TRABZON VAKFIKEBİR’DE ARONYA BAHÇELERİ KURULUYOR

TRABZON VAKFIKEBİR’DE ARONYA BAHÇELERİ KURULUYOR
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
21 Haziran 2021 Pazartesi 19:24

Trabzon Vakfıkebir Kaymakamlığı, Vakfıkebir Belediyesi, Vakfıkebir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yürütülen ‘’Tarımsal Üretimde Çeşitliliğin Artırılması Projesi - Aronya Yetiştiriciliği’’ kapsamında ilçeye getirilen aronya fidanları başvuru sahiplerine teslim edildi.

Fidan teslimine Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta,  Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyemiz Enver İskenderoğlu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Remziye Kuleyin,ve Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç katıldılar. Aronya ülkemizde 2017 yılında ticari amaçlı bahçeler kurulmaya başlanmıştı.  Vakfıkebir’de proje paydaşlarının hibe desteğiyle 20 üretici 500 metrekare alanda aronya üretimi gerçekleştirilecek.

ARONYA NEDİR?

Üzümsü meyveler içerisinde yer alan aronyanın insan sağlığı üzerine etkisi konusunda yapılan çalışmalar sonucunda, antioksidan kapasitesi diğer üzümsü meyvelere göre en yüksek değere sahip olduğu tespit edildi. Anavatanı Kuzey Amerika olan Aronya, üzümsü bir meyve olup sağlık potansiyeli nedeniyle 1900’lü yılların başlarında Rusya’ya getirilmiş ve yetiştiriciliğine başlanmıştır. Aronya geniş bir iklim kuşağı ve toprak şartlarına adapte olabilmesi, zengin içeriği ile insan sağlığına ve beslenmesine katkısı nedeni ile ‘süper meyve’ olarak adlandırılmaktadır. Meyvesi çok yüksek miktarda antosiyanin ve flovanoidler içermektedir. Aynı zamanda antioksidanlar, fenoller, minareller ve vitaminler yönünden de zengindir.Haber kaynağı;Büyükliman Postası

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.