Vakfıkebir’de Müzik Ziyafeti

Vakfıkebir Müzisyenler Derneği ile Trabzon Müzik ve Halkoyunları Derneği’nin Vakfıkebir’in Kurtuluş Günü nedeniyle ortaklaşa düzenledikleri Türk Halk Müziği Konseri büyük ilgi gördü

Vakfıkebir’de Müzik Ziyafeti
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
20 Şubat 2020 Perşembe 10:24

Vakfıkebir Müzisyenler Derneği ile Trabzon Müzik ve Halkoyunları Derneği’nin Vakfıkebir’in Kurtuluş Günü nedeniyle ortaklaşa düzenledikleri Türk Halk Müziği Konseri büyük ilgi gördüVakfıkebir Müzisyenler Derneği ile Trabzon Müzik ve Halkoyunları Derneği’nin Vakfıkebir’in Kurtuluş Günü nedeniyle ortaklaşa düzenledikleri Türk Halk Müziği Konseri büyük ilgi gördü. Vakfıkebir Ramada Otel Salonu’nda düzenlenen konser sırasında bir konuşma yapan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Arkadaşlarımız burada anlamı olan bir emek ortaya koyuyorlar. Bunları anlamlandıranlar sizlerin katılımlarıdır. Eğer sizler katılmazsanız bir anlam taşımaz burası.

Dolayısıyla katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık 6 yıldır görev yapıyoruz. İlçemizde çeşitli görevlerde bulunduk. Ticarette bulunduk. Doğduğumuz, büyüdüğümüz, ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz ilçemize bir borcumuz var; karınca kararınca onu ödemeye çalışıyoruz.  6 yıllık süre içeresinde 400’ün üzerinde sosyal etkinlik düzenledik. Ancak burada arkadaşlarımızın moralini bozan bir şey var.

Bütün hazırlıklarını yapıyorlar, salonun boş olduğunu görünce moralleri bozuluyor ve bir sonraki etkinliği yapma konusunda heyecanlarını kaybediyorlar.Esaretten kurtulmak için atalarımız canlarını ortaya koymuşlar, kanlarını bu topraklara dökmüşler ve bizlere bu kadim memleketi vatan olarak bırakmışlar. Öncelikle onları şükranla yad ediyoruz. Cenab- ı Allah’tan onlara rahmet diliyorum. Ama bir daha esaret altında kalmamak, hürriyet ve bağımsızlığından olmamak için de her zamankinden daha çok birlik, beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacımız vardır. Her zaman da sevgiden ve saygıdan bahsediyoruz. Sevginin ve saygının olduğu yerde birlik ve beraberlik, kardeşlik olur. Bu kurtuluş günlerinin de hem tarih bilincinin bizde oluşması, hem de birlik ve beraberliğimize, sevgiye, saygıya katkıda bulunması anlamında önemli olduğunu düşünüyorum.

Tekrar dernek yöneticisi arkadaşlarımızı bu girişimlerinden dolayı tebrik ediyorum ve sizlerin desteğinin devam ettiği sürece de önemli işler başaracaklarına inanıyorum” şeklinde konuştu.  Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve Vakfıkebir Belediyesi eski Başkanı Hayri Birinci’nin de katıldığı konser sonrası, Vakfıkebir Müzisyenler Derneği Başkanı Ali Ofluoğlu tarafından, Trabzon Müzik ve Halkoyunları Derneği Başkanı Fethi Yılmaz’a gecenin anısına çiçek takdim edildi.

kaynak;büyükliman net

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.