ÖĞRETMEN YAVRUSU

Merhum Emekli Öğretmen Oğlu Gazeteci Mehmet Bülent Alp İlk Kez Öğretmenler Günü Anısını Paylaştı. Okumaya Değer Bir yazı

ÖĞRETMEN YAVRUSU
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
24 Kasım 2020 Salı 13:07

Trabzon Vakfıkebir eski esnafı Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyesi ve Gazete Vakfıkebir’in imtiyaz sahibi merhum emekli öğretmenin oğlu Mehmet Bülent Alp ilk kez öğretmenler gününe özel anısını paylaştı.

Öğretmen yavrusu olarak bir anımı paylaşmak istedim: Esnaflık (kitap ve Kırtasiye) yaptığım dönemde yıl olarak 1996-1998 yılları arası olsa gerek, Samsun'da o yıllarda kitap üzerine toptancıların fazla olduğu dönemde. “Kocaman Kitap Dağıtım” isimli bir firmanın kapısından içeri ilçemizde aynı işi yapan meslektaşlarımla beraber girdiğimizde yaşlı bir beyefendi bizi karşıladığı sırada çalan telefona bakmak için dışarı çıktım. Görüşmemi yaptıktan sonra içeriye girdiğimde aynı tonton beyefendi ayağa kalkarak sanırım kıyafetimin de düzgünlüğünden olacak ki hocam hoş geldiniz dedi.

Bir an arkama döndün bakayım içeriye giren var mı onamı hitap etti diye baktığımda kimseler yoktu. Durumu anladım tonton amca bana hocam dediğini. Tonton amca rencide olmasın diye bende kendilerine hoş buldum, hoca değil ama iyi bir hoca yavrusu olduğumu belirttim. Amcanın yüzünde farklı bir tebessüm oldu. Bir süre sohbet ettikten ve alacağımız kitapları aldıktan sonra yani alışverişimizi bittikten sonra çay faslında meraklı soru tonton amca dan geldi,

-Evladım dedi, o ne demek hoca değil iyi bir hoca yavrusu anlayamadım dedi.

Bende kendilerini öğretmen olmadığımı ve KÖY ENSTİTÜSÜ mezunu bir öğretmenin oğlu olduğumu söyleyince, tonton amcanın göz bebekleri deyim yerindeyse fal taşı gibi açıldı.

Amcanın merakı giderek arttı. Sorular bir bir ardına gelmeye başladı. Bende durumu özetleyerek babamın Beşikdüzü Köy Enstitüsü 3. Dönem mezunu olduğunu söylediğimde tonton amcanın yüzündeki mutluluğu yıllar geçmesine rağmen unutamadım ve sizlerle bu anlamlı günde paylaşmak istedim.

Kendileri, de Amasya Köy Enstitüsü mezunuymuş. Kısacık sohbetimizde meğer ne kadar ortak noktamız varmış. Muhabbet giderek koyulaştı.

Sonra mı ne oldu. Çıkarken kendilerine babam ile ziyaretlerine geleceğimi söyledim. Geldiğimizde babama konuyu anlattım. Aynı heyecan babamda da olduğunu gözledim. Ama onları tanıştırmak nasip olmadı tonton amcanın görüştükten kısa bir süre sonra vefat ettiğini öğrendim.

Rahmetli babam, merhum tonton amcam ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Hayatta olan emekli öğretmenlerimize sağlıklar, görevde olanlarında öğretmenler gününü tebrik ediyorum.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.