Kategoriler

61.com.tr - 61 Haber - Haber 61 - Trabzon Haber

Tonya Barak Gölü Buz Tuttu

Tonya'da, karla kaplanan ve gölü buz tutan Barak Gölü’nde, seyrine doyumsuz kart postallık manzaralar ortaya çıktı. Vatandaşlar, gölde eşsiz manzaranın keyfini çıkardılar.Yoğun yağan kar nedeniyle Trabzon’un Tonya İlçesi’nde karla kaplı dağlar ile buz tutan Barak Gölü, tablo gibi manzara oluştururken, yerel halk ve Türkiye'nin dört bir tarafından gelenler, manzaranın keyfini yaşıyorlar.

Göl kıyılarının ilçede geceleri hava sıcaklığının 1-2 dereceye düşmesiyle buz tutması sebebiyle ilçe merkezindeki vatandaşlar karın keyfini çıkartmak için Barak Gölü’ne akın ettiler. Bu arada, buz tutan göl kıyılarında buz tabakasının üzerine yağan ince kar da bembeyaz görüntüsüyle oluşturduğu tablo gibi görüntüler oluşturdu. Göl kıyılarında görenleri hayran bırakan tablo gibi manzaralar bazı vatandaşlar tarafından cep telefonları kameralarıyla da ölümsüzleştirildi.

Göl kıyılarında yaşayan ördekler de soğuk havalardan olumsuz etkilendi. Buzun üzerinde tek ayak üzerinde duran ördekleri yanlarında getirdiği ekmekleri bölerek atan duyarlı vatandaşlar besledi. Buz tabakasının üzerinde hareketsiz bekleyen ve yürüyen ördekler güzel ilgi çekici görüntüler sergiledi. Fotoğraf tutkunları ise göl kıyılarına akın ederek fotoğraf mesaisi yaptı.Tonya'da etkili olan kar yağışları sonrası Barak Gölü,  beyaz örtüyle kaplandı ve  göl de dondurucu soğuklar nedeniyle buz tutan göl çevresinde vatandaşlar yürüyüp, doğa ile iç içe gün geçirdi. Gölün çevresine ise 'Göle Girilmez' yazılı uyarı tabelaları konuldu.  Barak Gölüne gelen ziyaretçiler işletmeci Engin Kalyoncu’nun demlediği çayı içerek, eşsiz manzaranın keyfini çıkardılar.

Haber Kaynağı;Büyükliman Medya

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Şalpazarı
234636 Kez Görüntülendi.
Çalışma Azminin Zaferi Bu Olsa Gerek
Şalpazarı
223893 Kez Görüntülendi.
EĞİTİM DERNEĞİ’NDEN KIDIK’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Siyaset
196349 Kez Görüntülendi.
MUHCU’YA İKİ GÖREV
Şalpazarı
267205 Kez Görüntülendi.
Hemşerimiz Kıdık’a Önemli Görev
Kültür Sanat
214025 Kez Görüntülendi.
HEMŞİRELER MUTLULUĞA İMZA ATTILAR
Beşikdüzü
158807 Kez Görüntülendi.
Beşikdüzü Belediyesinde Burhan Cahit Erdem Dönemi
Siyaset
213998 Kez Görüntülendi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi’nde devir teslim töreni
Siyaset
235704 Kez Görüntülendi.
Ortahisar Belediye Başkanlığı’na seçilen CHP’li Ahmet Kaya mazbatasını aldı
Şalpazarı
213974 Kez Görüntülendi.
Oğlumuzun Düğün Merasimine Dostlarımız Davetlidir
Spor
213993 Kez Görüntülendi.
Bileklerini Bükene Aşk Olsun