Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplandı

Trabzon Vakfıkebir İlçe, Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Koordinasyon, Değerlendirme ve İzleme Komisyonu toplantısı Yapıldı.

Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplandı
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
02 Ekim 2020 Cuma 22:35

Trabzon Vakfıkebir İlçe, Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Koordinasyon, Değerlendirme ve İzleme Komisyonu toplantısı Yapıldı.İçişleri Bakanlığı tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele için yayımlanan "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelge" kapsamında yapılan, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantısı, İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta başkanlığında gerçekleştirildi.

2020 - 2021 yıllarını kapsayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın birlikte imzalanmış olduğu protokol çerçevesinde 20 Aralık 2019 tarihinde bu eylen planı eş zamanlı olarak Türkiye genelinde olduğu gibi saat 10.00’da Vakfıkebir Kaymakamlık toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıda, bir önceki Komisyon Toplantısında Alınan Kararlar Kapsamında Yapılan Çalışmalar, Kurumların Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Gerçekleştirdikleri Faaliyetler ve yapılan çalışmalar ele alındı. Toplantıda Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral tarafından sunum yapıldı.

Sunumda, eylem planı nedir, neleri kapsıyor “Kadına Yönelik Şiddetle” alakalı hangi çalışmalar yapılacak, şiddet nedir, türleri nelerdir, şiddet mağdurları neler yapacak, nerelere başvuracaklar, bu eylem planını paralelinde paydaşlardan kamu kurum ve kuruluşlar neler yapacakları. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalar anlatıldı. Kolluk kuvvetleri ve diğer kurumların ne yapması gerektiği anlatılırken konunun çok hassas olduğu ve toplumun tamamının duyarlı olması gerektiği belirtildi. Sadece Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çalışmalarıyla halledilecek bir konu olmadığı ön plana çıktı. Önemli olan şiddete karşı toplumun takılacak olduğu tavırdır. Şiddete sıfır tolerans parolasıyla şiddetle kim karşılaşmışsa, kim görmüşse herkesin tepki göstermesi gerekir. Bunun bir eğitim süreci olduğu planlamanın bu süreçte kamu kurum ve kuruluşların eğitim çalışması yapılması Sosyal Hizmetler Müdürlüğü olarak planlandı.

Pandemi süreci dolayısıyla bu toplantılar bir süre ertelenmiş olmasına rağmen Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak çalışmalar aralıksız olarak sürdürüldüğü. Bu sürenin uzamaması adına Kaymakam Mesut Yakuta başkanlığında bu toplantılar bir an önce başlanması kararı alınarak bu toplantı gerçekleştirildi. Bundan sonraki süreçte eylen planı çerçevesinde ilçe Kaymakamımız başkanlığında bumlarım izlenmesi yapılması kararı alındı.

Kanun kapsamındaki alınan tedbirlerin niteliği, uygulamanın daha iyiye götürülmesi için ilçe bazında planlanması gereken tedbirler katılımcıların görüş ve önerileri ile toplantı sonlandırıldı.

Haber Kaynağı;Vakfıkebir Gazete

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.