SAYGIDEĞER TRABZON’LULAR

SAYGIDEĞER TRABZON’LULAR
Trabzon Haber
Trabzon Haber
06 Haziran 2024 Perşembe 23:22

Kısa adı TEMAD olan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği 1962 yılında TEMAY olarak kurulmuştur. Derneğimiz, ülkemizdeki demokrasiye verilen aralarda çeşitli sebeplerle kapatılarak 17 Ekim 1984 yılında Kerim Kalkan ve arkadaşları tarafından TEMAD olarak kurulmuştur. 2847 Askeri dernekler kanunu ile MSB’ye bağlı beş dernekten birisidir ve kamu yararına çalışan, özel yasa ile kurulan bir mesleki dayanışma derneğidir. Aynı zamanda 4721, 5253 Kanun ile İç işleri Bakanlığına bağlıdır.

 TEMAD’ın Genel Başkanı Sayın Em.Hv.p.Astsb.Kd.Bçvş.Hamza Dürgen’dir. Türkiye’de şube sayımız 100 adet, üye sayımız 50.000 civarında olup çalışan ve Emekli Astsubay aileleri ile 1.000.000 kişiye ulaşan güçlü bir sivil toplum kuruluşudur. Trabzon’da TEMAD şubemiz 1989 yılında Onursal Başkanımız  Em.Hv.Mu.Astsb.Kd.Bçvş Yunus Ofluoğlu ve arkadaşları tarafından kurulmuştur. Her yıl tüm Türkiye’de 17 Ekim Astsubaylar günü olarak kutlanmaktadı

 Astsubaylar T.S.K. 926 personel kanununa göre subay yardımcısı olarak orduda görev yapan rütbeli personellerdir. TSK’ların rütbeli ara personel ve teknik eleman ihtiyaçlarını karşılarlar. Bugün dünyada bazı ülkelerin silahlı kuvvetlerinde astsubay sıkıntısı yaşanmaktadır. Bizim ordumuzun teknik eleman sıkıntısı yok denecek kadar azdır

  Astsubaylarımız, zor coğrafi şartlarda ve can güvenliğini hiçe sayarak fedakârca ülke savunması için görev yapmaktadır. Meslek hayatlarında çok defa tayin görerek vatanın her köşesinde kahramanca mücadele ederler. Görev önce gelir diyerek gün gelir eşini ve çocuğunu aylarca göremez, çocuğunun doğumuna gidemez ya da anne, baba yakın akrabasının cenazesine gidemez ki ben kendi babamın ve kayınpederimin cenazesine yetişememiştim. Şahsım da tank teknisyeni branşında 26 yıl boyunca 9 tayin yaşayarak zor coğrafi koşullarında görev yaptım. Deniz kuvvetleri ve Sahil Güvenlikte görev yapan personelimiz denizaltıda, gemide; Jandarma teşkilatında görev yapan astsubaylarımız kuş uçmaz kervan geçmez sınır karakollarında; Hava kuvvetlerinde uçak makinistleri olarak görev yapanlar cefakârca ve fedakârca görev yapmışlardır. Astsubaylarımız ordumuzun bel kemiğidir. Astsubay ve ordumuzun tüm birimlerinin hakları ödenmez.

 Astsubaylar olarak emekli olduğumuzda maaşlarımız net yüzde 48-50 rakamlarına düşmesinden dolayı büyük bir ekonomik sıkıntı çekmekteyiz. Genel başkanımız Sayın Hamza Dürgen, şube başkanları ve yönetim kurullarımız olarak 2010 yılından itibaren bugüne kadar bu konu hakkında özenle çalışmaktayız. Emekli ve çalışan son rütbede olan Astsb.Kd.Bçvş personellerine tazminat verilerek (Astsubay tazminatı) maaşlarımızda iyileştirmeye gidilmesini şartsız koşulsuz istemekteyiz.

Sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Milli Savunma Bakanımız ve sayın Hazine ve Maliye Bakanı’mızdan daha önce söz verildiği üzere astsubaylara tazminat ödeme konusunu 2024 yılı içerisinde gerçekleştirmelerini beklemekteyiz. Bu haklı davamızda sayın genel başkanımız Hamza Dürgen, yönetim kurulu ve 100 şubemiz ile tazminatlarımızı alana kadar demokrasi çerçevesinde eylem kararı aldığımızı bildirmekteyiz. Eylem kararı almamızda gerekçe olarak, 28 Mayıs 2024 günü MSB Torba yasasının 41.nci maddesinin TBMM alt komisyonunda görüşülürken çıkartılmasıdır. 41.nci maddenin içeriği çalışan ve emekli Astsubay Kd.Bçvş ve Em.Kd.Binbaşılara tazminat verilmesidir. 29 Mayıs 2024 günü MSB torba yasası TBMM üst komisyonuna geldiğinde Kayseri Milletvekili (Emekli Astsubay) sayın Dursun Ataş 41.nci maddenin torba yasaya dahil edilmesi için önerge vermiştir. CHP ve İYİ Parti Milletvekilleri önergeye destek vermelerine rağmen İktidar parti Milletvekilleri tarafından oy çokluğu ile önerge reddedilmiştir.

Trabzon TEMAD Başkanı olarak yönetim kurulundaki arkadaşlarım Mehmet Can, Mustafa Şen, Ahmet Genç, Muammer Mersinli ile 2017 yılından beri 2 dönem görev yapmaktayım. 15. seçimli Genel Kurulumuzda 3. dönem tek aday olarak yeni yönetim kurulu arkadaşlarım ile ilk toplantı 14 Haziran 2024 Cuma günü saat 10.00’da, yeterli çoğunluk sağlanamaz ise ikinci toplantı 22 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 10.00’da olacak şekilde TEMAD dernek lokalinde yapılacaktır. Tüm Genel Kurul üyelerimiz davetlidir. Tüm gazete çalışanlarına ve Trabzon TEMAD ailemize teşekkür eder seçimimizin hepimize hayırlı olmasını dilerim.

Trabzon TEMAD Şube Başkanı

Erdoğan Usta

                                                                                                                              

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fazlı ERGENÇ Emekli Sahil Güvenlik Astsubay Kıdemli Başçavuş - 2 ay önce
Tüm meslektaşlarıma ve emekli abilerime sağlıklı ömürler diliyorum, ordumuzun bel kemiği, olmazsa olmazı Astsubayları unutmayın, unutturmayın…saygılarımla.