EYFER KULESİ ÖNÜNDE HORON EKİBİNİ COŞTURAN KEMENÇECİ KANSERE YENİLDİ

EYFER KULESİ ÖNÜNDE HORON EKİBİNİ COŞTURAN KEMENÇECİ KANSERE YENİLDİ
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
29 Ağustos 2020 Cumartesi 07:28

Trabzon Şalpazarı İlçesine bağlı Kireç mahallesi kara ağalarından uzun yıllar Almanya da çalışmış ve o dönemlerde halkın gönlünde kendine tarz ve sitiliyle söylediği yöresel türkü aynı zamanda kendi yazdığı atma türküler ve kıvrak kemençesiyle gönülleri coşturan yöresel kemençe sanatçısı Gurbette çalıştığı yıllarda Paris Eyfer Kulesi önünde horon ekibine  çaldığı kemençe ile  Paris Kraliçesinin beğenisini kazanıp Ülkemizde yayın yapan günlük gazetelere manşet olan İlçemizin değerli üstadı  Kazım Kaya çağımızın hastalığı kansere yenik düştü.

Yöremizin Değeri Artık Anılarda Yaşayacak; Şalpazarı'lı Yöresel Kemençe ve söz yazarı Kazım Kaya bundan böyle hafızalarda yaşayacak. Kaya ile ölmeden önce yapmış olduğum bir röportajda  Bizler bu bölgede Gurbetten gelen Yayla Otçularını Kemençe çalarak başlattığımız horon halkasını  Şalpazarı’ndan horon oynayarak yola çıkar Kadırga Otçularına kadar kemençe eşliğinde götürü orada günü otantik bir şekilde  oynayarak  bitir oradan aynı şekilde kemençe horon eşliğinde İlçemize geldiğimi bilir demişti.

Edinilen bilgilere göre yöremizin tanınmış kemençe sanatçısı ve türkücüsü Kazım Kaya bir süreden beri kanser teşhisiyle tedavi gördüğü KTÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Bir süre önce vefat eden Emekli Öğretmen Ali Kaya ile, Muhammet ve Abdullah Kaya‘nın en büyükleri olan Kazım Kaya‘nın cenazesi Şalpazarı Merkez Camii önünde koronovirüs önlemlerine riayet  edilerek kılınan cenaze namazının ardından ebediyete uğurlandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.