Vakfıkebir’de Kuzey Amerika Aronya Bahçesi Kurulacak

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüboğlu, Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç....

Vakfıkebir’de Kuzey Amerika Aronya Bahçesi Kurulacak
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
28 Ocak 2021 Perşembe 21:31

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüboğlu, Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç, Ziraat Mühendisi Özkan Aktaş, Vakfıkebir İlçe Tarım Müdürlüğünde görev yapan Ziraat Mühendisi Mustafa Kıymık ve Aronya Yetiştiricisi Tayfun Kandaz Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ettiler.  

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüboğlu ve Aronya Yetiştiricisi Tayfun Kandaz, Başkan Muhammet Balta’ya Akçaabat’ta yetişen Aronya Fidanı ve İstiridye Mantarı getirdi. Ziyarette, Vakfıkebir Ziraat Odası ile Vakfıkebir İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek, Vakfıkebir Belediyesinin de desteklediği Aronya Bahçesi Kurulum Projesiyle ilgili istişarelerde bulunuldu.

ARONYA NEDİR?

Anavatanı Kuzey Amerika olan Aronya, üzümsü bir meyve olup sağlık potansiyeli nedeniyle 1900’lü yılların başlarında Rusya’ya getirilmiş ve yetiştiriciliğine başlanmıştır.

Aronya geniş bir iklim kuşağı ve toprak şartlarına adapte olabilmesi, zengin içeriği ile insan sağlığına ve beslenmesine katkısı nedeni ile ‘süper meyve’ olarak adlandırılmaktadır.

Meyvesi çok yüksek miktarda antosiyanin ve flovanoidler içermektedir. Aynı zamanda antioksidanlar, fenoller, minareller ve vitaminler yönünden de zengindir.

Haber Kaynağı;Tuncay Hacıfettahoğlu

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.