Uykusuzluk anneliğin kaderi değil, bize yanlış öğretildi !

Uykusuzluk anneliğin kaderi değil, bize yanlış öğretildi !
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
04 Mart 2021 Perşembe 20:56

Trabzon Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu öğretmenlerinden Elif Dere, anneleri rahatlatacak "Uyku kıymetli misss" adlı kitap yazdı. "Uyku kıymetli misss" kitapevlerinin raflarında yerine alarak satışa sunuldu. Bu kitapta, bebeğinizi ağlamaya bırakmadan, yumuşak uyku eğitiminin mümkün olduğunu ve bunu başarmanın yollarını göreceksiniz. Ve şöyle düşüneceksiniz:


Fakat bebeğinize kendi kendine uyumayı öğretmenin tek yolu da, söylendiği gibi, onu yatağına bırakıp, ağlamasını görmezden gelmek de değil!
“Uzun sürse de, zor olsa da, bebeğime uyumayı yumuşak bir şekilde öğrettiğimde bambaşka bir hayatımız olacak. Bebeğim erken yatıp yeterli uykuyu almış olarak erken kalkacak, gün içinde daha iyi uyuyacak. Böylelikle huysuzluğu azalacak ve gelişimi ( ve belki de iştahı da ) daha iyi olacak. Ben de daha iyi dinlendiğim için, daha sabırlı, daha mutlu ve huzurlu bir anne olacağım. Bu güzel günlerin tadını çıkarıp, büyüdüğünde bu günleri “mutlu” hatırlayacağım. Fırsat bulamadığım şeylere zamanım kalacak, kendimi daha iyi hissedeceğim. Eşimle birlikte akşamları bir çay içip sohbet etme zamanımız da kalacağından, tüm bu huzur hali, bebeğime de (varsa büyük çocuklarınıza da) yansıyacak. Uyanık olduğunda, bebeğim de, ben de birlikte vakit geçirmeye çok daha istekli olacağız. Tüm pişmanlığımız, bebeğimize uyumayı neden daha önce öğretmediğimiz olacak!”
Kitabın ikinci basıma geçtiği için öncelikle sizlere teşekkür etmek istiyorum diyen kitabın yazarı Elif der; Ülkemizde kişi başına düşen kitap sayısının 7 olduğunu düşünürsek, ilk kitabını yazan tanınmamış, tanıtım da yapamamış bir yazarın 2. baskıya ulaşması çok zor. Ama sizler kitabımı o kadar çok sevdiniz ve sahiplendiniz ki, hiçbir tanıtım ve imza günü yapamadığımız şu dönemde bile, birbirinize tavsiye ederek, 2. Baskıya ulaşmasını sağladınız. Desteğiniz için çok teşekkür ederim dedi.
Elif Hoca, bu kitap sayesinde, her gün yüzlerce anneden beni çok mutlu eden haberler alıyorum. Bebeklerin ve ailelerin uykuya kavuşarak rahat ettiklerini, artık birlikte çok daha huzurlu vakit geçirdiklerini ve kıymetli zamanlarından kendilerine de ayırabildiklerini yazıyorlar. Ben de buna çok mutlu oluyorum. Uykusuzluğun zorluğunu çok iyi bildiğim için, bir ailenin bike hayatına dokunabilsem, bunu kâr biliyorum. Bu yüzden ikinci baskıdan sonra 3, 4, 5... daha nice baskılara geçmek hayalindeyim. Tabi ki sizlerle...

Haber Kaynağı;Vakfıkebir Gazete

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.