TONYA’LI ESNAF HATALI BASILAN PARAYI ŞATIŞA ÇIKARDI

Trabzon’un Tonya İlçesi’nden Fettahoğlu Ekmek Fırınında ekmek ustası olarak çalışan Şerafettin Elbir (33) müşteriden aldığı hatalı basım 50 liralık banknotu internetten açık artırma usulü ile satışa sundu.Şerafettin Elbir, bir bankaya götürüp, kontrol ettirdiği paranın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından hatalı basıldığını ve Türkiye'de sadece birkaç tane olduğunu, onun da birinin kendisinde olduğunu söyledi

TONYA’LI ESNAF HATALI BASILAN PARAYI ŞATIŞA ÇIKARDI
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
19 Eylül 2020 Cumartesi 21:17

Trabzon’un Tonya İlçesi’nden Fettahoğlu Ekmek Fırınında ekmek ustası olarak çalışan Şerafettin Elbir (33) müşteriden aldığı hatalı basım 50 liralık banknotu internetten açık artırma usulü ile satışa sundu.Şerafettin Elbir, bir bankaya götürüp, kontrol ettirdiği paranın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından hatalı basıldığını ve Türkiye'de sadece birkaç tane olduğunu, onun da birinin kendisinde olduğunu söyledi.

Açık artırma ile satışa sundu Şerafettin Elbir, hatalı basımdan dolayı sağ üst köşesindeki 50 sayısının sıfır (0) rakamının tamamı, beş (5) rakamının da bir kısmı olmayan 50 lirayı 80 bin liradan açık artırma usulü ile satıyor.Tonya’da fırın ustası olarak çalışan Şerafettin Elbir, iş yerinde yaptığı alışverişte müşterisi tarafından kendisine verilen 50 TL’lik paranın beş (5) rakamının olduğunu, sıfır (0) rakamının olmadığını fark etti.

Parayı alıp bankaya gitti Durumu arkadaşına anlatan Elbir, arkadaşı ile birlikte paranın sahte olup olmadığını öğrenmek için bankaya gittiler. Bankadaki görevliden paranın sahte olmadığını, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından hatalı basıldığını öğrendiler.

Daha sonra internette araştırma yaptığını ve bu tür paraların koleksiyoncular tarafından değerli olduğunu öğrenen Şerafettin Elbir, “Araştırmalarımda Türkiye´de birkaç kişinin daha böyle bir durumla karşılaştığını öğrendim.” dedi.

Kolleksiyonerler ilgi duyuyor“Akşam iş yerinin kasasını toparlarken, kasadaki 50TL’nin sıfırının (0) olmadığını fark ettim. Durumu bir arkadaşıma anlattım, arkadaşımda bana bu paralarının değerli olduğunu ve kolleksiyonerlerin bu paralara ilgi duyduğunu söyledi. Arkadaşımla paranın sahte olup olmadığını öğrenmek için bankaya gittik. Bankada para okuma cihazından geçti, ardından para kalemi kullandık sahte olmadığını öğrendik. Sonra internette bir araştırma yaptık, bu paraların çok yüksek rakamlara yetmiş, seksen bin liraya satıldığını öğrendik. Bizde açık artırma usulüyle parayı 80 bin liradan satışa sunmayı düşürüyoruz.” dedi.

Haber Kaynağı;Tonya Haber

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.