AÇILDIK HABURA'DA

AÇILDIK HABURA'DA
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
14 Ağustos 2021 Cumartesi 10:47

Meral Sağlam ve Yusuf Sağlam sahipliğinde Vakfıkebir İlçesi Çarşı Mahallesi Belediye Caddesi’nde “Habura” Aile Çay Bahçesi açıldı. Açılış kurdelesi dualar eşliğinde İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta ve beraberindekiler tarafından kesti.

Açılışta Konuşan Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kadem Sağlam;  uzun Pandemi döneminin ardından peş peşe açılışlar yapmaya başladık. Biz esnaflar için farklı bir moral farklı bir motivasyon oldu. Canab-ı Allah kısa zamanda bizleri Covit hastalığından, afetlerden, yangınlardan, musibetlerden muhafaza eylesin. Ülkemiz son dönemlerde bir taraflardan Covit belasını yaşarken diğer taraftan yangın diğer tarafında sel felaketi yaşadık.  Ülke olarak hep beraber bu felaketlerin altından kalkacağız. Böyle bir ortamda bu gün bu tür mekanların açılışları bizlere moral ve ayrı bir motivasyon veriyor. Açılan bu mekânı herkes bilir yıllardır atıl vaziyette kalmış ve işlemez bir mekândı. Ben bu müteşebbis kardeşlerimi bu tür girişimlerinden dolayı tebrik ediyorum. Peygamber Efendimizin iki Hadisini hatırlatmak istiyorum. Birincisi ticaretle uğraşın ve cesur olun derken rızkın onda dokuzu ticarette ve cesarettedir. İkincisi dürüst tacir kıyamet günü nebilerle ve sıdıklarla beraber haşrolunacak ve bizin ahilik kültürümüzde diyor ki satıcının alıcıdan emin olduğu, alıcının satıcıdan emin olduğu doğru tartıp doğru satan yemediğini yedirmeyen, içmediğini içirmeyen herkesin bir birinden emin olduğu bu ticari anlayıştır bizim inancımız ve kültürümüz. Kadın elinin değeceği atıl vaziyetteki bu mekânın herkesin emin olabileceği bir mekân olduğuna aynı sektörde olmam hasbiyle rahatlıkla şahitlik ederim. Güvenle yiyebilir, güvenle içebilirsiniz ve her yönüyle emin olabilirsiniz. Yemediklerini yedirmeyeceklerine, içmediklerini içirmeyeceklerine ben eminim ki bu doğrultuda bu müesseseyi yaşatmak ise siz vatandaşlara düşüyor.  Bu mekânların kapanmamamsı için sahip çıkmamız lazım. Müsriflik en büyük tehlikelerden biridir. İsraf etmemek için yiyeceğimiz kadar sipariş vermek, sipariş verdiğimiz kadar yiyebilmemiz lazım. Bu doğrultuda mekânımızın hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor. İnşallah daim olur. Allah utandırmasın, kasanız bereketli, bedeniniz sıhhatli olmasını diliyorum dedi.

Yaklaşık iki yıldan beri Pandemi dönemi dolaysıyla bir araya gelinemediğini ifade eden Kaymakam Mesut Yakuta, inşallah kısa sürede Pandemi süreci bir an önce biter ve gönül rahatlığıyla bir araya gelerek bir masa etrafında oturup yemek yiyebileceğimiz günlerde gelir dedi.

Kaymakam Yakuta, İşletme sahibi Meral hanımı,  şehidimiz Mahmut Bilgin’in ablası olduğunu biliyor ve ailesini yakinen tanıyoruz.  Bu güzel mekânı ilçemize kazandırdılar. İnşallah hayırlı ve bol kazançlı olur. Bilindiği gibi ilçemizin etinden sütüne her ürünü güzel. İlçemizin değerli ürünlerini burada kahvaltılık olarak sunacaklar. Bizlerde inşallah afiyetle yiyeceğiz. Bu güzel mekâna sahip çıkacağız eğer sahip çıkmazsak bu günkü şartlarda ayakta durması mümkün değil. Bizde üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor.  Son günlerde ülkemizde yaşanan yangın, afet ve musibetlerden Pandemi de dahil olmak üzere inşallah en kısa zamanda yüce Mevla bizi bu mübarek Cuma günü hürmetine kurtarır ve düzlüğe ve ferahlığa çıkarır. Bu güzel aileye, bu nezih mekansı ilçemize kazandıran bu ailemizi tebrik ediyor hayırlı ve bol kazançlar diliyorum.

Konuşmaların ardından İlçe  Müftüsü Şükür Küçük’ün duasının ardından katılımcılara ikramlar yapıldı.

Haber Kaynağı;Gazete Vakfıkebir

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.