YAKUTA; BAŞARILARIMIZ ARTTIKÇA SORUMLULUKLARIMIZ DA ARTIYOR

Trabzon Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, 2020 yılında yapılan (YKS) üniversiteye giriş sınavında Vakfıkebir ilçesinin genel başarı durumu ile ilgili açıklamada bulundu

YAKUTA; BAŞARILARIMIZ ARTTIKÇA SORUMLULUKLARIMIZ DA ARTIYOR
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
11 Eylül 2020 Cuma 22:06

Trabzon Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, 2020 yılında yapılan (YKS) üniversiteye giriş sınavında Vakfıkebir ilçesinin genel başarı durumu ile ilgili açıklamada bulundu.

Vakfıkebir İlçesinde 2020 (LYS) liselere geçiş sınavında büyük bir başarıya imza atılmasının ardından merakla beklenen (YKS) yükseköğretim kurumları sınavı sonuçları belli oldu. Vakfıkebir İlçesi eğitim alanında başarı çıtasını her geçen yıl üst sıralara doğru çıkartmaya devam ediyor. İlçe genelindeki liselerden bu yıl mezun olan 84 öğrenci üniversiteli oldu.

“BAŞARI SIRALAMAMIZ ARTTIKCA BİZDE MUTLU OLUYORUZ”

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, "2020 yılı Vakfıkebir’in eğitim başarı sıralamasında üst noktalara geldiği bir yıl olması bizi mutlu ediyor. Öğrencilerimiz hem bireysel olarak hem de genele baktığımızda Vakfıkebir’in başarı sırasını yukarılara çıkması için büyük rol oynadı. Sınava giren öğrencilerimizden Vakfıkebir Fen Lisesi Öğrencimiz Enes Talha Uçar Türkiye sıralamasında (EA) alanında 830.cu olarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Öğrencimizi, ailesini ve başarıyı elde etmesinde emeği geçen öğretmenlerini tebrik ediyorum. Diğer başarılı olan çocuklarımızın kendilerini öncelikle tebrik ediyorum. Çocuklarımızla sohbet ettiğimizde her zaman başarının düzenli çalışmaktan geldiğini görüyoruz. Düzenli çalışmanın yanı sıra bol bol kitap okuyarak ta sınavlarda ve hayatta başarımızı artırdığımızı görmek güzel. Başarılarımız artıkça sorumluluklarımızda artıyor. Gelecek yıllarda bu başarı çıtasını daha da yukarı çekmek için çalışacağız dedi.”

“ÜLKEMİZİN HEDEFLERİ BÜYÜK, BU HEDEFLERE ULAŞMAMIZIN TEMEL KOŞULU ÇALIŞMAKTIR”

Kaymakam Yakuta; “Değerli Gençler, Bu ülkenin zeki bireyleri olarak muasır medeniyetler seviyesine sizin gibi kıymetli gençlerin sayesinde ulaşılacağız. Başarılı çalışmalarınız diğer öğrencilerimize örnek olacaktır. Ülkemizin hedefleri büyük, bu büyük hedeflere ulaşmamızın temel koşulu çalışmaktır. Sizi başarılı çalışmalarınızdan ve almış olduğunuz puanlardan ötürü tebrik ediyorum. Size emek vererek bu günlere getiren başta aileleriniz olmak üzere, öğretmenlerinizi ve okul idarecilerinizi tebrik ediyorum. Sevgili Genç Kardeşlerim! Yeni bir hayata yelken açtığınız bu süreçte daha nice başarılara imza atacağınızdan hiç şüphemiz yok. İlçemiz ve genç öğrenci kardeşlerimize iyi bir örnek olacaksınız. İnşallah eğitim süreniz tamamlandıktan sonra Ülkemize hizmet etmenin haklı gururunu yaşayacaksınız. Milli Eğitim Müdürlüğümüz nezdinde Tüm öğrencilerimizi başarılarından, öğretmenlerimizi gayretli çalışmalarından, velilerimizi de desteklerinden dolayı tebrik ediyor, bu çocuklarımızın başarısında onlarında yönlendiriciliği çok önemli oldu. Bu vesile ile kazanan öğrencilerimize üniversite hayatlarında başarılar dilerken, mezun olan bütün öğrencilerimize yeni hayatlarının başarı ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum" dedi.

2020 YILI YKS SINAVINDA İLÇEDEKİ LİSELERİN DURUMU

-Vakfıkebir Fen Lisesi : 126 öğrenci sınava girdi. 48 öğrenci 4 yıllık, 1 öğrenci 2 yıllık bölüm kazandı.

-Vakfıkebir Gülbahar hatun Anadolu Lisesi : 68 öğrenci sınava girdi. 5 öğrenci 4 yıllık, 11 öğrenci 2 yıllık bölüm kazandı.

-Vakfıkebir Ömer Nakkaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi : 46 öğrenci sınava girdi. 1 öğrenci 4 yıllık, 6 öğrenci 2 yıllık bölüm kazandı.

-Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi : 69 öğrenci sınava girdi. 5 öğrenci 4 yıllık, 5 öğrenci 2 yıllık bölüm kazandı.

-Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: 12 öğrenci sınava girdi. 4 yıllık kazanan yok. 2 öğrenci 2 yıllık bölüm kazandı.

-Vakfıkebir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: 22 öğrenci sınava girdi. 1 öğrenci 4 yıllık, 1 öğrenci 2 yıllık bölüm kazandı.

İlçe genelinde toplam 60 öğrenci 4 yıllık, 24 öğrenci 2 yıllık üniversiteye kayıt hakkı kazandı. Toplamda liselerde eğitimlerine devam eden 84 öğrencimiz çeşitli üniversitelere yerleşmiştir.

Haber Kaynağı;Büyükliman Postası

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.