Vakfıkebir'de Çalınan 150 yıllık Tarihi Çeşmenin Taşları Yediemin Olarak Muhtara Teslim Edildi

Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi Güneyköy Mahallesi’nde bir yıl önce çalınan 150 yıllık tarihi çeşmenin taşları yediemin olarak mahalle muhtarına teslim edildi.

Vakfıkebir'de Çalınan 150 yıllık Tarihi Çeşmenin Taşları Yediemin Olarak  Muhtara Teslim Edildi
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
24 Şubat 2021 Çarşamba 17:41

Vakfıkebir ilçesinde 150 yıllık tarihi hayrat çeşme, bulunduğu ağaçlık alandan kimliği belirsiz kişiler tarafından yaklaşık bir yıl önce sökülerek çalınmıştı.  İlçe Jandarma ekipleri, şüphelileri yakalamak için çalışma başatmış ve yapılan soruşturmalar sonrasında ilçeye bağlı Karatepe Mahallesinde bulundu.  Görülen mahkeme sonucunda tarihi çeşmenin sdökülen taşları yeniden yaptırılmak üzere Mahalle Muhtarı Suvari Şeref’e teslim edildi. Mahkemenin kısa zamanda sonuçlanmasından sonra çeşme tarihi dokusuna uygun olarak yeniden yerine yaptırılacak.


Mahkeme sonucu tutanakla Muhtar Suvari şeref’e, Trabzon Müze Müdürü Levent Anlıak, ve jandarma görevlisi ile teslim edildi. Tutanakta şu ifadelere yer verildi, Trabzon İli Vakfıkebir İlçesi Güneyköy Mahallesi 105 ada, 3 parselde yer alan 2863 sayılı yasa kapsamında korunması gerekli kültür varlığı olarak tescilli çeşmenin taşlarının sökülerek tahrip olması olayı ile ilgili olarak jandarma tarafından emniyete alınan çeşmeye ait yapı taşlarının Trabzon Müze Müdürlüğüne taşınamayacak durumda olması nedeniyle ve çeşmede Trabzon Koruma Bölge Kurulundan onaylanacak restorasyon çalışması başlayana kadar söz konusu yapı taşları Güneyköy Mahallesi Muhtarı Suvari şeref’e ve aza Ahmet Ertürk isimli şahıslara zimmetlenerek Trabzon İli Vakfıkebir İlçesi Güneyköy Mahallesi Kuzey Mevkii Ketaş Süt Fabrikasi’nin arkasında bulunan kilitli kapılı ve kamera kaydı bulunan depoya tam ve eksiksiz halde zimmetlenmiştir denildi.

Haber Kaynağı;Vakfıkebir Gazete

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.