33 YIL 4 AY 16 GÜN GÖREV YAPAN MEMUR EMEKLİ OLDU

Trabzon'un Şalpazarı İlçesine bağlı Üzümözü mahallesi kabacuğuları sakinlerinden 15 Mart 1967 doğumlu 54 yaşındaki 2 kız, 2 erkek olmak üzere toplam 4 çocuk babası Ahmet Kabataş 33 yıl 4 ay 16 günlük memuriyetliğini emeklilik dilekçesini en son çalıştığı kuruma sunarak sivil yaşama merhaba dedi.

33 YIL 4 AY 16 GÜN GÖREV YAPAN MEMUR EMEKLİ OLDU
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
18 Şubat 2021 Perşembe 11:10

Trabzon'un Şalpazarı İlçesine bağlı Üzümözü mahallesi kabacuğuları sakinlerinden 15 Mart 1967 doğumlu 54 yaşındaki 2 kız, 2 erkek olmak üzere toplam 4 çocuk babası Ahmet Kabataş 33 yıl 4 ay 16 günlük memuriyetliğini emeklilik dilekçesini en son çalıştığı kuruma sunarak sivil yaşama merhaba dedi.

Ahmet Kabataş’ın Uzun Yıllar Sürecek Memurluğu Hayatının Başlangıcı Oldu; Değerli okuyucularımız şimdiki evlatlarımız çok şanslı teknoloji çağında yaşıyoruz her şeyi elindeki tabletlerden ve telefonlardan hallediyor. Şimdi bir düşünelim ayaklarımızda kara lastiklerle köy meydanlarına yazın hayvan atlattığımız arta kalan zamanlarda ders çalıştığımı Okul başlayınca Okuma azmiyle okulumuza giderek yaşama merhaba demek için çalışarak ailemizi geçindirmek için neler yaptığımız hepimizin gözün önünden film şeridi gibi geçmesi gerekir .Şalpazarı Üzümözü mahallesinde yeni evli 20 yaşındaki genç bir din görevlisi olarak tayini Gökçeköy Asakdibi Camiine 1987 yılı eylül ayının sonuna doğru çıkan Ahmet Kabataş’ın sahile yakın olarak büyüdüğünden bir anda zor doğa koşullarının hüküm sürdüğü bir mahallede yaşama tutunmasının öyküsünü okuyacağız

Kabataş 20 Yaşında Din Görevlisi Olarak İlk Görev Yerinde göreve Başlar. ; Trabzon Şalpazarı Üzümözü mahallesinde 15 Mart 1967 yılında dünyaya gelen Ahmet Kabataş İlkokulu aynı Üzümözü İlkokulunda tamamladı. Orta ve Liseyi Vakfıkebir İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Evli ve 2'si Erkek 2'si kız olmak üzere 4 çocuk babası. 25/09/1987 tarihinde Şalpazarı İlçesi Gökçeköy Mahallesi Asakdibi Camii İmam Hatibi olarak memuriyet hayatına başladı.

Buraya Kadar Her Şey Yolunda Gider; Karadeniz Bölgesinin yüksekleri gibi Trabzon’a bağlı bulunan Şalpazarı’nın yüksek mahalleri de sonbaharın gelişiyle beraber yapraklar dökülür dökülmez yüksek tepeler kar yağmaya başlar ancak İlçenin sahile yakın halkı o tepeye yağacak kar bu tepeye yağacak kar sahilden gelirde bize uğrayacak kar diyen halktan birisi olan ve İlçenin 23 km yükseğinde bulunan Gökçeköy mahallesi Asakdibi Camisine din görevlisi olarak Eylül ayının son Cuma günü 25/09/1987 yılında atanan Ahmet Kabataş Cami lojmanına yerleşir.

Karakış Bir Anda Kendini Gösterir ve Yollar Kapanır; Gökçeköy Asakdibi Camisine 25 eylül 1987 Cuma günü 20 yaşında göreve başlayan ve hazırlıksız kara kışa tutulan genç din görevlisi Şalpazarı İlçesine bağlı mahallelerde ikamet eden Din görevlilerin haftalık İlçe pazarının kurulduğu Pazar alışverişi ve İlçe Müftülüğüne uğramak için İlçeye inmeleri gerektiğinden Kabataş’ta haftalık alışveriş için İlçe merkezine iner.

Şimdiki Gibi Yeterli Ulaşım Aracı Bulunmaz; Gökçeköy Asakdibi Camisine atanan din görevlisi Ahmet Kabataş haftalık alışveriş ve eksiklerini tamamlar ancak yükseklerde kar yağışı etkili olduğundan mevcut az sayıda bulunan yolcu araçlarını kaçırır.

Hocaya Hanım Gelirken Un Çuvalı Almayı unutma Diye Tembihler; Ahmet Hocanın ne yapıp edip görev yaptığı yere ulaşması gerekir hayat arkadaşı orada hocanın yolunu gözler bu kış günü Dedik ya sahile yakın Hocamızın da doğaya karşı nasıl mücadele etmesi gerektiğini bilir diye.

Hacı Murat’tan 70 kiloluk bir Un Çuvalı Alır.; Taksi yok, Ulaşım aracı yok, yük kamyonu yok ancak beyin aracı var. Günümüz şartlarında insanlarımızın yük taşıyacak dermanı kalmadıkça un çuvalları da ufala ufala 70-50-25-10 kg kadar indi bunu neden yazdığımı anlatacağım sizlere Hoca Şalpazarı Ziraat Bankası karşısındaki Hacı Murat Yılmaz’ın zaire dükkanından almış olduğu 70 kg’luk un çuvalını hanımların yük taşımak için kullandıkları yöresel Dırmaç ile yüklenir ve şimdiki gençlerin site marketinden ekmek alıp gelirken yorulduğunu göz önünde bulundurursak hocanın yükseklerde kar kalınlığının 1 metreyi geçeceğini de buna eklemeniz gerekir.

Şalpazarı Asakdibi Arası 23 Km yürüyüşü Başlar.; Bu yazıyı okuyanlar hadi ordan Mustafa bey bayağı abartmışsın fiye bana atıfta bulunabilirsiniz haklısınız ancak bu olay yaşanmış gerçek bir olay ve bu olayı yaşayan din görevlisi Ahmet Kabataş’ın unutulmayacak 33 yıl 4 ay 16 günlük memurluk başlangıcıdır.

Kabataş Sebze ve Kumanyaları Taşıtmak İçin Parayla Adam Tutar; Hoca sile kolay 23 km yol Dereköy altı Şehitlik geçilecek, Acısu geçilecek Şıhkıranı geçilecek derken Asakdibi Camisine varılacak unları ben yazarken un çuvalını sırtında sanıyor ve yoruluyorum. Aynı mahallede ikamet eden bir vatandaşa ücretini vererek gıda ve sebzeleri de ona yüklerler ve az giderler uz giderler. Gökçeköy ve Sinlice mahallesinde ikamet edenler bilirler eskiden yol alttan gider ve Tayuruğun kahvesini duymayan yoktur. Hoca ve yanındaki sebze taşıyıcısı kendilerini tayuruğun kahvesine atarlar. Tabi buradan gidecek oldukları yere biraz daha yol vardır ancak buraya kadar geldiklerini hanımına haber ulaştıranlar sayesinde hanım da Ahmet Hocanın Un çuvalına yardım yapmak için yükü sırtına alır ancak ne mümkün kar kalınlığı 1 metreyi geçmiştir. Ahmet hoca hanımın bu durumunu görünce hemen kendisine bir cesaret gelir yorgunluğunu unutarak 70 kiloluk un çuvalını yeniden sırtına alarak sağ salim kalacakları lojmana ulaşırlar.

Ahmet Kabataş’ı Tanıyalım; 15 Mart 1967 yılında dünyaya gelen Ahmet Kabataş İlkokulu aynı Üzümözü İlkokulunda tamamladı. Orta ve Liseyi Vakfıkebir İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 21.09/1988 tarihinde naklen Akçiriş Mahallesi Cami İmam Hatibi olarak göreve başladı. Buradan yine naklen 08.09/1989 yılında Üzümözü Mahallesi Kırcavu Mevkii Yeşiltepe Camiine atandı. 15/07/1998 tarihinde Şalpazarı İlçe Nüfus Müdürlüğüne kurumlar arası naklen geçiş ile atandım. Uzun bir süre burada hizmet ettikten sonra 15/12/2015 yılında burudan ayrılarak 31/12/2015 yılında Trabzon, Ortahisar (merkez) İlçe Nüfus Müdürlüğünde göreve başladı. 33 yıl 4 ay 16 günlük memuriyet hayatına 15/02/2021 tarihi itibari ile sonuçlandırdığını belirtti. Şalpazarı Üzümözü mahallesi sakini Kabataş 33 yıl 4 ay 16 günlük memuriyetliğini tamamlayarak emeklilik dilekçesini verdi.Kabataş 33 yıl 4 ay 16 günlük memurluk sırasında kazasız belasız bir şekilde huzurlu bir şekilde emekliliğe ayrıldığını bu çalışma süreci içerisinde görev yaptığı yerlerdeki insanların gönlüne hoş bir seda bırakarak ayrıldım.Bu vesileyle görev yaptığım kurumlarda müdürlerin mesai arkadaşlarıma hakkımı helal ediyorum. Bu arada bir mukabil istemeyerekte olsa kırdığım ve üzdüğüm arkadaşlarım varsa onlarında haklarını helal etmelerini istiyorum. Değerli çalışma arkadaşlarım sağlık ve huzur dolu günlerin sizlerle birlikte olması dileğiyle Allah’a emanet olun


Etiketler; #Ahmet Kabataş
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.