COVİD-19’A İNAT  KIŞI 1850 RAKIMLI DAMLIKÖY YAYLASINDA GEÇİRECEK

COVİD-19’A İNAT  KIŞI 1850 RAKIMLI DAMLIKÖY YAYLASINDA GEÇİRECEK;Koronavirüs ülkemizde hızla yayılırken salgından korunmak isteyen Lütfü Aydın(58) ve eşi Fatma Aydın(58) 1850 rakımlı Damlıköy Yaylası’nda kışı geçirecek.Trabzon’un Tonya İlçesi nüfusuna kayıtlı ve İstanbul Avcılar’da ikamet eden Aydın, Kovid-19’un hızla yayılmasından dolayı memleketine geri dönerek salgın bitinceye kadar yayla evinde kalacak.

COVİD-19’A İNAT  KIŞI 1850 RAKIMLI DAMLIKÖY YAYLASINDA GEÇİRECEK
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
08 Aralık 2020 Salı 19:52

COVİD-19’A İNAT  KIŞI 1850 RAKIMLI DAMLIKÖY YAYLASINDA GEÇİRECEK;Koronavirüs ülkemizde hızla yayılırken salgından korunmak isteyen Lütfü Aydın(58) ve eşi Fatma Aydın(58) 1850 rakımlı Damlıköy Yaylası’nda kışı geçirecek.Trabzon’un Tonya İlçesi nüfusuna kayıtlı ve İstanbul Avcılar’da ikamet eden Aydın, Kovid-19’un hızla yayılmasından dolayı memleketine geri dönerek salgın bitinceye kadar yayla evinde kalacak.İstanbul’da kahvehane işletmeciliği yapan Lütfü Aydın, alınan tedbirler kapsamında kahvehanesini kapatarak, Tonyalıların ikamet ettiği Gümüşhane’nin Kürtün İlçesi’ne bağlı Damlıköy Yaylası’nda eşi ile birlikte koronavirüs bitinceye kadar kalacağını söyledi.

Bütün göçler köye indi

Damlıköy Yaylası’ndan bütün göçlerin köye indiğini belirten ve yaylada eşi ile birlikte yalnız yaşayan Fatma Aydın şunları söyledi: “Biz İstanbul’da oturuyoruz, korondan dolayı bu sene yaylada kışı geçirmeyi tercih ediyoruz. Hastalık bitinceye kadar yayladan dönmeyeceğiz, öyle kararlıyız. Yiyecek ve yakacaklarımızı her şeyimizi hazırladık. Bu yaylada da sadece biz varız. Allah’ın izni ile burada kışlayacağız.” dedi.

Karla kaplı yaylada kışlık yiyecek ve içeceklerini hazırlayan, yöresel yemeklerle beslenen Aydın çifti Koronavirüsten uzakta keyifli bir yaşam sürüyor.

İş yerini kapattı, yaylada kışı geçirecek

Tonya İlçe merkezine 32 kilometre uzaklıktaki yaylada kalan Lütfü Aydın, “İstanbul Avcılar’da kahvehane işletiyordum, koronavirüs tedbirleri kapsamında kahvem kapatıldı. Trabzon’a geri döndüm. Köyde kalacak evim olmadığı için, yayla evimde kışı geçireceğim.” dedi.

Kahvehane işletmecisi Aydın konuşmasına şöyle devam etti, “İstanbul Avcılar’da oturuyoruz. Benim orada evim var, kahvem var. Bizim bu yaylada bulunmamızın nedeni, Pandemi başladığından beri, Martın 15’inden beri buradayım. Şimdi ben İstanbul’a geri dönecektim. İş yerleri kapandıktan sonra ne yapacağım İstanbul’da... Hem pandemiden dolayı hem de sıkıntılar da çoğaldı. Bu yaylada benim evim var, köyde evim yok. Eşimle birlikte, bu hastalıktan dolayı burada kışlamayı düşünüyoruz.

İki üç tane ineğim var, beş altı tane tavuk var, iki üç tane köpek var, iki tane keçim var. Bunlarla burada kalacağız. Odunumuzu yaptık, yiyeceklerimizi topladık hastalık bitinceye kadar burada kalacağım. Biraz riski varsa da suyumuz elektriğimiz kesilirse de ona göre önlemlerimizi alacağız. İnşallah sıkıntı çekmeyiz.”

Kış mevsiminin zorlu geçeceğini düşünerek tüm önlemleri alan Aydın çifti, Damlıköy Yaylası’nda baharın geleceği ve koronavirüsün biteceği günü şimdiden beklemeye başladı.

Haber Kaynağı;İnan Kalyoncu/Tonya Haber

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.