YÜRÜTME KURULU KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

Trabzon Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, 'Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu Eğitim Kompleksinin iş ve işlemlerinin yürütülmesi amacıyla bir grup personelle 'Yürütme Kurulu Koordinasyon Toplantısı' gerçekleştirdi.

YÜRÜTME KURULU KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
06 Mayıs 2020 Çarşamba 03:54

Trabzon Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, 'Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu Eğitim Kompleksinin iş ve işlemlerinin yürütülmesi amacıyla bir grup personelle 'Yürütme Kurulu Koordinasyon Toplantısı' gerçekleştirdi.Merkez Kur'an Kursu'nda İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal başkanlığında yapılan Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu Eğitim Kompleksi Yürütme Kurulu Koordinasyon Toplantısına ilçe müftülüğünde görevli bir grup personel katıldı. Toplantıda, Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu Eğitim Kompleksinin; Mali İşleri, Eğitim, İaşe ve İbate (yiyecek-içecek), Tadilat ve Tamirat, Öğrenci Veli Koordinasyonu, Medya ve Kurs Yöneticisi Genel Takibinden sorumlu olmak üzere toplam 7 grupta görev alacak personeller belirlendi.


17 Eylül 2015 tarihinde törenle temeli atılan Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu Eğitim Kompleksi, yapımı tamamlanarak 29 Eylül 2019 tarihinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da katılımıyla hizmete açılmıştı. İlçe müftülüğünün gözetim ve denetiminde Kur’an eğitimi ve öğretimi faaliyetine başlayan Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu'nun inşaatının başladığı günden bugüne bu hayır hareketinin içinde yer alan ve iyilik hareketine destek verenlerin, memleket için el birliği ve işbirliğiyle bir araya gelerek rahmete ve kuvvetin doğmasına vesile oldukları ve geleceğe hayırlı bir miras bıraktıkları için her zaman hayırla yad edileceklerini belirten İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, Eğitim Kompleksinin mülkiyetini, Türkiye Diyanet Vakfı’na devreden Hacı Ziya Habiboğlu Dernek Başkanı ve yönetimine de teşekkür ve dua etti.


Müftü Köksal geniş bir bölgeye hizmet verecek ve geleceğin annelerini yetiştirecek olan Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu Eğitim Kompleksinin, eğitim öğretimde farkındalık oluşturacak başarısı için ilçe müftülüğüne ve kursun koordinasyonundan sorumlu gruplarda gönüllü olarak görev alan din görevlilerine önemli görevler düştüğünü ifade etti. Gruplarda görev alan her bir personelin kursun iş ve işlemleriyle ilgili sorunların çözümü ve ihtiyaçların giderilmesi noktasında kendi aralarında istişare yaparak emanet ve sorumluluk bilinciyle çalışacaklarına gönülden inandığını belirten Müftü Köksal, toplantıya katılan ve görev alan tüm personele teşekkür etti, hizmetlerinde başarılar diledi.
Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle uzaktan eğitim öğretimin sürdürüldüğü Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu'nda 1 yönetici ve 11 Kur’an Kursu öğreticisi bulunuyor. Kursta uzaktan eğitim öğretimle hafızlığa hazırlanan ve hafızlık yapan toplam 50 öğrenci bulunduğunu ifade eden İlçe Müftüsü Köksal, bu öğrencilerin ortaokul ve liseye devam eden ve aynı zamanda uzaktan eğitime geçmeden önce kursta yatılı kalarak hafızlığa hazırlanan ve hafızlık yapan öğrenciler olduğunu, yine uzaktan eğitime geçmeden önce 6 sınıfta 98 öğrencinin de ‘Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi’ çerçevesinde Kur’an Eğitimi ve Öğretimi gördüğünü söyledi. İlköğretim 3. sınıfı tamamlayıp 4. sınıfa devam eden öğrencilerle daha üst sınıfa devam eden kız öğrencilerin yatılı kalacak şekilde kursa kayıtlarının yapılabileceğini belirten Müftü Köksal, normal eğitime geçilmesiyle birlikte kursta yatılı kalan öğrencilerin taşımalı eğitim kapsamında okullarına götürülüp getirileceğini söyledi.
Vakfıkebir Kirazlık Mahallesi Sahil Camii arkasında, devlet karayoluna 300 metre uzaklıkta bulunan Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu Eğitim Kompleksi; 250 öğrenci kapasiteli eğitim binası ile 164 öğrencinin yatılı kalabileceği ve 4-6 yaş grubu 138 öğrencinin de okul öncesi din eğitimi projesi kapsamında Kur’an eğitimi ve öğretimi göreceği yurt binası olmak üzere iki ayrı bloktan oluşuyor.
600 m² alan üzerine kurulu 7 katlı 164 öğrenci kapasiteli yurt binasında; 40 yatakhane ve öğretmen odaları yanında, 4-6 yaş grubu 138 öğrencinin Kur’an eğitimi ve öğretimi göreceği derslikler bulunuyor.
600 m² alan üzerine kurulu 250 öğrenci kapasiteli eğitim binasında ise, kütüphane, 4 hafızlık sınıfı, 2 hafızlığa hazırlık, 4 yüzüne sınıfı, 1 yabancı dil sınıfı, 1 serbest çalışma sınıfı, 120 m²lik mescit, 240 m²lik yemekhane, 200 kişilik konferans salonu, 8 adet öğretmen odası, toplantı salonu, yönetici ofisi, 300 m²lik kapalı spor salonu, kütüphane ve 150 m²lik kantin ve kafeterya bulunuyor.
Bugünkü değeriyle yaklaşık 15 milyonluk maliyete sahip modern eğitim kompleksinde ayrıca 4-6 yaş grubu öğrenciler için yaklaşık 1000 m²lik alan üzerinde çocuk parkı, 15 araçlık otopark ve 1000 m²lik basketbol ve voleybol sahası ile dinlenme yerleri yer alıyor.

Kaynak;büyükliman postası

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.