VAKFIKEBİR MUHTARLARA “AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ” VERİLDİ

Trabzon İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından Vakfıkebir Kaymakamlığı gözetiminde İlçedeki mahalle muhtarlarına online “Afet Farkındalık Eğitimi” verildi.

VAKFIKEBİR MUHTARLARA “AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ” VERİLDİ
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
09 Şubat 2021 Salı 08:28

Trabzon İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından Vakfıkebir Kaymakamlığı gözetiminde İlçedeki mahalle muhtarlarına online “Afet Farkındalık Eğitimi” verildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile AFAD Başkanlığınca 2021 yılı Afet Eğitim Yılı olarak ilan edilerek eğitim seferberliği başlatıldı. Bu kapsamda Vakfıkebir Kaymakamlığının gözetiminde Trabzon AFAD İl Müdürlüğü eğitimci personeli tarafından Vakfıkebir Uygulama Oteli Konferans salonunda, mahalle muhtarlarına uzmanlarca “Afet Farkındalığı Eğitimi” verildi. Korona virüs salgını nedeniyle 2 bölümde yayılan eğitimler, online olarak aktarılan bilgilerle başarılı bir şekilde tamamlandı.

Afet ve acil durum nedir? Temel afet bilinci, yangın, sel, çığ ve deprem sırasında yapılması gerekenler noktasında genel bilgiler veren Afet ve Acil Durumlar İl Müdürlüğü Eğitim Uzmanları, “Afet bilinci çok geniş bir konu. Afet bilincini anlayabilmek için öncelikle afeti çok iyi bilmek gerekir. Biz acaba bugüne kadar afetlere doğru bakabildik mi? Biz afetleri doğru değerlendirebildik mi? Afet deyince özellikle ülkemizde akla gelen dört afet var. Bunlar deprem, sel, çığ ve heyelandır. Bu afetler en fazla can alan afetlerdir. Bu afetler gerçekten afet mi yoksa sıradan bir doğa olayı mı? Bizim afet olarak nitelendirdiğimiz bu olaylarda insanlar neden hayatını kaybediyor, binalar neden çöküyor. Suçlu kim ve nerde yanlış yapıyoruz.” ifadeleri kullanıldı. Program kapsamında afet önleyici tedbirler, afet anında yapılması gerekenler ve afet bilinci oluşturma çalışmaları hakkında muhtarlara bilgi verildi. Afet bilinci oluşturmak ve afet anında gerekli müdahaleler konusunda toplumun büyük kesiminin bilinçlendirilmesinin önemli olduğu vurgulandı.

Eğitim sonrası muhtarlara “Afet Eğitim Yılı” çerçevesinde hazırlanan afiş ve broşürler dağıtılarak, vatandaşların görebileceği yerlere asılması veya dağıtılması hususunda yardımcı olunması istenildi. Eğitim seminerine Vakfıkebir Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz’in yanı sıra Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir ve mahalle muhtarları katıldı. Eğitim, AFAD Müdürlüğü uzmanlarının muhtarlara teşekkürü ile sona erdi

Haber Kaynağı;Büyükliman Ppostası

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.