BAGALİT HAKKA YÜRÜDÜ

BAGALİT HAKKA YÜRÜDÜ

BAGALİT HAKKA YÜRÜDÜ
Trabzon Haber
Trabzon Haber
26 Ocak 2022 Çarşamba 18:15

Trabzon Beşikdüzü Yeşilköy eşraflarından ilk Taksi Şoförlerinden halk arasında (Bagalit) Olarak tanınan Bilal Dilli  tedavi gördüğü hastanede vefat etmesinin ardından bugün Beşikdüzü Çakmak Camiinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Beşikdüzü Belediyesine ait cenaze nakil aracılıyla ikamet ettiği Yeşilköy mahallesindeki aile kabristanlığında ebediyete uğurlandı.

Uzun Yıllar Şalpazarı Beşikdüzü Arasında Şoförlük Yaptı

Aslen Beşikdüzü Yeşilköy mahallesinden olan ancak Beşikdüzü Şalpazarı arasında gençliğinden beri ticari taksi şoförlüğü yapan ve halk arasında gani zararsız birisi olarak Bagalit olarak tanınmasının nedeni ekonomik sıkıntılarından dolayı yeni araç sahibi olamamış ancak 1976 yıllarından günümüze kadar yaşayan bir  değerdir kendisi. Bagalit  olarak tanınan Bilal Dilli’nin 1976 yıllarında kendisiyle taksicilik yapan Şalpazarı’lı (Teksas) Muzaffer Ayar ve Gara Mustafa olarak tanınan Mustafa Faiz onların halk arasında birer isimlerle anılanlardandı.

Bagalit Aracına Binen Yolcuya 15 KM Boyunca Günlük Güncel Konuları Anlatarak Seyahat Yapmalarını Sağlayan Mütevazi Bir Şofördü

Anadol marka aracıyla yolcu taşımacılığına başlayan Bagalit Bilal Dilli 1990 yılında faaliyet başlayan Şalpazarı Beşikdüzü Dolmuş durağı kurucularından. Bagalitin aracına binen şu anki gibi cep telefonu icat olmadığından Şalpazarı’ndan Beşikdüzü’ne  kadar olan 15 km  yol boyunca yolculara başından geçen olayları ve günü birlik karşılaştığı olayları anlatırdı.

Bugün son yolculuğuna uğurlanan Bagalit olarak tanına Bilal Dilli 1950 doğumlu 72 yaşında evli 9 evlat babasıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.