Sıcaklar geliyor Araçlarınızın Bakımını Yaptırın, Yolda Kalmayın

Sıcaklar geliyor Araçlarınızın Bakımını Yaptırın, Yolda Kalmayın
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
05 Haziran 2021 Cumartesi 22:03

Trabzon Vakfıkebir Küçük Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren İstanbul Oto Klima işletmesinin sahibi Hüseyin Baran; "yaz aylarında araç bakımı yaptırırken klima bakımının ve gaz dolumunun mutlaka yaptırın yoksa yolculuğunuz boyunca çok sıkıntı çekersiniz" dedi. Hava sıcaklığının yaz aylarında artması nedeniyle birçok vatandaşın tatil için yola revan olacaklarını belirten Hüseyin Baran, vatandaşlarımızın araçlarında yaz bakımlarının ve sıcak bölgelere gidecek olan tatilcilerin özellikle klimalarının bakım ve onarımlarını yaptırmaları kendi konfor ve menfaatlerine olacağını söyledi.

       Araçlardaki klima kış aylarında soğuk havadan korurken, yaz aylarında da sıcak havadan koruduğunu ifade eden Baran Usta,  yaz aylarında daha önemli hale gelen araç klimaları bakımı düzenli yaptırılmadığında bütçenizi sarsacak masraflara yol açabileceğini söyledi.

      Yolculuğa çıkma kararı kolay verilse de yola çıkma kararı oldukça zor kararlardan biri olduğunu dikkat çeken Baran Usta, yol gözünüzde büyüdükçe büyür. Ancak yola çıktıktan sonra da asla geri dönmek istemezsiniz. Yolculuğa ister kendi aracınızla çıkın ister emanet araç ile isterseniz de kiralık bir araç ile çıkın. Yol çıkmadan önce araçta yapılması gereken bakımlar mutlaka yaptırılmalı. Özellikle arabalarıyla sık seyahat edenler için araç bakımı çok önemli. Düzenli yapılmayan araç bakımları daha sonra ekstra masraf olarak bütçenizi sarsabilir. Yaz aylarında araç bakımı yaptırırken klima bakımını es geçmemek gerekiyor. Kış boyunca bakımı yapılmayan klimalar yaz geldiğinde en sık kullanılan araç fonksiyonlarından birine dönüştüğünü ifade etti.

         Kış aylarında düzenli olarak kullanılmayan klimaların düzgün çalışması için yılda en az 2 kere bakımdan geçmesi şart olduğunun altını çizen Baran;  en sık görülen klima arızalarının başında ise klima radyatörüne gelen dış darbeler sonucu klima gazının boşalması geliyor. Uzun bir süre gazsız çalışan veya çok az gazla işlevini yerine getiren klimalar belli bir süre sonra işlevlerini yerine getiremiyor.

      Baran Usta araç sahiplerini uyarırken, çok iyi başlayan ve eğlenceli geçen yolculuğunuz bir anda çıkacak arıza ile olumsuz olarak etkilenebilir. Yola çıktığınız aracınız yola başlarken sağlıklı olsa da bir süre sonra başınıza dert açabilir. Bu nedenle sonradan pişman olmak yerine yola çıkmadan önce aracınızın tüm bakımlarını tamamlayarak yolculuğunuzda problem yaşamamış olursunuz dedi.  

Haber kaynağı;Gazete Vakfıkebir

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.