Kategoriler

61.com.tr - 61 Haber - Haber 61 - Trabzon Haber

Çalışma Azminin Zaferi Bu Olsa Gerek

Trabzon Şalpazarı İlçe Terzi esnaflarımızdan Askerliğini Bahriyeli olarak yapan askerliği sırasında Gemiyle Paris’e giden askerlik bitiminde ilçesine dönen Ali Küçük ‘’Paris Terzisi’’ olarak açtığı iş yerinde hala çalışmaya devam ediyor.İlçemiz Terzi esnafı Ali Küçük’ün 1 erkek, 3 kız olmak üzere toplam 4 evladından tek erke evladı aynı zmanda Şalpazarı İlçe Hastanesinde Diş Doktoru olarak görev yapıyor. Nefes Almadan Okunacak Bir Başarı Hikayesi Trabzon Şlapazarı İlçemiz Terzi esnaflarından Ali Küçük’ün damadı Türkiye Karate Milli Takım Antrenörlüğü görevini başarıyla yürüten Soner Yetgin ile evli Prof. Dr. Meral Küçük Yetgin’in Hemşirelik’den Profösörlüğü giden başarı hikayesini okuyacaksınız. Trabzon Şalpazarı ilçesinde 1976 doğdu, İlk ve orta öğrenimini Şalpazarı‘nda tamamladıktan sonra, 1989-1993 yılları arasında Kastamonu Sağlık Meslek Lisesi hemşirelik Bölümünde eğitim aldı.

1993-1998 yılları arasında Trabzon Numune Hastanesinde hemşire olarak çalıştı. Aynı zamanda Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okuluna devam ederek 1997 yılında öğretmen olarak mezun oldu. 1998-2006 yılları arasında İstanbul Şişli Mahmut Şevket Paşa İlköğretim Okulunda Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni olarak görev yaptı. Aynı zamanda Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisans yaparak 2002 yılında Master derecesi elde etti. 2006 yılında Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde hem Araştırma Görevlisi olarak göreve başlayıp hem de Doktora eğitimi almaya başladı.2008 Yılında Erasmus bursu ile Almanya Deutsche Sportochschule Köln Üniversitesi’nde bulunarak burada çeşitli dersler alarak projeleri takip etti.  2010 yılında Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Spor Sağlık Bilimleri alanında Doktora derecesi elde etti.  2013-2015 yılları arasında TUBİTAK bursu ile Amerika Indiana University School of Public Health Department of Applied Health Science’da ziyaretçi öğretim elamanı olarak bulunarak halk sağlığı, obezite ve egzersiz üzerine ders, kurs ve projelere katıldı.

2017 yılında Doçent Ünvanını aldı ve temel ilgi alanı olan sağlık için egzersiz, halk sağlığı, obezite, fiziksel aktivite, ilk yardım konularında dersler verdi. Spor branşı hentbol olan Prof. Dr. Meral Küçük Yetgin, Kastamonu Sağlık Spor, Trabzon İskenderpaşa ve Kadıköy Belediyesi Spor Kulüpleri gibi 1. Lig takımlarında hentbol oynadı. Hentbol branşında 3. Kademe antrenörlük belgesi, Master Coach ve Pro Lisans belgelerine sahiptir. 2017 yılından bu yana Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Obezite Merkezi (COM) üyesi olarak obezitesi olan ve bariatrik metabolik cerrahi hastalarına egzersiz danışmanlığı yapmaktadır. Türkiye Obezite Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir. Obezite, fiziksel aktivite, ve sağlık için egzersiz alanında yayınları, yürüttüğü projeleri, birçok davetli konuşmaları bulunmaktadır. 3 Nisan 2024 tarihinde Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü Spor Sağlık Anabilim Dalında Profesör kadrosuna atanan Prof. Dr. Meral Küçük Yetgin 48 yaşında olup, Türkiye Karate Milli Takım Antrenörlüğü görevini başarıyla yürüten Soner Yetgin ile evlidir ve Kerem, Eren ve Selin adında 3 çocuk annesidir.   Haber Ekibi olarak İlçemizin değeri Kızımıza başarılarının devamını dileriz.        

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Şalpazarı
234835 Kez Görüntülendi.
Ağasarlı Çepniler 29. Acısu Hıdrellez Bahar Bayramında Buluştu
Genel
221714 Kez Görüntülendi.
RTÜK ve TİMBİR’den “Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık” Konferansı
Şalpazarı
234650 Kez Görüntülendi.
Çalışma Azminin Zaferi Bu Olsa Gerek
Şalpazarı
223902 Kez Görüntülendi.
EĞİTİM DERNEĞİ’NDEN KIDIK’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Siyaset
196361 Kez Görüntülendi.
MUHCU’YA İKİ GÖREV
Şalpazarı
267222 Kez Görüntülendi.
Hemşerimiz Kıdık’a Önemli Görev
Kültür Sanat
214033 Kez Görüntülendi.
HEMŞİRELER MUTLULUĞA İMZA ATTILAR
Beşikdüzü
158824 Kez Görüntülendi.
Beşikdüzü Belediyesinde Burhan Cahit Erdem Dönemi
Siyaset
214008 Kez Görüntülendi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi’nde devir teslim töreni
Siyaset
235709 Kez Görüntülendi.
Ortahisar Belediye Başkanlığı’na seçilen CHP’li Ahmet Kaya mazbatasını aldı