ŞALPAZARI’NDA 12 YILDIR GÖREV YAPAN DR.BABUTÇU ASLAN PENÇESİNİN FAYDALARINI YAZDI

TRABZON; Şalpazarı İlçe Aile Hekimliğinde görevli Dr. Hatice Kandemir Babutcu Trabzon'da 2009 yılında ilk olarak uygulamaya başlanan Aile hekimli başladığı dönem olan Trabzon Akçaabat'lı Doktor Hatice Babutçu 2009 yılında geldiği Şalpazarı Aile hekimliğine ardan geçen 12 yıldır mesleğini severek hastalarına şifa ve huzur dağıtmaya devam ediyor.

ŞALPAZARI’NDA 12 YILDIR GÖREV YAPAN DR.BABUTÇU ASLAN PENÇESİNİN FAYDALARINI YAZDI
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
07 Ocak 2021 Perşembe 21:53

TRABZON; Şalpazarı İlçe Aile Hekimliğinde görevli Dr. Hatice Kandemir Babutcu Trabzon'da 2009 yılında  ilk olarak uygulamaya başlanan Aile hekimli başladığı dönem olan Trabzon Akçaabat'lı Doktor Hatice Babutçu 2009 yılında geldiği Şalpazarı Aile hekimliğine ardan geçen 12 yıldır mesleğini severek hastalarına şifa ve huzur dağıtmaya devam ediyor. Trabzon Şalpazarı'nda 2009 yılından 2021 yılına kadar ara vermeden görev yapan Dr. Hatice Kandemir Babutcu’dan bir nefes almadan okuyacağınız bir yazı daha siz değerli okuyucuları için kaleme aldı. Şalpazarı İlçesinde de yetişen  ‘’Aslan Pençesinin ‘’ faydalarını yazdı.

Dr. Hatice Kandemir Babutcu Trabzon’da da yaygın yetişme alanı bulan efsane bitki, Latince İsmi Alchemilla vulgaris olan Aslan Pençesi hakkında çok önemli bilgiler verdi. Birçok dilde kadınları dış etmenlerden koruyan manto anlamındaki kelimelerle adlandırılan Testere dişli aslanpençesi bitkisi tam bir kadın dostudur. Tabiatta varlığının hikmeti kadınların hormonlarını düzenlemek içindir denilebilir.

Eski zamanlarda insanların gezen ineklerin,keçilerin ,koyunların ve tavukların etinden,sütünden ve yumurtasından yararlandıklarından otları bulup kullanmak zorunda değildiler. Bu nedenle 50 yaşındaki kadınlar hamile kalabiliyorlardı. Bugün 30'lu yaşlarda menapoza giren,anneliği tadamayacak ve birçok hastalıkla erken yaşta tanışacak kadınların çoğunluğu bizi düşündürmelidir.

Madem ki otların arasında yaşamıyoruz o halde araştırmalarımızı yapıp bu nimetlerden yararlanmayı öğrenmeliyiz. O halde Testere dişli aslanpençesi,Dokuz tepe gibi isimlerle bildiğimiz Alchemilla vulgaris'i keşfetmeye ne dersiniz?

HORMONAL BOZUKLUKLARA İYİ GELİYOR



En evvelâ,kadınların vücutlarındaki hormonların her gün ve saatte değiştiğini unutmayalım. Bu kadınların duygu durumunu da etkilemektedir. Bir gün ağladıklarına ertesi
gün gülmeleri bundandır. Kolay değildir ama o kadar da güzeldir yoktan var oluşa,yaradılışa namzet olmak.

Alchemilla vulgaris,otsu çok yıllık bir bitkidir. Kırlarda yetişen bitkinin damlacıkları, yaprakları üzerinde toplama özelliği vardır. Bu damlacıklar yağmurun habercisi olmaktadırlar. Günümüzde tıbbî kullanımı için yetiştiriciliği de yapılmaktadır. Tercihimiz kırlarda yetişmiş olanlardır. Dağ yamaçlarında,yol kenarlarında,fındık bahçelerinde görebileceğimiz bitki fenolik ve flavanoid madde içeriği bakımından zengindir ve antioksidan gücü çok fazladır. Dünyada 1000'den fazla türü vardır. 50'si Türkiye florasında yetişmektedir. 8 türü ise sadece Anadolu topraklarına özgüdür. Mayıs-Haziran aylarında toplanan çiçek ve yapraklarından yararlanılmaktadır.

KOZMETİK ÜRÜNLERDE DE KULLANILIYOR



Kozmetik ve yara iyileştirmek gibi dermatolojik yararları da vardır. Doğada gezinirken rastladığınız bitkinin yaprakları üzerindeki ter damlacıklarını alıp yüzünüze sürün. Cildinizdeki lekenmelere ve çillere iyi gelecektir. İshal giderici olarak da yaprak ve saplarını kullanabilirsiniz. "İrritabl barsak sendromu"hastalığında da oldukça faydalıdır.

ADET DÜZENSİZLİKLERİNDE ÇOK ETKİLİ



 

Yazımızda ele almak istediğimiz yönü kadın hormonları üzerindeki etkileridir. Östrojen hormonunu yükseltip FSH hormonunu düşürerek daha doğru bir ifade ile regüle ederek adet düzensizliğine,sancılarına,aşırı tüylenmelere,aşırı adet kanamalarına,adet gecikmelerine,gebe kalamama sorunlarının bir çoğuna fayda sağlamaktadır. Rahim kaslarını güçlendirerek düşüklerin önlenmesinde yardımcı olur. Miyomların ve kistlerin oluşumunu engeller. Erken menopozda imdada yetişir. Menopoz sonrası şikayetlerin yatıştırılmasında oldukça etkilidir. Uykusuzluk,ateş basmaları,stres ve yorgunluk durumlarında baş tacıdır. Bunu birçok hastamda deneyimledim. Evet, işe yarıyor.

GÜVENİLİR HAZIR PREPARATLARI TAVSİ EDİYORUM



 

Otu 1 ay içinde toplayıp uygun şartlarda kurutarak uygun şartlarda muhafaza etmez ve zamanında tüketmezseniz özelliklerinin % 75'ini kaybettirirsiniz. Bu yüzden hazır preparatlarını kullanmak daha güvenilirdir. 5 yıllık evli olan ve gebe kalamadığı için kimyasal ilaçlarla tedavi görmüş ve netice alamamış hastamın güvendiğim bir firmanın aslanpençesi katkılı ürününü kullandırdıktan sonra aldığım gebelik haberi ile bu bilgileri teyid etmiş olmamın mutluluğunu paylaşmak isterim.

En mükemmel şekilde yaratılmış olan insanın, tabiattan ve tabiatından koparılmadan gerektiğinde içinden desteklenerek ne mucizelere şahid olabileceğini bilelim.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.