Vakfıkebir Temalı Millet Bahçesi Türkiye’dekilerden çok farklı

Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi Yalıköy Mahallesi’nde yapımı devam eden Millet Bahçesinde sona gelindi. 

Vakfıkebir Temalı Millet Bahçesi Türkiye’dekilerden çok farklı
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
09 Ocak 2021 Cumartesi 20:37

En geç Şubat ayı sonu itibariyle teslim edilecek. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta yaptığı açıklamada; Millet bahçesi takdir edersiniz ki büyük bir yatırım ki maliyeti yaklaşık 15 milyon gibi bir meblağı bulacak. Çok güzel bir alan oluştu dedi.

İlçemizde yapılan Millet Bahçesi, Türkiye’deki Millet Bahçelerinden çok farklı olduğunu söyleyen Başkan Balta, deniz kenarında olması bir ayrıcalık. Biz bu projeyi içeri verdikten sonra millet bahçelerinin yapılış şeklinde ciddi plan değişiklikleri oldu. Mesela millet bahçelerinde kıraathaneler hariç hiçbir kapalı alanlar yoktu. Yeşil alanları yürüyüş alanları güzel ama buraların Millet Bahçelerinin yaşatılması çok ciddi zorlukları olduğunu ifade etti.

Biz ekmek temalı millet bahçesi projemiz o idi bakanlıkta buna açık hava müzesinden kapalı hava müzesine dönüşmesi için çok mücadele verdiklerini ifade eden Balta şunları söyledi;  Millet Bahçemize ilk kez kapalı bir müze alanı yapıldı. Sayın Valimiz sağ olsun müzenin içerisindeki yapılacak işlerinde DOKA ile proje sunulması ve destek vereceğini bizlere ifade etti. Sayın Valimize de buradan teşekkür ediyorum. Mescidi, yeme/içime yerleri gibi alanlar plan notuyla içerden koyduk ki öncülüğünü de biz yapmış olduk. Bunun da Türkiye’de örnek olmasından dolayın da ayrıca mutluyuz.

Ticari alanlarla birlikte daha yaşanabilir bir alan olması, müzemizin yanında mini bir fırınımız var. Mini görünüşlü tam bir fırın aslında ticari olarak işletilebilecek bir potansiyelde müze ile birlikte. Önündeki oturma alanıyla birlikte ahşap görünümüyle müthiş bir yer olan kıraathane çok güzel oldu. Ayrıca Millet Bahçesinde 85 araçlık açık otopark alanı da mevcut.

Millet bahçesindeki kapalı alanlardan restourant bölümünün ihalesi yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanımızda buranın işletilmesi konusunda düşüncemizi sordu. Ben de birlikte oturup nasıl işletileceği konusunda bir simülasyon çalışması yapmamızı ve ilçe belediyesi üzerinden yapılması ki şu anda tahsisi bize ait Büyükşehir Belediyesinin onayı ile birlikte, işletme konusunda biz mi devralacağız yoksa Büyükşehir mi devralıp yürütelim bunları birlikte çalışacağız. Oranın etkin ve verimli çalışacağı vatandaşımızın koruyacağı ve kullanacağı, oranın yaşaması için de ciddi masraf gerektiren bir yer. Ticari alanlarla birlikte burayı ayakta tutmayı amaçlıyoruz.

Millet bahçemizin Türkiye’deki millet bahçelerinden çok farklı. Özellikle görmeyen herkese tavsiye diyorum gidip görsün. Oranın değerini kullanmaya başlayınca anlayacağız. Oranın değeri ilerdeki sahil dolgu alanı ile bittiğinde Vakfıkebir’den çıkıp millet bahçesine kadar yürüyüş ve bisiklet yolu ile ulaştığımızda anlayacağız. Bu bizim için MEGA bir proje. Çamlık Sahil bandını biz belediyenin kendi imkânlarıyla yaptık. Yürüyüş yolu- bisiklet yolu ve plaj düzenlemesi ki bunun Fol Deresi’ne de bağlantısı var. Onların da projeleri hazırlandı. Büyükşehir Belediyemizin eliyle onandı inşallah hayata geçireceğiz. Biz Beşikdüzü’nden Çarşıbaşı sınırına kadar sahilimizi yürüyerek ve bisiklet yolu ile kat edilecek pozisyona getireceğiz. Çok ciddi alanlar oluşacak. Bunlar elbette zaman gerektirecek şeyler. Bunun alt yapısını imarını her şeyini bitirdik. Bundan sonra kaynak üretip programa aldırıp yapımları kaldı. Süreç içerisinde takipçisi olacağız.

Haber Kaynağı;Vakfıkebir Gazete

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.