Trabzon Vakfıkebir Pazaryeri Kurallara Uygun Olarak Açıldı

Vakfıkebir’de her hafta Pazartesi günleri kurulan pazar sergileri bu hafta sadece gıda satışı için belirlenen kurallara göre sınırlı bir alanda sınırlı sayıda kuruldu. Vakfıkebir Belediyesi vatandaşların sağlığının korunması için sıkı önlemler aldı.

Trabzon Vakfıkebir Pazaryeri Kurallara Uygun Olarak Açıldı
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
06 Nisan 2020 Pazartesi 21:40

Trabzon Vakfıkebir’de her hafta Pazartesi günleri kurulan pazar sergileri bu hafta sadece gıda satışı için belirlenen kurallara göre sınırlı bir alanda sınırlı sayıda kuruldu.  Vakfıkebir Belediyesi vatandaşların sağlığının korunması için sıkı önlemler aldı.

Pazaryerimiz için belirlenen ve uygulanan kurallar şöyle;

1­ -Pazar yeri alanlarına kontrollü giriş, çıkışları sağlamak için belirlenen giriş ve çıkışlar haricinde diğer tüm alanlar kapatılacak, kontrolsüz giriş ­ çıkışlar engellenecektir.
2­ -Pazar yeri alanına giriş ve çıkışlar ayrı ayrı yerlerden yapılacaktır. Aynı yerden yapılması zorunlu ise aynı noktada vatandaşların karşı karşıya gelerek yoğunluk oluşturmaması için giriş-çıkış için ayrı koridorlar oluşturulacaktır.


3­ -Pazar yerleri alanında sergi, tezgâh ve veya tahtalar araları en az 3 metre olacak şekilde yerleştirilecektir.
4­ -Pazar yeri alanına içerdeki esnaf sayısının en fazla 2 katı vatandaş alınacaktır.
5­ -Pazar yeri alanı içerisinden vatandaş çıktıktan sonra içeriye vatandaş alınarak içeride sürekli aynı sayıda vatandaşın bulunması sağlanacaktır.
6­- Bu amaçla pazar giriş noktaları oluşturulacak; bu noktalarda bekleyecek vatandaşların beklemesi için bir koridor oluşturulacak ve koridorda bekleyen vatandaşlar arasında en az 2 metre mesafe bırakılacaktır.
7­ -Pazarlarda akşamüstü yoğunluk oluşmasının engellenmesi için vatandaşlarımızın akşam saatlerini beklemeden alış verişlerini yapmaları gerekmektedir.

kaynak;büyüklimannet

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dilek inci bas - 4 yıl önce
pazar esnafinizdan olan erol leyla arslan isimi pazarcilar tuvaletlerin kosesonde bulunan terlik ve ayakkabi satan pazarcilar bugun beni darp etmislerdir hic bir pazarci yakismayacal sekilde kari koca beni dovduler Merkel karaloluna sikayetde bulunsun cok yardimci oldular ve cok uzulduler buraya misafir olarak istanbuldan gelmisti annemle beraber pazarada gezmege gitmistilk lutfen bu pazarcilar desifre edelim yetkililer lutfen bu olaya el atsinlar yanlarina kalmasin numarami yaziyorum beni arayin yetkililere Rica ediyorum 0532 482 88 79 dilek