Bulaşık Makinesi Fıskiyesi Tıkanması Nedenleri ve Çözümleri?

Bulaşık makinesi kullanımına istinaden en fazla yaşanan sorunların başında makine içerisinde basınçlı suyu veren fıskiyelerin tıkanması gelmektedir.

Bulaşık Makinesi Fıskiyesi Tıkanması Nedenleri ve Çözümleri?
Trabzon Haber Tanıtım
Trabzon Haber Tanıtım
02 Kasım 2020 Pazartesi 08:50

Bulaşık makinesinde yıkadığınız bulaşıkların tamamen temizlenememesi gibi bir sonuçla karşılaşmanıza neden olabilecek bu problemin çözümünün en hızlı şekilde sağlanması çok önemlidir. Zira çözüm sağlanmaması durumunda makinenizin kullanımı gereksiz olacak ve gereksiz enerji, deterjan ve su tüketimine neden olacaktır. Bulaşık makinenizin fıskiyelerinin tıkanmasına neden olabilecek pek çok olasılık bulunmaktadır. Eğer bulaşık makinesi teknolojisine hakim değilseniz ve müdahale için uygun ekipmanlarınız bulunmuyorsa Sultanbeyli Arçelik Servisi hizmetlerimize başvuruda bulunabilirsiniz.

Bulaşık Makinesi Fıskiyesi Tıkanması Nasıl Kontrol Edilir?

Bulaşık makinenizin fıskiyesinin tıkalı olup, olmadığını çok basit yöntemlerle anlayabilirsiniz. Öncelikli olarak böyle bir tıkanıklıktan şüphe duymanıza neden olacak şekilde yıkadığınız bulaşıklarınızın tam anlamıyla temizlenmemesinden yani bulaşıklarınızın makinenizden kirli çıkmasıyla karşılaşırsınız. Böyle bir durumda ilk bakmanız gereken yer tabii ki fıskiyelerdir. Çünkü fıskiyelerde tıkanma meydana geldiyse zorlu kirlerin bulaşıklardan çıkartılabilmesi için gerekli olan basınçlı su sağlanamaz. Bu durumda bulaşıklar makineden kirli çıkar. Bulaşık makinenizin üst tavanında ve alt tabanında olacak şekilde 2 adet fıskiye bulunmaktadır. Bu fıskiyeleri bulaşık tezgahlarını makineden çıkartarak, yerinden kolayca sökebilirsiniz. Fıskiye deliklerinde tıkanıklık mevcut ise Bulgurlu Arçelik Servisi merkezimizden teknik destek alabilirsiniz.

Bulaşık Makinesi Fıskiye Tıkanması Nasıl Giderilir?

Bulaşık makinenizin fıskiyelerinin tıkanmış olması durumunda yapmanız gereken fıskiyeleri yerinden sökmektir. Yerinden sökülen fıskiyeleri ince bir iğne vb. unsurlar ile deliklerinden tıkanıklığı gidermeye çalışabilirsiniz. Ancak bu çoğu zaman yetersiz etki oluşturur ve geçici bir çözüm sağlar. Böyle bir durumda fıskiyenin içinin açılması gerekir. Uygun olmayan ekipmanlarla bunu yapmaya kalktığınızda parçaya zarar verebilirsiniz. Bu yüzden tıkanıklığın giderilmesi için profesyonel İçerenköy Arçelik Servisi hizmetlerimizden yardım alabilirsiniz. Makinenizin fıskiyesi kireç ve daha pek çok farklı etkene bağlı olarak tıkanmış olabilir. Uzmanlarımız tarafından fıskiye tıkanıklığı giderilebilmektedir. Ancak bazı tıkanıklık seviyesine göre fıskiyenin yenisi ile değiştirilmesi gerekebilmektedir. Bu durumda orijinal yedeği ile değişim işlemleri gerçekleştirilmektedir. Fıskiye değişimi ile makinenizin yeniden ilk günkü gücünde en kirli bulaşıklarınızı dahi 100% hijyenik duruma getirebilecek performansına kavuşması sağlanabilmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.