TRT Genel Müdürü Sobacı, “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” Filminin Oyuncularıyla Maçka’da Şehitlerimizi Andı

TRT Genel Müdürü Sobacı, “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” Filminin Oyuncularıyla Maçka’da Şehitlerimizi Andı
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
12 Ağustos 2021 Perşembe 22:18

TRT Genel Müdürü Sobacı, “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” Filminin Oyuncularıyla Maçka’da Şehitlerimizi Andı. TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Trabzon Maçka’da teröristlerle, kahraman Mehmetçiğin girdiği çatışmada şehit olan Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’i, şehadetlerinin 4. yılında TRT Ortak Yapımı “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filminin oyuncularıyla birlikte andı. Filmle ilgili açıklamada bulunan Sobacı, “Kesişme; İyi ki Varsın Eren projesini, şehitlerimizi kalplerimize mühürlemek için gerçekleştiriyoruz" dedi.

Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında 11 Ağustos 2017'de bölücü terör örgütü mensuplarınca şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in yaşamını ele alan TRT Ortak Yapımı "Kesişme; İyi ki varsın Eren" adlı filmin, 29 Ekim'de izleyiciyle buluşması planlanıyor.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Bülbül ve Gedik'in vefatının 4. yılı dolayısıyla Trabzon Maçka’daki Bülbül'ün kabrinin başında gerçekleştirilen anma törenine katıldı. Şehit Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül’ü evinde ziyaret eden Sobacı, ardından TRT Ortak Yapımı “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filminin oyuncularıyla bir araya geldi.

“Kesişme; İyi ki Varsın Eren” projesini şehitlerimizi kalplerimize mühürlemek için gerçekleştiriyoruz”

Bir ferasetin bir cesaretin bir hikmet meselesinin vasıtası ile bir araya geldiklerini belirten TRT Genel Müdürü Sobacı, “Aslında bu boğazlarımızı düğümleyen yüreklerimizi dağlayan ama aynı zamanda yüreklerimizde onurla gururla taşıdığımız şehitlerimiz Eren Bülbül ve Ferhat Gedik'in minnetle yad edilmedi için buradayız. Şehitlerimizi unutmamak, unutturmamak için buradayız. Onları dünyanın kalp hafızasına mühürlemek için buradayız. Biliyorum ki bir kalp hafızası da var ve nisyana inat unutmaya karşı koyan en güçlü hafıza kalp hafızası. Biz ancak şehitlerimizi kalp hafızasına mühürler isek unutmayız, unutturmayız. O nedenle buradayız ve "Kesişme; İyi ki Varsın Eren" projesinde bu amaç doğrultusunda şehitlerimizi kalplerimize mühürlemek için gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz,” ifadelerini kullandı.

Eren Bülbül'ün, Ferhat Gedik'in kahramanlığından, yiğitliğinden tüm insanlığın bir ilham alması gerektiğini söyleyen Sobacı konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bir ders çıkarılması gerekiyor. Çünkü Eren Bülbül şehit düştüğünde 15 yaşındaydı ve hepimizden belki de daha fazla yaşamışçasına bize bir şeyler öğretti ve aslında tek bir derdi vardı. Tek bir isteği vardı. O da iyi anılmak, hatırlanmak. Yine Ferhat Gedik sırf ki Eren Şehit olmasın diye gövdesini Eren'in önüne siper edip 41 yaşında 41 kurşunla şehit düştü. Ferhat Gedik'te ömrünü vatanına milletine adamış her türlü fedakarlığı bu uğurda görev bilmiş bir şehidimiz. Allah onlardan razı olsun. İnşallah onlar da bizlerden razı olur. Dolayısıyla bu bilinçle biz "Kesişme; İyi ki Varsın Eren" projesini başlattık ve var gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki aslında iyi ki varsın dediklerimiz bu ülkenin istikbali için istiklali için cennetle müjdelenmiş şehitlik makamına gözü kırpmadan hiç tereddüt etmeden koşan Erenlerdir, koşan Ferhatlardır”

“29 Ekim günü hep birlikte sinemalarda "Kesişme; İyi ki Varsın Eren" filmini birlikte izleyeceğiz”

Çekimleri süren sinema filminin ilk fragmanını bu bilinçle Eren Bülbül’ün doğun gününde yayınladıklarını, ikinci fragmanı ise şehitlerimizin yıl dönümünde yayınlayacaklarını belirten Sobacı, şu ifadeleri kullandı:

“Buradaki temel amacımız elbette ki acıyı dindirmek kolay değil ancak şehit ailelerimizin acısını bir nebze olsun dindirebilmek bunun duasındayız, bunun temennisindeyiz. Bu anlamda Mustafa Uslu ve çekim ekibimiz burada çok yoğun bir çaba sarf ettiler, çok yoğun bir emek verdiler. Buradan sizlerle paylaşmak isterim ki artık çekim aşamasının da son noktalarına geldik. İnşallah post prodüksiyonu da yaptığımızda 29 Ekim günü hep birlikte sinemalarda "Kesişme; İyi ki Varsın Eren" filmini birlikte izleyeceğiz. Eren bugün yaşasaydı 19 yaşındaydı. Jandarma Astsubayımız Ferhat Gedik şehit düşmeseydi 45 yaşındaydı. Bu vakitten sonra aslında bize düşen en temel görev milletin gönlünde de yerini almış bu vatan neferlerini dünyaya aktarabilmek, anlatabilmek, şehitlerimizin kahramanlığını yiğitliğini anlatabilmek ve daha da önemlisi daha sonraki nesillere bu kahramanlığı aktarabilmek. Ancak bunu gerçekleştirdiğimiz takdirde biz sorumluluğumuzu yerine getirmiş olabiliriz”

Filmin ikinci fragmanı oyuncularla birlikte izlendi

“TRT kamu yayıncısı olarak öncelikli hedef olarak bir kere milletimizin gönlünde yer edinmiş şehitlerimize dair bu görevi yerine getirdiğinde ancak borcunu ödeyebilmiş olabilir” ifadelerini kullanan Sobacı, “Bu vesile ile ben tekrar şehitlerimiz ruhunun şad olmasını diliyorum. Mekanlarının cennet olmasını diliyorum. Makamlarının âli olmasını diliyorum. Başta Eren Bülbül ve Ferhat Astsubayımız olmak üzere bu vatan uğruna şehit düşen tüm şehitlerimiz kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.

Bu çerçevede ilk günden bu yana yoğun emek vererek çekim sürecini gerçekleştiren ekibimize oyuncularımıza, bu projenin hayata geçmesinde katkı sunan tüm kamu kurum kuruluşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Aynı zamanda bugünde bize eşlik eden bizi yalnız bırakmayan, destek veren siz basın mensuplarımıza da şükranlarımı sunuyorum ve iyi ki varsın Eren, iyi ki varsın Ferhat diyorum. Hepinizi saygı ile selamlıyorum," açıklamalarında bulundu.

Sobacı, basın açıklaması sonrasında “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filminin ikinci fragmanını ilk kez set ekibi, dizi oyuncuları ve basın mensuplarıyla birlikte izledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.