Kategoriler

61.com.tr - 61 Haber - Haber 61 - Trabzon Haber

Ortahisar Belediyesi 3. Kitap Günleri’nin açılışı Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Ortahisar Belediyesi 3. Kitap Günleri’nin açılışı Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi.Ortahisar Belediye Ana Binası'nda gerçekleştirilen törene Vali Aziz Yıldırım, eşi Güllühan Yıldırım, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Mustafa Şen ve Vehbi Koç, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Uygun, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılıştaki konuşmasında Vali Yıldırım, "Bugün ulusal yasımızın ikinci günü. Yas; aynı inancı paylaştığımız ve bizim de her zaman koruma ve kollama görevimizi yaptığımız Filistin için. Orada şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum.

'Oku' emri ile başlayan bir dinin mensuplarıyız. Kitap bizim için vazgeçilmezdir. Yazılı kültür kaybolmayan kültür; geçmişi bugünü, bugünü geleceğe bağlayan yegâne delillerdir, bağlardır. Bugün ne kadar çok gence okuma alışkanlığı, okuma sevgisi aşılayabilirsek gelecekte de o kadar kültürlü bir toplum elde edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

Bana da kitap okumayı rahmetli babacığım aşılamıştı. Devlet memurluğu yapan babam maaşının yarısını kitaba yatırırdı. Kütüphanemiz halen duruyor, okunmayı bekliyor ve paylaşılmayı bekliyor.

Yazarlarımız eserleri ile bizlerin dünyasını genişletiyorlar. Hepsine buradan teşekkür etmek istiyorum. Okuyan, tarihini okuyarak bilen gençlere ihtiyacımız var. Genç kuşaklara özellikle geleceklerini görebilecekleri kitapları okumalarını tavsiye ediyor, bu güzel kitap fuarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ise konuşmasında, “Kültür ve sanat şehrimizde, kitap okuma alışkanlığını daha da ön plana çıkarmak adına Kitap Günleri'nin üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Misafirlerimiz olan yazarlarımızı öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Emek veren herkese ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

40 yazar ve 80 yayınevinin yer aldığı 3. Kitap Günleri 29 Ekim tarihine kadar devam edecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Şalpazarı
234829 Kez Görüntülendi.
Ağasarlı Çepniler 29. Acısu Hıdrellez Bahar Bayramında Buluştu
Genel
221711 Kez Görüntülendi.
RTÜK ve TİMBİR’den “Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık” Konferansı
Şalpazarı
234648 Kez Görüntülendi.
Çalışma Azminin Zaferi Bu Olsa Gerek
Şalpazarı
223902 Kez Görüntülendi.
EĞİTİM DERNEĞİ’NDEN KIDIK’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Siyaset
196360 Kez Görüntülendi.
MUHCU’YA İKİ GÖREV
Şalpazarı
267219 Kez Görüntülendi.
Hemşerimiz Kıdık’a Önemli Görev
Kültür Sanat
214031 Kez Görüntülendi.
HEMŞİRELER MUTLULUĞA İMZA ATTILAR
Beşikdüzü
158822 Kez Görüntülendi.
Beşikdüzü Belediyesinde Burhan Cahit Erdem Dönemi
Siyaset
214006 Kez Görüntülendi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi’nde devir teslim töreni
Siyaset
235709 Kez Görüntülendi.
Ortahisar Belediye Başkanlığı’na seçilen CHP’li Ahmet Kaya mazbatasını aldı