“Vakfıkebir Ekmeği”ninCoğrafi İşaret standartları” hakkında

Trabzon Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, coğrafi işareti alınan “Vakfıkebir Ekmeği” standartları hakkında fırıncılarıbilgilendirdi.

“Vakfıkebir Ekmeği”ninCoğrafi İşaret standartları” hakkında
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
07 Ekim 2020 Çarşamba 10:54

Trabzon Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, coğrafi işareti alınan “Vakfıkebir Ekmeği” standartları hakkında fırıncılarıbilgilendirdi.Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, Vakfıkebir Tarım İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Aslıhan Alp ve Coğrafi İşareti alınan “Vakfıkebir Ekmeği”nin üretimini yapan fırıncıların katılımıyla belediye meclis salonunda toplantı düzenledi.

Başkan Balta başkanlığında yapılan toplantıda “Coğrafi İşaret standartları” hakkında fırıncılara bilgilendirmeler yapılarak “Vakfıkebir Ekmeği”nin marka değerinin artırılabilmesi için yapılacak olan çalışmalarla ilgili istişarelerde bulunuldu.Bilindiği gibi 3,4,5Ağustos 2018 yılında yapılan "6. Ekmek Kültür ve Sanat Festivali’nde Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip Asan'ınkatıldığı gecede ‘Vakfıkebir Ekmeği’nin, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenerek coğrafi işaret belgesini aldığı duyurulmuştu.

6. Ekmek Festivali’nde Coğrafi işaretin alındığını müjdeleyen Belediye Başkanı Muhammet Balta, festival akşamı yapmış olduğu konuşmasında şunları söylemişti;  amaçlarının“Vakfıkebir Ekmeği”ni dünyaya tanıtmak olduğunu,  Osmanlı salnamelerine konu olan, yurdumuzun dört bir tarafında üretilen ekmeğimizi ve ilçemizin kültürünü tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz. Uzun ve detaylı araştırmalarımız sonucunda elde etiğimiz tarihi belgelerle birlikte 30.11.2017 tarihinde Türk Patent Kurumu’na yaptığımız başvurumuz sonuçlanmıştır. Vakfıkebir ekmeğimizin 25 yılı aşkın bir süredir gündem de olan coğrafi işaretinin alınması serüveni mutlu sonla noktalanmıştır.”

Haber Kaynağı;Vakfıkebir Gazete

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.