Vakfıkebir, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme toplantısı yapıldı.

Vakfıkebir, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme toplantısı yapıldı.

Vakfıkebir, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme toplantısı yapıldı.
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
25 Kasım 2020 Çarşamba 22:46

Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme toplantısı Kaymakam Mesut YAKUTA başkanlığında Kaymakamlık toplantı salonunda yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasında konuşan Kaymakam Mesut Yakuta, tün dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir insan hakkı ihlali olan kadına yönelik şiddet; Kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal yaşamda yerlerini alama haklarında çeşitli biçimlerde yoksun kalmalarına, sakat kalmalarına ve hatta yaşamlarını yitirmelerine neden olmakladır.  Kadına yönelik şiddetle mücadele toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesi ile yapılmalıdır.

Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral ise ilçemizde kadına yönelik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri merkezimiz tarafından yürütülmekte,

ALO 183 Sosyal Destek Hattı

Salgın sürecinde, alo 183 Sosyal Destek Hattını arayan şiddet mağdurları için önceliklendirilme süreci başlamış olup, “0” duşuna basarak her hangi bir sıra beklemeden ilgili destek personeline ulaşılabilmektedir dedi.

“0 501 183 0 183 “ iletişim numarasından 7 gün 24 saat WhatsApp uygulaması aracılığıyla vatandaşlara hizmet sunulmaya başlanmıştır.

Müdür Saral Koronavirüs (COVİD-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izalasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, doğrultusunda çalışmalar yapılmaya devam etmektedir dedi.

Şiddetle Mücadele toplantısı Hizmet Merkezi personeli Sosyal Çalışmacı Seda Serim ’in sunumuyla sona erdi.

Haber Kaynağıİ Vakfıkebir Gazete

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.