Trabzon’a Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi Açıldı

Karadeniz Teknik Üniversitesine yeni kurulan Çocuk kemik iliği nakli merkezine Trabzon Şalpazarı Üzümözü mahallesinden hemşerimiz emekli genel sekreter Mehmet Karabayırın kızı Doç. Dr. Ayşenur Karabayır Bahadır merkez sorumlusu olarak atanmıştır.

Trabzon’a Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi  Açıldı
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
27 Nisan 2021 Salı 03:58

Karadeniz Teknik Üniversitesine yeni kurulan Çocuk kemik iliği nakli merkezine Trabzon Şalpazarı Üzümözü mahallesinden hemşerimiz emekli genel sekreter Mehmet Karabayırın kızı Doç. Dr. Ayşenur Karabayır Bahadır merkez sorumlusu olarak atanmıştır.

Çocuk kemik iliği nakli merkezi Pediatrik Hematoloji ana bilim dalı bünyesinde kurulmuş ve faaliyetlerine başlamış bulunmaktadır.

Bu güzel gelişmenin 23 nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasına rastlaması bölge çocuklarımız için güzel bir hediye olmuş oldu.

Merkezimizde kritik önem sahip çocuk kan hastalıkları tedavileri yürütülecektir. Bu tedaviler Ülkemizde sayılı merkezlerde yapılabilmektedir. Bölgemizde uzun bir zamandır ihtiyaç olan merkezimiz hem hastalarımızın uzak şehirlere giden aylarca süren tedavi için zahmet çekmelerinin hem de yüksek meblağlarda para harcamanın önüne geçecektir.

Aynı zamanda bölge Ülkelerde ki hastalarda  bu merkez sayesinde sağlık turizmi kapsamında tedavi imkanı bulabileceklerdir. Merkezimizin Farabi Hastanesine kazandırılmasında Rektörümüz ve Başhekimliğimiz ile birlikte Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erol Erduranın yoğun gayret ve çabaları söz konusu olmuştur.

Merkezimiz bünyesindeki tedavi ekibinde Çocuk Hematoloji Onkoloji öğretim üyelerinden Prof. Dr. Erol Erduran, Doç. Dr. Ayşenur Karabayır Bahadır, ve Dr. Öğretim üyesi Gökçe Pınar Reis Bulunmaktadır.

Şalpazarılı hemşerimiz emekli Genel Sekretre Mehmet Karabayın kızı Doç. Dr. Ayşenur Karabayır Bahadır merkez sorumlusu olarak görev aldı.

Yeni kurulan kemik iliği merkezi aynı anda 4 çocuğa  kemik iliği nakli verme kapasitesine sahiptir.

Yurdumuz genelinde birkaç merkezde yapılabilen ilik nakli merkezinin Trabzon İlimizde kurulması, hem hasta çocuklarımız için hem bölgemiz için büyük önem arz etmektedir, KTÜ bünyesinde bu sorumluluğu üzerine alan ekibi kutlarız.

Ek alanı
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.