Akçaabat'ta Alternatif Ürün Kivi’de Meyve Hasadı Başladı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Ve Akçaabat Kaymakamı  Ramazan Kurtyemez, Trabzon İl Tarım Ve Orman Müdürü Cahit Gülbay,  Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu...

Akçaabat'ta Alternatif Ürün Kivi’de Meyve Hasadı Başladı
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
17 Kasım 2020 Salı 20:37

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Ve Akçaabat Kaymakamı  Ramazan Kurtyemez, Trabzon İl Tarım Ve Orman Müdürü Cahit Gülbay,  Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu , Trabzon İl Tarım Ve Orman Müdür Yardımcısı Ali Kemal Yıldız, Trabzon İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon Ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Erdal Yiğci  , İlçe Tarım Ve Orman Müdürü İbrahim Nezir, Ziraat Mühendisi Veysel Baki, Ziraat Mühendisi  Mehmet Kerem Kan,  Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Yaşar Özdemir Akçaabat İlçesine Bağlı Alsancak Mahallesi'nde, İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü İle Akçaabat Ziraat Odası Destekleriyle Kivi Üretimi Yapan Selahattin Sönmez'in Bahçesinde Gerçekleştirilen Kivi Hasat Törenine Katıldı.

whatsapp-image-2020-11-16-at-14.41.48-(1).jpeg

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Burada Yaptığı Konuşmasında Özellikle Pandemi Sürecinde Tarımsal Üretimin Ne Kadar Önemli Olduğunu Gördük. Cumhurbaşkanı’mızın Da Belirttiği Gibi “Ekilmedik Dikilmedik Bir Karış Toprak Bırakmayacağız” Bu Düsturdan Hareketle Dağ, Bayır, Ova Her Yerde Tarımsal Üretimi Artırmak İçin Çalışmalarımızı Artırmalıyız. Burada Da Görüldüğü Gibi İlçemizin Örnek Üreticilerinden Selahattin Sönmez’in Diğer Tarımsal Ürünlere Göre Birim Alandan Ekonomik Getirisi Yüksek Olan Kivi Üretimi Yaptığı Bahçede Hasat Etkinliğini Gerçekleştirdik. Gerçekten Azimli Ve Başarılı, Bölgemiz İçin De Çevresi Tarafından Örnek Alınan Bir Üreticimiz. Böyle Üreticilerimizin Sayılarının Artırılmasını Temenni Ediyorum. Alternatif Tarım Ürünü Üreterek, Bölge Ekonomisine Katkı Sağlamasından Dolayı Üreticimize Teşekkür Ederek   Akçaabat Ziraat Odası Tarafından Hazırlanan Plaketi Selahattin Sönmez’e Takdim Etti.

whatsapp-image-2020-11-16-at-14.41.50-(1).jpeg

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu’ Da İlçemizde Tarımsal Ürün Çeşitliliği Ve Tarımsal Üretimin Artırılması İçin Her Türlü Gayreti Gösterdiklerini, Trabzon İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü, İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü Ve İlgili Kuruluşlar İle Birlikte İstişarelerde Bulunulup Çalışmalar Yapıldığını Belirtti.  Selahattin Sönmez’e Ait Bu Kivi Bahçesinde De İlk Kuruluşundan Bugüne Kadar Hem Trabzon İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Ve Akçaabat Ziraat Odası Teknik Hizmetler Birimi Mühendislerince, Bahçe Tesisinden, Ürünün Budanması, Gübrelenmesi, Meyve Seyreltmesi, Kültürel Ve Kimyasal Mücadelesi, Sulama Sistemleri Kurulması Ve Sulanması Gibi Her Türlü Teknik Destek Sağlanmıştır.  Üreticimiz Mühendislerimizle Sürekli İrtibat Halinde Olup Tavsiyelerimize Uyarak Kivide Hasat Sezonuna Gelmiştir. Dönüme Yaklaşık 3 Ton Kivi Beklemektedir. Kiviler Ortalama 120-150 Gram Ağırlığındadır.  Örnek Üreticimizi Tebrik Ediyorum.

whatsapp-image-2020-11-16-at-14.41.51-(2).jpeg

Önder Üretici Selahattin Sönmez’ De Kendisine Plaket Taktim Eden Vali İsmail Ustaoğlu’na, Akçaabat Kaymakamı  Ramazan Kurtyemez’e, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu’na , İl Tarım Ve Orman Müdürü Cahit Gülbay’a , İl Tarım Ve Orman Müdür Yardımcısı Ali Kemal Yıldız’a, İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon Ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Erdal Yiğci’ye ,İlçe Tarım Ve Orman Müdürü İbrahim Nezir’e Bahçe Tesisinden Bu Güne Kadar Bizlere Teknik Desteğini Esirgemeyen Trabzon İl Ve İlçe  Tarım Ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendislerine , Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Ve Teknik Personellere , Kivi Hasat Törenine Katılan Tüm  Katılımcılara Teşekkür Etti.

whatsapp-image-2020-11-16-at-14.41.54.jpegwhatsapp-image-2020-11-16-at-15.27.11.jpegwhatsapp-image-2020-11-16-at-15.23.49.jpegwhatsapp-image-2020-11-16-at-15.27.07.jpeg

Haber Kaynağı; Akçaabatın Sesi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.