Yediharman Yayla Camisi Dualarla Beraber İbadete Açıldı

Yediharman Yayla Camisi Dualarla Beraber İbadete Açıldı
Trabzon Haber
Trabzon Haber
21 Ekim 2023 Cumartesi 22:21

Trabzon Şalpazarı İlçesine bağlı Kasımağzı yaylacıları tarafından yayla olarak kullandıkları Kadırga civarındaki 7 harman Camisinin resmi açılışı  bugün yoğun bürokrasi katılımıyla ibadete açıldı.

7 Harman Yaylası Cami Açılışı; Yedi Harman yaylasında yapımına 2021 yılında başlana ve aradan geçen 3 yayla sezonunda tamamlanarak ibadete bu gün dualarla berber açıldı.

25 Kişilik Küçük Camiden 350 Kişilik Modern Cami; Kasımağzı yaylacıları tarafından yaz mevsiminde yayla olarak kullanılan 7 Harman Yaylasında önceki yıllarda 25 kişilik küçük bir Cami ile yayla sakinlerine hizmet ediyordu.

Yayla sakinleri tarafından modern bir Cami yapımı projenin tasarımında yıllardır dile gelen Yediharman yaylasının özelliklerini ve Hz. Mevlana’nın Yedi öğüdü harmanlayarak 7 ( yedi ) sayısını baz alarak Kasımağzı mahalle sakinleri tarafından mimar ve mühendis arkadaşların ve ileri gelen önder  büyüklerin  gayretleri sonucunda proje oluşturuldu,

Yediharman Yayla Camiinde Bulunan Özellikler;Dualarla beraber yoğun katılım eşliğinde ibadete açılan Cami 476 metrekare inşaat alanına kurulum sağlanan Cami de1 bodrum kat, akabinde 1 zemin kat ve normal 1 kat olmak üzere toplam 3 kat düzeni olarak kuruldu.

Yediharman Yayla camisi çok amaçlı olarak kuruldu. İçerisinde yemekhane, sosyal alan, kuran kursu eğitim yeri, bay ve bayan namazgâh bölümleri ve bay ve bayan wc’lerinin yanı sıra abdest alma yerleriyle beraber yapılan camide aynı anda 350 kişi namaz kılabilecek olarak yapıldı.

7 Harman Yaylasına yapılan caminin minaresi de 21 metre olarak yapılan Camiye ayrı bir görünüm kattı.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Yediharman Camisi'nin açılış törenine katıldı.

Törene Vali Yıldırım’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ataman, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Şalpazarı Kaymakamı Semih Memiş, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu ile vatandaşlar katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Vali Yıldırım, “Mescitler müminler için vazgeçilmez mekanlardır.

İmamlarımız da yüce Kur’an’ın mesajını bizlere iletirler. Mescitleri Allah’a inananlar imar eder. Caminin varlığı orada müminlerin, Müslümanların var olduğunu gösterir.

Camiler biz müminlerin tapu taşlarıdır. Bu camiyi inşa ederken, amelesinden ustasına, taş taşıyanından kum taşıyanına, emek ve katkı veren herkese teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Açılışın ardından Vali Yıldırım ve beraberindekiler dualarla caminin açılışı gerçekleştirdi.

i

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.