KESKİN STK’daki 30 Yılı Özetledi

KESKİN STK’daki 30 Yılı Özetledi
Trabzon Haber
Trabzon Haber
26 Nisan 2023 Çarşamba 22:36

Trabzon Şalpazarı İlçemize bağlı Fidanbaşı mahallesi sakini  Hasan Keskin Bir çoğunuzun malumu olduğu üzere, 1993 yılından bu güne, tam otuzunca yılda bir STK gönüllüsü/yöneticisi olarak aranızdayım.

Her zaman kavgadan uzak, ayrıştırmalara karşı, tenkitleri daima saygıyla karşılayıp, önümüze bakıp, insanımızın gönlüne dokunmaya devam ettim.

Asla yolda bırakmadığım, beni de yolculuğumuzda hiç yalnız bırakmayan kıymetli yol arkadaşlarıma ve yanımda olup güven duyan her birinize müteşekkirim.

Şalpazarı’mız, yüksek potansiyelli insan kaynağıyla, görev şuuruna sahip işini iyi yapan, kültürüne sımsıkı sarılan insanlarıyla naçizane gurur kaynağımdır.

Doğup büyüdüğüm, ata dede topraklarına beklentisiz, amasız ve fakatsız hizmette bulunmak, ebedi hayatıma kadar aralıksız arzumdur.

Ancak, unutulmamalıdır ki, aynı zamanda Trabzonluyuz. Üst hemşeri kimliğimizle  daha geniş kesimlerle ilişkiler geliştirmek ve buradan doğacak sinerjiyi yine toplumumuza yansıtmak önemlidir.

Türkiye siyasetinde, STK’sında, bürokrasisi ve ticari hayatında yükselen Trabzon’la etkisi, Şalpazarı’mızı da yukarılara taşımış, görev bilinci zaten yüksek hemşerilerimizin de bu mecralarda kabul görmesine vesile olmuştur. Bu iki unsuru birbirinden bağımsız düşünemeyiz.

Ben ve arkadaşlarım da, Trabzon’un en büyük çatı örgütü olan Trabzon Dernekleri Federasyonu TDF’de bu yönümüzle tutunduğumuzu, bütünleşip kabul gördüğümüzü ve en mühimi de karar süreçlerinde etkili olduğumuzu bilmenizi isterim.

İlçemizin STK’larda hizmet eden her bir ferdinin çabaları, kuşkusuz saygıyı hak eder. Sosyal etkisi az ya da çok olsun, gösterilen fedakarlık önemsenmelidir.

Şahsım adına, Şalpazarı Eğitim Derneğimizle başlattığımız sürecin, Eğitim Ve Kalkınma Vakfına ulaşması, Şalfed’de bulunduğumuz dönemlerdeki özgün çalışmalarımızla oluşan tecrübelerimizin, TDF’de büyük avantaj sağladığını gördüm.

Bu dönem, Şal pazarlı on derneğimiz, 110 delegemiz ve on beş yöneticiyle, TDF’de tartışmasız farklı bir aşamada görev almış olmaktan ilçemiz adına mutluyum.

Öte yandan, Şalfed dahil beş Trabzon Federasyonuyla birlikte Trabzon Konfederasyonu’nda kurucu olmak ayrı bir sevinç kaynağımızdır.

Şimdi, Trabzonluların onlarca yıllık özleminin gerçekleştiği bir güne çok az kaldı; 30 Nisan Pazar Saat :17.00 itibariyle, “TDF Trabzon Evi’mizi hizmete açıyoruz. Çok mutluyum. Dün akşam ilk toplantımızı yaptık. Son hazırlıklarımızı yapıyoruz.

Burası hepimizin. Tüm Trabzonluların. Türkiye’mizin. İnsanımızın.

Çok çalıştık. Zor anlarımızda yine bir çok Trabzonlu elimizden tuttu. Bu gruba özel, Hilmi Türkmen kardeşimize buradan hitap etmek isterim: Kocaman teşekkür Başkanım. Senin adının geçtiği Trabzon cemiyetlerinde oluşan saygı, hakkında edilen güzel konuşuklar ve Trabzon Evimize büyük katkılarına minnettarım. Bu vesile ile bize de oralarda güç verdin. İnşallah, 14 C ile Saraçhane hattını da göreceğiz.

Ayrıca, tüm şal pazarlı STK başkan ve yöneticilerimize, Belediye Başkanımız Refik Kurukız’ın sosyal faaliyetlerimizdeki yüksek katılımlarına, bürokrasi, iş dünyası ve akademisyenlerimize, sanatçılarımızın performanslarına, yerel basınımızın satırlarını açmasına ve hepinizin iyi niyetine minnettarız.

Şimdi; Trabzon Evi’nden sonra, TDF Trabzon Kız Öğrenci Yurdu geliyor. Yine çok çalışacağız. Çok düşüneceğiz. İstişaremiz çok olacak. Bazen tartışacağız. Nezaketten ödün vermek yok. Empati yapacağız. Bizler, her gittiğimiz sosyal yapılarda, yanımıza illa ki Şalpazarı-Ağasarlı çentimizi takıyoruz kolumuza. Sizlerden birer parçayla oralardayız…

Uzattım, meşgul ettim özürlerimle, işin özüne geliyorum…

Bu Pazar, 30 Nisan yani, 17.00 de, Fatih, Cerrahpaşa Hastanesi karşısında, Trabzon Evi’mizin açılışında  sizleri ve Şalpazarlı hemşehrilerimizi bekliyorum.

Dernek başkanlarım, Yönetici arkadaşlarım;

İnsan, kendi evinin adamını düğüne çağırmaz. Benimkisini hatırlatma sayalım.

Tanıdık bir yüz görmek, ses duymak çok değerli.

Hilmi Başkan keşkek ikram edecek yine…

İki hususta bilgi arz ederek son vermiş olayım;

1-    Şalpazarı Eğitim Ve Kalkınma Vakfımız tamam inşallah.

2-    Şahsımın kurucu başkanlığıyla,  *İstanbul Trabzonlular Eğitim Ve Kültür Derneği*hayırlı olsun. Şalpazarı Eğitim Derneğindeki çalışmalarımızı Trabzon genelinde sürdüreceğiz inşallah.

Hepinize Sağlıklı uzun bir ömür dilerim.

İşimiz de Gücümüz de Eğitim.

Hasan KESKİN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.