Kategoriler

61.com.tr - 61 Haber - Haber 61 - Trabzon Haber

Şalpazarı'nda Sokaklar 39 Yıl 7 Ay 1 Gün Sonra Boş Kaldı

Trabzon Şalpazarı'nda Sokaklar 39 Yıl 7 Ay 1 Gün Sonra Boş Kaldı Sokağa çıkma yasağının başlaması ile birlikte Şalpazarı  tarihinin en sakin gününü yaşadı. İlçede 12 Eylül ihtilal inden sonra sokaklar ilk kez sessizliğe büründü.

Trabzon Şalpazarı'nda Sokaklar 39 Yıl 7 Ay 1 Gün Sonra Boş Kaldı Sokağa çıkma yasağının başlaması ile birlikte Şalpazarı  tarihinin en sakin gününü yaşadı. İlçede 12 Eylül ihtilal inden sonra sokaklar ilk kez sessizliğe büründü.

Dün gece sat 24.00 itibariyle sokağa çıkma yasağının olacağının açıklanmasının ardından yaşanan hareketlilik herkesi şok etmiş, Koronovirüs’ün daha da yayılacağı endişesi hakim olmaya başlamıştı.

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız tarafından İlçe Merkezinden tüm mahallere  anons sisteminden ve ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler vatandaşların evlerine çekilmesi için ve temel gıda maddelerinin sağlanacağı yönünde yoğun gayret sarf ettiler. Yasağın başlaması ile birlikte ilçede yasaklara uyumun % 100 olduğu gözlendi.

Trabzon Şalpazarı gün boyunca sokağa çıkma yasağına uyarak evlerinde kaldılar. Ekmek pişiren fırınlar vatandaşların talepleri doğrultusunda araçlarla ekmek servisi yaptılar.

Yine PTT ve kargo çalışanlarının da görevlerinin başında oldukları gözlendi. Hem polis hem de jandarma ekipleri gün boyunda sıkı denetimlerde bulunarak ihlal yapan vatandaşlara cezai işlem uyguladılar.

Sokağa çıkma yasağı 12 Nisan Pazar günü saat 24.00'e kadar devam edecek. Sokağa çıkma yasağı başladığı andan itibaren bu kuralı ihlal eden 2 bin 756 kişiye adli/idari işlem gerçekleştirilmiştir.  Sokağa çıkma yasağına uymayanlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 3 bin 150 TL idari para cezası kesiliyor.

Fotoğraflar için ;Fenomen Şuayip'e teşekkürler

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Şalpazarı
223888 Kez Görüntülendi.
EĞİTİM DERNEĞİ’NDEN KIDIK’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Siyaset
196344 Kez Görüntülendi.
MUHCU’YA İKİ GÖREV
Şalpazarı
267201 Kez Görüntülendi.
Hemşerimiz Kıdık’a Önemli Görev
Kültür Sanat
214024 Kez Görüntülendi.
HEMŞİRELER MUTLULUĞA İMZA ATTILAR
Beşikdüzü
158800 Kez Görüntülendi.
Beşikdüzü Belediyesinde Burhan Cahit Erdem Dönemi
Siyaset
213998 Kez Görüntülendi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi’nde devir teslim töreni
Siyaset
235702 Kez Görüntülendi.
Ortahisar Belediye Başkanlığı’na seçilen CHP’li Ahmet Kaya mazbatasını aldı
Şalpazarı
213973 Kez Görüntülendi.
Oğlumuzun Düğün Merasimine Dostlarımız Davetlidir
Spor
213991 Kez Görüntülendi.
Bileklerini Bükene Aşk Olsun
Şalpazarı
245166 Kez Görüntülendi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Şalpazarı’nda Halka Seslendi, Esnaf Ziyareti Yaptı