BÜYÜKLİMAN'IN DEĞERİ KAMBUROĞLU EBEDİYETE UĞURLANDI

Trabzon Vakfıkebir İlçemizin yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden biri olan  Av. Mustafa Kamburoğlu’nu ebediyete uğurladık. Öğretmen, Siyaset ve Hukuk adamı olan Av. Mustafa Kamburoğlu Trabzon’un ve Vakfıkebir ilçemizin 90 yılına damga vuran çok önemli bir şahsiyetti.

BÜYÜKLİMAN'IN DEĞERİ KAMBUROĞLU EBEDİYETE UĞURLANDI
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
01 Aralık 2020 Salı 20:38

Trabzon Vakfıkebir İlçemizin yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden biri olan  Av. Mustafa Kamburoğlu’nu ebediyete uğurladık. Öğretmen, Siyaset ve Hukuk adamı olan Av. Mustafa Kamburoğlu Trabzon’un ve Vakfıkebir ilçemizin 90 yılına damga vuran çok önemli bir şahsiyetti.

Vakfıkebir İlçemizin Kıranköy Mahallesinde 1932 yılında dünyaya gelen Av. Mustafa Kamburoğlu, ailesinin en küçük çocuğu idi. İki ağabeyi 1. Dünya Savaşında şehit düşen Kamburoğlu’nun diğer ağabeyi ise Demokrat Parti ve Adalet Partisinin Vakfıkebir İlçe Başkanlığını yapmış, Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi kurucu başkanlığını yapan merhum Ahmet Kamburoğlu idi. Av. Mustafa Kamburoğlu, Vakfıkebir ilçemizde ilkokul öğretmenliği ile başladığı meslek hayatına 15 yıl boyunca devam etti. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandığı dönemde ise tayinini Ankara’ya alarak hem öğretmenlik hem de hukuk fakültesinde öğrencilik yaptı. Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra hiç zaman kaybetmeden memleketi olan Vakfıkebir’e dönerek burada Avukatlık yapmaya başladı. Kısa zamanda çok meşhur, tuttuğunu koparan ve tanınan bir avukat oldu.

“SİYASETÇİLER KENDİSİNİ BIRAKMADI”

Av. Mustafa Kamburoğlu’nun siyasetçiler yakasını bırakmadı. Bir zamanların önemli siyasetçilerinden Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel kendisini Adalet Partisi Trabzon İl Başkanlığı görevine getirdi. Ardından Trabzon Demokrat Parti İl Başkanlığı ve daha sonradan Doğru Yol Partisi İl ve İlçe Başkanlıkları görevlerinde bulundu. Yaptığı başarılı çalışmalar ile merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Trabzon’daki sağ kolu oldu. Av. Mustafa Kamburoğlu’na defalarca Ankara’da Adalet Bakanlığında, Sayıştay’da, Danıştay’da ve birçok bakanlıkta görev teklif eden Merhum Cumhurbaşkanı Demirel’e her defasında hayır diyerek kabul etmedi. Trabzon için Vakfıkebir için yapılacak çok işimiz var deyip bütün teklifleri geri çevirdi. Karadeniz Ziraat Odaları Birliği ve Trabzon Ziraat Odası ve Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanlığı görevlerini de yıllarca başarılı bir şekilde yürüttü.

“AİLE BÜYÜĞÜMÜZÜ KAYBETMENİN DERİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYORUZ”

Siyasette bulunduğu süre içerisinde Trabzon, Vakfıkebir ve Büyükliman havzasındaki ilçelere önemli yatırımlar kazandırdı. Herkesin işine koşan, herkese yardım etmeyi kendine görev sayan, babacan tavırları ile tüm insanların gönlünde taht kuran alçak gönüllü, hoş görülü, dik duruşlu, yiğit bir insanı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Aile büyüğümüz Av. Mustafa Kamburoğlu 88 yaşında yakalandığı COVİD-19 hastalığına yenik düştü. 01 Aralık 2020 Salı günü Vakfıkebir İlçesi Tarlacık Mahallesi Aşağı Camii yanında kılınan cenaze namazının ardından aynı yerdeki aile kabristanlığına aile büyüğümüzü derin bir üzüntü içerisinde defnettik. İlçemizin duayen siyasetçilerinden ve avukatlarından olan aile büyüğümüzün cenazesi ve hastalığı süresi içerisinde bizleri arayarak, mesaj atarak, sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak acımıza ortak olan tüm eş, dost, akraba, arkadaş, işadamı, esnaf, siyasetçi ve gönül dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.