Trabzon'da Yoğun Bakım Hemşiresi Çalışma Zorluğunu Paylaştı!

Trabzon'da Yoğun Bakım Hemşiresi Çalışma Zorluğunu Paylaştı! Olay Oldu!Trabzon'da Yoğun Bakım Çalışma Zorluğu Yüzüne Yansıyan Seher Hemşireye Övgü Yağdı

Trabzon'da Yoğun Bakım Hemşiresi Çalışma Zorluğunu Paylaştı!
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
01 Ekim 2020 Perşembe 02:34

Trabzon'da Yoğun Bakım Hemşiresi Çalışma Zorluğunu Paylaştı! Olay Oldu!Trabzon'da Yoğun Bakım Çalışma Zorluğu Yüzüne Yansıyan Seher Hemşireye Övgü Yağdı.Trabzon’da, Yoğun Bakım Servisinde Görevli Hemşire Seher Altuncu, Meslektaşlarının Fedakarca Çalışmasını, Maske Takmaktan Yüzünde Oluşan İzlerin Yansıdığı Fotoğrafla Gözler Önüne Serdi. Çalışma Zorluğunun Yüzüne Yansıdığı Sosyal Medya Paylaşımıyla Övgü Toplayan Altuncu, "Biri, 'Mustafa Kemal Atatürk Seni Tanısaydı, Çok Severdi Çocuk' Diye Yazdı. Onore Oldum, Gururum Okşandı. El Üstünde Tutulması Gereken Mesleklerden Biriyiz” Dedi.

Kanuni Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Yoğun Bakım Servisinde Görevli Hemşire Seher Altuncu, Yakın Zamanda Yorucu Geçen Mesaisinin Bitiminde, Maske Takmaktan Yüzünde Oluşan İzlerin Yer Aldığı Fotoğrafı Sosyal Medya Hesabından Paylaştı. Paylaşımı Kısa Sürede Tekrar Paylaşan Binlerce Takipçi, Seher Hemşirenin Yanı Sıra Tüm Sağlık Çalışanlarına Övgü Dolu Yorumlarda Bulundu. Saatlerce Maske Ve Koruyucu Elbise İçinde Mesai Yapan Meslektaşlarının Yaşadığı Zorlukları Paylaşımıyla Gözler Önüne Seren Seher Hemşire, Sosyal Medyada Beğeni Toplayan Fotoğrafın Hikayesini  Anlattı.

ZOR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ’

Zor Ve Yoğun Bir Süreçten Geçildiğini Söyleyen Seher Altuncu, "Yeni Atamayım Ama Direkt Kendimizi Covid’le Mücadelenin İçinde Bulduk. Zorlu Bir Süreçten Geçtik, Hala Da İçindeyiz. Bütün Ekibimizle Birlikte Bu Zorlu Dönemin Üstesinden Gelmeye Çalışıyoruz. 24 Saatlik Nöbetlerimiz Oluyor, Bu Nöbette Covid Polikliniği'nde Ve Yoğun Bakımda Tulumların İçinde Çalışıyoruz. Bizim İçin Gerçekten Zorlu Geçiyor, Bazen Saatlerce İçeride Kalmış Oluyoruz. Yani Şöyle Bir Durum Var; Normalde Dışarıda, Siz Öksüren Birini Gördüğünüzde ‘Acaba Mı’ Deyip İhtimal Vererek Kaçabilirken, Biz Yüzde 100 Covid Olduğunu Bildiğimiz İnsanlarla Yüz Yüze Geliyoruz. Bundan Çekinmiyoruz. Bu Bizim Görevimiz. Ama Bazıları Buna ‘Zaten Alıyorsunuz Karşılığını’ Dese De Bizce Bunun Karşılığı Bu Şekilde Alınamaz, Bunun Maneviyatı Çok Farklı" Dedi.

‘MESLEĞİMİZİN DEĞERİNİN BİLİNMESİNİ İSTİYORUM’

Paylaştığı Fotoğrafla İlgili Kendisine Ve Tüm Sağlık Çalışanlarına Övgü Dolu Yorumlarda Bulunanlara Teşekkür Eden Altuncu, "Öncelikle Herkese Çok Teşekkür Ediyorum. O Fotoğraf Öncesinde; Tulumlarımızı Giyip, Maskelerimizi Takıp, İçeri Girdiğimizde, Saatlerce İçerde Kalmıştık Ve Gerçekten Çok Yoğun Ve Zor Geçmişti İçerisi. Bazen Normalde Planlayıp, 1 Saat İçin Giriyorsun Ama Saatlerce Sürebiliyor. Maskeyi Çıkardığımda Maskenin Bütün İzi Yüzüme Çıkmıştı. Ben O Gün Eve Gittiğimde Yüzümde Maske Olmamasına Rağmen Hala Burnumun Üstünde Maske Varmış Gibi Hissettim. O Fotoğrafla Sağlıkçı Arkadaşlarımın Çektiği Zorluklara Yoğunlaşmak İstedim. Çünkü Bu Mesleğimizin Değerinin Bilinmesi Gerektiğini Düşünüyorum. Herkes Ne Kadar Zorluk Çektiğimizi Görsün İstedim" Diye Konuştu.

O YORUM GURURUMU OKŞADI'

Bir Takipçinin Yaptığı ‘Mustafa Kemal Atatürk Seni Tanısaydı, Çok Severdi Çocuk’ Yorumundan Çok Etkilendiğini De Kaydeden Seher Altuncu, "Beni En Çok Etkileyen Yorum; Biri 'Mustafa Kemal Atatürk Seni Tanısaydı, Çok Severdi Çocuk' Diye Yazdı. Bu Gerçekten Beni Onore Etti, Gururumu Okşadı. O Yüzden O Kişiye Teşekkür Ediyorum. El Üstünde Tutulması Gereken Mesleklerden Biriyiz. Tedbirlerle İlgili Her Yerde Bangır Bangır Bağırıyoruz. Ama Şöyle Bir Durum Var; Kimse Size ‘Hayatınızı Yaşamayın’ Demiyor. Tabi Ki Hayatınızı Yaşayacaksınız, Bir Şekilde Hayat Devam Ediyor. Ama Bu Sırada Gerçekten Bazı Şeylere Özellikle Sosyal İzolasyona, Maske Ve Hijyen Kurallarına Çok Dikkat Edelim. Görüşün Ama Belli Bir Mesafede Görüşün. Temizlik Önemli, Maske Mutlaka Takın. 2 Kişi Karşılıklı Maske Takarsa Etkili Oluyor. Bir Kişi Maskeyi, Burnunun Altına Ya Da Çenesine İndirip, Koluna Taktığında Etkili Olmuyor. Lütfen Her Yerde Maske Takın. Tedbirlere Hep Birlikte Uyarsak Bu Dönemi Daha Kolay Atlatacağız" Dedi.

Haber Kaynağı;Akçaabatın Sesi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.