Uzungöl'de Kürdistan Paçavrası Açtılar Ortalık Karıştı!

Uzungöl'de, üzerinde 'Kürdistan' yazılı paçavralar ile fotoğraf çektiren Irak uyruklu 9 kişi ile tepki gösteren vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Jandarma ekiplerinin müdahale ettiği olayda, Irak uyruklu 9 kişi gözaltına alındı.  

Trabzon Haber
Trabzon Haber
20 Temmuz 2019 Cumartesi 09:59

Kuzey Irak'tan gezi için gelen 50 kişilik grupta yer alan 9 kişi üzerinde 'Kürdistan' yazılı paçavralar ile fotoğraf çektirdi. Vatandaşların tepkileri üzerine tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine vatandaşlarla, Iraklı grup arasında arbede yaşandı. Jandarma ekiplerinin müdahalesi ile olaylar yatıştırılırken, Irak uyruklu 9 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili Çaykara Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Trabzon Valiliği'nden olayla ilgili yazılı açıklama yapıldı. 

Açıklamada, "Kuzey Irak’tan bölgemize gezi amacıyla gelen 50 kişilik Irak uyruklu gruptan 9 kişi, üzerinde Kürdistan yazılı atkı ile fotoğraf çekildikleri sırada yöre halkı tarafından kendilerine tepki gösterilerek kısa süreli arbede yaşanmıştır. Olaya kolluk kuvvetlerimiz tarafından müdahale edilerek vatandaşlarımız sakinleştirilmiş ve durum kontrol altına alınmıştır. Olayla ilgili olarak Çaykara Cumhuriyet Savcılığınca 9 Irak uyruklu şahıs hakkında gözaltı işlemi yapılarak adli tahkikata başlanılmıştır" denildi.  

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY), Trabzon'da Kürdistan yazılı paçavralar ile fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlarına yönelik linç saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, gözaltına alınan kişilerle ilgili Türkiye’yle temaslarda bulunulduğu ifade edildi. 

Hükümet Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada, saldırıya uğradıktan sonra gözaltına alınan vatandaşların serbest bırakılması için görüşmelere başladıkları ifade edildi. “Bayrağımız anayasada tanınıyor"  Yapılan açıklamada şöyle denildi:  “Trabzon’da birkaç vatandaşımız Kürdistan bayrağı ile fotoğraf çektirmek isterken taciz ve saldırıya uğruyor daha sonra gözaltına alınıyorlar. 

Vatandaşlarımızı mahkemeye vermek istiyorlar. “Kürdistan Bayrağı Irak içerisinde anayasada tanınan bir bayrak olup daha önce de Kürdistan Bölgesi heyetlerinin Türkiye ziyaretlerinde, başta havalimanları olmak üzere diğer resmi kurumlarında kullanılmıştır.  “Bu olaydan dolayı Kürdistan Bölgesi Başbakanı endişelerini ifade ederek, hükümet yetkililerin konuyla yakından ilgilenmesi ve gözaltında bulunan vatandaşlarımızın bir an önce serbest bırakılması için Türk yetkilileri ile temasa geçmesi için talimat vermiştir."
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.