Hasan Kamil Velioğlu'dan Yomra açıklaması

Hasan Kamil Velioğlu ''Hukuk tanımamanın, ülkeye ne büyük bedeller ödettiğinin göstergesidir...'' Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, Yomra Belediyesi ile Avrasya Üniversitesi arasında yaşananlar için açıklamalarda bulundu.

Hasan Kamil Velioğlu'dan Yomra açıklaması
Trabzon Haber
Trabzon Haber
07 Ekim 2020 Çarşamba 21:43


Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, Yomra Belediyesi ile Avrasya Üniversitesi arasında yaşananlar için yaptığı açıklamada ''Hukuk tanımamanın ülkeye ne büyük bedeller ödettiğinin göstergesi olduğunu'' ifade etti ve açıklamalarının devamında '' Önceki dönem Yomra Belediye Meclisinin kanuna aykırı kararıyla, bahse konu olan arsa bedelsiz ve süresiz olarak Avrasya üniversitesine tahsis edilmiştir.

Açılan dava sonucu mahkeme tahsis kararını iptal etse de Belediye Meclisi mahkeme kararına rağmen tekrar bu arsayı Üniversiteye tahsis etmiştir. Yeni dönemde Ak Partinin çoğunlukta olduğu Belediye Meclisinin oybirliği ile tahsis kararını kaldırması sonucu ve Yomra Belediye Başkanlığının tüm ihtarlarına rağmen ilgili alanın boşaltılmaması nedeniyle Avrasya Üniversitesi bu alanda işgalci durumuna düşmüştür. Bu noktada Yomra Belediyesinin duvarları yıkım kararı ise son derece hukuki bir durum olduğu gibi Yomra halkının menfaatlerini korumak adına da bir zorunluluktu.  Yaptığımız açıklamadan da anlaşılacağı üzere yaşanan sorunun kaynağı ne mevcut Belediye Başkanı ne de Avrasya Üniversitesi yönetimidir.

Bugün yaşanan sorunun ana nedeni, bahse konu arsanın tahsisinin yapılamayacağına dair kanunda açık hüküm ve mahkeme kararı olmasına rağmen, önceki dönem Yomra Belediyesinin kendini kanunların üzerinde gören hukuk tanımaz tavrıdır.  Bahsi geçen arsanın, Üniversiteye tahsis kararının altına imza atanların, nereden güç alarak bu kanunsuzluğa onay verdikleri belki de üzerinde en çok konuşulması gereken konulardan bir tanesidir. 

Bugün önceki belediye başkan ve yetkililerinin isimlerinin hiç konuşulmaması, meselenin sadece Ömer Yıldız ile Mustafa Bıyık arasında ki kişisel bir mesele gibi aksettirilmesinin, gerçek suçluların ve asıl sorunun üstünü kapatmak için olduğunu düşünüyoruz. Nitekim, Yomra belediye meclisinde çoğunluğu elinde bulunduran Ak Parti meclis üyelerinin, seçilemeyen kendi Başkan adaylarının geçmişte aldığı kararın tam tersi karar almasının Eski başkanı ceza almaktan kurtarmak için olduğu açıktır.  Bugün yaşanan sorunun müsebbipleri, geçmişte Kanuna ve Mahkeme kararlarına aykırı karar alan ve uygulayan kişilerin ta kendileridir. '' ifadelerine yer verdi.

GELECEK PARTİSİ OLARAK SORUYORUZ!

Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu açıklamalarının devamında '' Gelecek Partisi İl Başkanlığı olarak kamuoyunun aydınlatılması için konunun muhataplarına soruyoruz… Bu kanunsuz kararın altına imza atan dönemin Belediye Başkan ve Meclis üyeleri, kanunsuz iş yapma cesaretini hangi kurum ve kişilerden almışlardır? Yoksa bu kanunsuzluk için kendini kanunların üzerinde gören birilerinden talimat mı almışlardır? Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, bu kanunsuz kararın meclisten geçirilmesi için kimlerle irtibata geçmiş ve bu kanunsuzluk kimlerin bilgisi ve direktifleri doğrultunda gerçekleşmiştir. Bu yapılan kanunsuzluklar için kimse ceza alacak mı? Yoksa yine kanuna aykırı davrananların kimden olduğuna bakılarak meselenin üzeri kapatılacak mı? '' ifadelerine yer verdi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.