Vakfıkebir OSB'de Altyapı Yapım Çalışmaları Başladı

Trabzon’un 2. Sanayi bölgesi olarak planlanan Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’nde altyapı yapım çalışmalarına başlanıldı.

Vakfıkebir OSB'de Altyapı Yapım Çalışmaları Başladı
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
10 Ekim 2020 Cumartesi 21:58

Trabzon’un 2. Sanayi bölgesi olarak planlanan Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’nde altyapı yapım çalışmalarına başlanıldı.

Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’nde altyapı yapım çalışmalarını yerinde incelemelerde bulunan Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü 3. Daire Başkanı Metin Demirtürk, Vakfıkebir OSB Müdürü Duygu Sağlam, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, Vakfıkebir MHP İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk, Vakfıkebir OSB Yönetim Kurulu Üyeleri Arslan Malkoç ve Enver İskenderoğlu ile birlikte çalışmaların başladığı OSB Bölgesine giderek çalışmaları yerinde incelediler.

İnşallah 2-3 yıl içerisinde üretime başlanılacak

Yaptıkları incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Vakfıkebir OSB’mizin altyapısının yapımına başlanıldı. En geç 2022 yılının sonunda tamamlanacak. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde bir toplantı yaparak arsa tahsislerini hızlandıracağız. İstiyoruz ki; altyapı ve yeni yol inşaatı devam ederken firmalarımızda yatırımlarını yapsınlar. Yeni yolumuzun uygulama projeleri hazırlandı. Genel müdürlüğe sunuldu. Geçtiğimiz hafta Ankara’ya giderek bununla ilgili yetkili firmayla bir görüşme yapmıştık. Bu hafta tekrar giderek bizim taleplerimizi de ileteceğiz. Projenin onaylanarak biran önce yol inşaatına başlanılmasını hedefliyoruz. OSB’nin içerisindeki yolu başlatıp zaman kazanmak istiyoruz. Her şey yolunda. İnşallah 2-3 yıl içerisinde üretime başlanılacak. İlçemize, bölgemize Trabzon’umuza hayırlı olsun. Böyle önemli bir yatırımın ilçemize gelmesini sağlayan Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na, bir önceki Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan’a ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Sayın Muhammet Balta’ya, Trabzon Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu’na, AK Parti Trabzon Milletvekillerimiz Adnan Günnar’a, Bahar Ayvazoğlu’na, Salih Cora’ya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’na, Karayolları Genel Müdürümüz Sayın Abdülkadir Uraloğlu'na ve Bölge Müdürlerimize, Organize Sanayi Bölgeleri GenelMüdürü Sayın Ramazan Yıldırım’a, Ticaret Sanayi Odamızın Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve yöneticilerine şükranlarımızı sunuyoruz. OSB’miz için geçmişten günümüze emek veren tüm Bakanlarımıza, Valilerimize, Milletvekillerimize, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, siyasetçilerimize ve katkısı olan herkese şahsım ve ilçem adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Organize Sanayi Bölgemizde artık makineler çalışıyor

Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta ise, “Bugün Vakfıkebir’imiz için çok mutlu bir gün. Uzun yıllardır hayalini kurduğumuz Organize Sanayi Bölgemizde artık makineler çalışıyor. Altyapı çalışmaları kapsamında yol, su, kanalizasyon imalatları yapılıyor. Burada katma değeri yüksek istihdama daha fazla katkı sunacak firmalara yer vermek istiyoruz. Sahilden direk buraya çıkacak olan yolumuzda başlama aşamasında. Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi bölgedeki en güzel OSB’lerden birisi olacak inşallah. Bu bölgenin bu hale gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. Hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.