ŞALPAZARLI ALPARSLAN’IN HAYATI 2 MİLYON AVROLUK İĞNEYE BAĞLI

Trabzon Şalpazarlı Yalçın ve Fatma Alkurt çifti, oğulları Alparslan'ın yaşaması için büyük mücadele veriyor. Spinal Müsküler Atrofi 1 (SMA) hastası oğullarının kurtulması, tek dozu yeterli olan Zolgensma'nın yapılmasına bağlı.

ŞALPAZARLI ALPARSLAN’IN HAYATI 2 MİLYON AVROLUK İĞNEYE BAĞLI
11 Ocak 2020 Cumartesi 18:29

Sağlık kasası tedavi masraflarını reddetmesi üzerine sağlık sigortasını mahkemeye veren Alkurt ailesi hukuk savaşını kazandı fakat iğneye ulaşamıyor. Mahkeme Almanya’da bu iğneyi yapacak hasatahane ve doktor bulunduğu takdirde masrafları ödeme kararı verdi. Fakat bu iğne ve bu iğneyi yapacak hastahane ve doktor Almanya’da yok. Sadece Amerika Birleşik Devletinde bulunan bu iğnenin ücreti ise 2 milyon Avro. Çocuklarını yaşatmak için mücadele veren aile yetkililerden yardım bekliyor.

BİR CANIMIZ GİTTİ
1 yaşına giren Alparslan’ın bir yılı daha kaldığını belirten anne Fatma Alkurt, "Oğlum 2 yaşına girdiğinde bu iğne artık işe yaramıyor. Bir yıl içerisinde bu iğne mutlaka yapılmalı. Bu hastalıktan kızımız İrem’i 11 yaşında kaybettik. Alparslanımız yaşasın istiyoruz‘‘ dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.