Gazi Asby Çvş. Emre Çalık baba ocağında

Gazi Asby Çvş. Emre Çalık baba ocağında
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
17 Ocak 2020 Cuma 22:18

TRABZON;Vakfıkebirli Gazi Astsubay Çavuş Emre Çalık baba ocağına tekbirler eşliğinde getirildi.Aralık ayında Hatay'da Amanos Dağları'nda terör örgütü PKK'ya karşı arazi taraması yapan Vakfıkebirli Astsubay Çavuş Emre Çalık mayının patlaması sonucu yaralanmış, yapılan tedavisi sonrası tekbirler eşliğinde baba ocağına getirildi.

Gazi Asby. Çvş. Emre Çalık Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve askeri yetkililerin de bulunduğu kalabalık bir heyet tarafından Trabzon Havaalanından alınarak evine getirildi.

Vakfıkebir ilçe terminal girişinde ve evinin bulunduğu Hürriyet Mahallesi’nde yüzlerce vatandaşlar tarafından sevgi seli ile karşılanan Gazi Emre Çalık bir süre ailesi ve sevenleri ile hasret giderdikten sonra tedavisi için tekrar Ankara’ya gidecek.

Vakfıkebir doğumlu Karatepe nüfusuna kayıtlı Cumhuriyet mahallesinde ikamet eden 1994 doğumlu Astsubay Çavuş Emre Çalık mayına basması sonucu yaralanmıştı. Operasyon sırasında tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu aralarında Vakfıkebirli Astsubay Çavuş Emre Çalık’ında bulunduğu 3 asker yaralanmıştı.

Yaralanan Çalık, önce İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alınmış. daha sonra Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine (GATA) sevk edilmişti. Burada yapılan tedavi sonrasında Trabzon Hava limanına getirildi. Burada Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta ve Belediye Başkanı Muhammet Balta tarafından karşılandı. Ambulans ile  Vakfıkebir Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba ocağına getirilerek istirahata çekili.

İlçeye gelişinde Vakfıkebir Otogarında vatandalar tarafından sevgi gösterisiyle karşılaşan Gazi çalık, hemşerilerinin büyük Türk Bayrağı açarak tekbirler eşliğinde konvoy halinde Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi.

Uzun zamandan beri arkadaşlıkları olduğunu ifade eden Çarşı Mahallesi Muhtarı Gökhan Bahadır, Emre kardeşim benim önceden arkadaşım. Dün arayarak özel talebi olup olmadığını sorduğumda çok duygulandı. Vatan için gözünü kırpmadan çanını seve seve verecek bir arkadaşımızdır. Her zaman yanında destekçisi olacağız. Mahalle halkı olarak ailesine yardımcı olmak için seferber olacağız dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.