KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ

İlçemizi Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda kadına yönelik şiddetle mücadele bilgilendirme toplantısı yapıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitim Planı” kapsamında Halk Eğitimi Merkezi’nde görevli öğretmenler, yöneticiler, usta öğreticiler, kursiyerler ve diğer çalışanlara konuyla ilgili bilgi verildi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
14 Şubat 2020 Cuma 20:17

TRABZON;Vakfıkebir İlçemiz Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda kadına yönelik şiddetle mücadele bilgilendirme toplantısı yapıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitim Planı” kapsamında Halk Eğitimi Merkezi’nde görevli öğretmenler, yöneticiler, usta öğreticiler, kursiyerler ve diğer çalışanlara konuyla ilgili bilgi verildi.

            Sunumu gerçekleştiren Sosyal Hizmetler Uzmanı Mustafa Çelik, “Konuyu fazlasıyla önemsediklerini, yayılma ve bulaşma eğilimi gösteren toplumsal bir yarayı onarmaya, düzeltmeye, etkilerini azaltmaya ve ortadan kaldırmaya çalıştıklarını”  söyledi. Eğitimin ana başlıklarını ise “Şiddetin kadınlar için neden önemli bir sorun olduğu, şiddetin etkileri, özellikle çocuklar üzerindeki etkileri, kadına yönelik şiddetin temel nedenleri, şiddetin hukuki boyutu ve çerçevesi, şiddet mağdurlarının başvuracağı kanallar ile mağdurlara devletin sunduğu imkanlar” olarak özetledi. Toplantının son bölümünde şiddete maruz kalındığında veya bu konuda bir risk belirdiğinde başvurulacak kurum ve kuruluşlar ile bunlara erişim yöntemleri ayrıntılı biçimde dinleyicilere anlatıldı.

Bilgilendirme toplantısının soru-cevap bölümünde söz alan Merkez Müdürü Cemile Kahyaoğlu, eğitim ağırlıklı bu etkinlikten dolayı teşekkür etti, eğitimlerin aile bireylerinin tamamını kapsayacak şekilde planlanması, özellikle erkeklere öfke kontrolü seminerlerinin düzenlenmesi gerektiğine ilişkin önerisini paylaştı.

kaynak;Gazete Vakfıkebir

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.