BAŞKAN BIYIK'TAN ANLAMLI SÖZLER

BAŞKAN BIYIK'TAN ANLAMLI SÖZLER; İYİ Parti 2. Olağan Yomra İlçe Kongresi'nde katılımcılara seslenen Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, herkesin Yomra için bir ve beraber olmasını istedi.

BAŞKAN BIYIK'TAN ANLAMLI SÖZLER
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
03 Mart 2020 Salı 20:18

ADAY OLURKEN NE DEMİŞSEM ONU YAPIYORUM;Konuşmasında Yomra'nın herkesin ortak değeri olması gerektiğini ifade eden Bıyık, "Bizler istiyoruz ki ilçemizde çok güzel işler olsun. Bu yapılan işler, peşinden mutluluk getirsin. 'Temelinde insan olmayan hiçbir çalışma anlam kazanamaz' diyerek, bundan 450 gün önce, aday tanıtım törenimizle yine bu salonda karşınıza çıkmıştım. O heyecanı şuan yine yaşıyorum. Yola çıkarken başlıca temel ilkeler belirlemiştik: 'Şeffaf olacağız, adaletli olacağız, adaletle yöneteceğiz, insan odaklı olacağız, insana değer vereceğiz, herkese eşit davranacağız, Yomra’yı yaşanabilir örnek bir ilçe yapacağız" diyerek yola çıkmıştık. 'Kısa bir zaman içerisinde tüm Trabzon, Yomra’yı konuşacak' demiştik. Şimdi, Yomra'mız, Trabzon'un dışında da konuşuluyor, daha da konuşulacak. 'İlk hedefimiz Yomra’da özlenen huzuru, birlik ve beraberliği sağlamak olacaktır. Sevgi ve dostluk içerisinde olacağız. Kin ve nefret bizden uzak olacaktır. Kimseyle kavga etmeyeceğiz' demiştik. Bunu, ilk yılımız itibari ile başarı ile sağladığımızı görüyorum. Oy veren vermeyen herkesi kucakladık. 31 Mart'tan sonra geçen sürede, bir Allah kulu, 'Yomra Belediyesinde siyasi ayrım yapıldı' diyemez" diye konuştu.



BİR YILDA BİR ÇOK KONUYA EL ATTIK;41 bin 500 kişiye hizmet için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Başkan Bıyık, "Nisan ayında bir yıllık icraatlarımızı detaylı olarak kamuoyuna aktaracağız. Yomra’nın her konusuna değinmiş bulunuyoruz. Yomra’mızın olmazsa olmazı doğalgazdan, sosyal alanlara, yürüyüş yolundan çocuk parklarına, enerji nakil hatlarının yerin altına alınmasından makine parkının yenilenmesine,  kültür merkezinden kent meydanına kadar Yomra’da birçok konuda kalıcı ve vatandaşımızın uzun yıllar yararlanacağı hizmetlerimizin bazılarına başladık, bazılarına da nasip olursa 2020 yılı içinde başlayacağız. Bu beş yıllık hizmet döneminde Yomra'mızı değiştireceğinizden ve geliştireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.



BIREYSEL MENFAATLER ASLA TOPLUM MENFAATİNİN ÖNÜNE GEÇMEMELİ"Burada bir konuyu özellikle belirtmek istiyorum" diyerek teşkilat mensuplarına seslenen Bıyık, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bir olursak, birlikte olursak, şehir bizlere ve çalışma arkadaşlarımıza destek olursa daha da iyi işler yapabileceğimize inancım tamdır. Bireysel menfaatlerimizi asla toplum menfaatinin önünde görmemeliyiz. Yoksa bizim diğerlerinden bir farkımız olmaz. Birbirimize destek olmalıyız. Sizlerden rica ediyorum, dedikodu ile değil istişare ile yolumuza devam edelim. Burada, Yomra teşkilatımız, Allah nazarlardan saklasın güzel bir teşkilatçılık örneği sergiliyor. İlçe başkanı ile ilçe yönetimi ile uyumlu bir belediye yönetimi var. Türkiye’nin bir çok yerinde teşkilat ile belediye yönetimi kavgalar ile günler geçirirken biz istişareden ödün vermiyoruz. Yomra, Trabzon’un diğer ilçelerine de, Türkiye’ye de örnek olacaktır. Bu konuda hassasiyet gösteren tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Unutmadan belediye meclis üyesi arkadaşlarıma da bir teşekkür etmek istiyorum. Konulara hassasiyetleri, çalışmalarımızdaki uyumları ve sahada karşılaşılan sorunların çözümündeki gayretleri için onlara özel bir teşekkürü borç biliyorum."



TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI SONUNA KADAR KORUYACAĞIZ;Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, konuşmasını özetle şu şekilde tamamladı: "Biz makamları, mevkileri malımıza mal, servetimize servet katmak için kullanmadık, kullanmayacağız. Ömrümüzü, milletin dertleri ile dertlenmeyle geçireceğiz.
Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bu makamlar gelip geçiçidir. Belediye başkanlığı da, diğer görevlerde elbet bir gün biter ve arkamızda ne bıraktığımızdır önemli olan. Ne güzel demiş şair, "Kah çıkarım gökyüzüne seyrederim alemi, kah inerim yer yüzüne seyreder alem beni."
Biz, şahsım ve çalışma arkadaşlarımla birlikte bize destek olan kimsenin boynunu önüne eğdirecek bir davranış içerisinde olmayız. Bu belediye halkındır. Bende halkın belediyeyi yönetmek üzere görev verdiği bir vatandaşım. Milletin parasını, milletin hizmetinde adaletli bir biçimde kullanmaya çalışıyoruz. Milletin parası ile millete efendilik yapılmaz. 'Tüyü bitmemiş yetimin hakkı' diye nitelendirilen o hakkı sonuna kadar koruyacağız ve sizlerde bizlere destek olacaksınız."



İNSANLARA ÜSTTEN BAKANLAR BENDEN UZAK DURSUN;"Görevimizi yapacağız ancak bununla övünmeyeceğiz. Dik duracağız, düz yürüyeceğiz. Sevgiyi, saygıyı, adaleti ve hoşgörüyü hiçbir zaman bırakmayacağız. Nezaketsiz, kaba ve insanlara üstten bakan insanlardan istihramımdır, benden uzak dursunlar.
Bize emanet olan bu belediyeyi ve milletin malını en iyi şekilde koruyacağız. Yomra’ya tarihi hizmetlerimiz olacak. Dönemin sonunda yıllarca hatırlanacak eserlerimiz olacaktır. Bu konuda ekibime güveniyorum. Bu söylediklerimin sonuçlarını da yakında açıklayıp yeni yol haritamızı da sizler ile paylaşmış olacağım."

BU VATAN BİZİMDİR VE İLELEBET BIZIM KALACAKTIR;Vatan müdaafası için İdlip'te bulunan ve şehadete erişen şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bu vatan bizimdir ve illelebet bizim kalacaktır. İYİ Parti Yomra İlçe Başkanımız Zekeriya Akgül ve yönetim kurulu üyelerimize başarılarının devamını diliyorum."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.