BGC’DE 2020 YILININ BAŞARILI GAZETECİLERİ BELLİ OLDU-VİDEOLU HABER

Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti (BGC) tarafından merhum gazeteci Muhammet Taş anısına düzenlenen “BGC Muhammet Taş Yerel Gazetecilik Ödülleri-2020” yarışmasının sonuçları açıklandı.

BGC’DE 2020 YILININ BAŞARILI GAZETECİLERİ BELLİ OLDU-VİDEOLU HABER
Trabzon Haber
Trabzon Haber
12 Ekim 2021 Salı 20:27

Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti (BGC) tarafından merhum gazeteci Muhammet Taş anısına düzenlenen “BGC Muhammet Taş Yerel Gazetecilik Ödülleri-2020” yarışmasının sonuçları açıklandı.

Büyükliman Gazeteciler Cemiyet Başkanı Aydın Gelleci başkanlığında Hikmet Aksoy Lokalinde toplanan jüri, 18 eserin katıldığı yarışmada; Haber, Haber Fotoğrafı, Spor Fotoğrafı, Tasarım/Mizampaj, Röportaj ve Hikmet Aksoy Jüri Özel Ödülü’nün kazananlarını açıkladı.

 “BGC Muhammet Taş Yerel Gazetecilik Ödülleri-2020” yarışmasında ödül kazanan isimler şöyle:

1- HABER:

Birincilik Ödülü: Ahmet BİLGE (İHA)- "Fedakâr Eşten İnsanlık Dersi"

İkincilik Ödülü: Bekir ÖZTÜRK (Sisdağı Haber Gazetesi)- “Kuş Diliyle Kadro İstediler”

Üçüncülük Ödülü: Kamil YILMAZ (Karadeniz Postası Gazetesi)- “Kırk Altı Yıllık Maziyi Arşiv Yaptı”

2- HABER FOTOĞRAFI:

Nurettin KOBYA (İskefiye HaberGazetesi) – “Bozkurt İşareti Yapan Çocuk”

3-SPOR FOTOĞRAFI:

Tuncay HACIFETTAHOĞLU (Taka Gazetesi) - "Hekimoğlu, Başakşehir’i Elinden Kaçırdı”

4-MİZAMPAJ:

Ömer SALKI (İskefiye Haber Gazetesi) - "Anaların Yanında Terörün Karşısında"

5- RÖPORTAJ:

Nurettin KOBYA (İskefiye Haber Gazetesi) - "Muhtar Şimşak Rekor Peşinde"

HİKMET AKSOY JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ:

Mustafa ÖZCAN (Şalpazarı Ses Gazetesi)

GELLECİ TEBRİK ETTİ

Ödüllerin belirlenmesinin ardından açıklama yapan Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci, “Çok değerli isimlerden oluşturduğumuz jürimiz toplanarak eserleri değerlendirmiş ve ödül kazanan isimleri belirlemiştir. Özellikle haber dalında çok güzel haberler vardı. Seçim yaparken zorlandık. Ben yarışmamıza katılan bütün gazeteci arkadaşlarıma teşekkür ediyor, ödül kazanan bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Ödül kazanan arkadaşlarımızın ödüllerini önümüzdeki günlerde duyuracağımız bir törenle kendilerine takdim edeceğiz. Bizleri kırmayarak jüride yer alan tüm meslek büyüklerimize teşekkür ediyorum. Bekir Bayram bey ani bir programı çıktığı için İsmail Hacıfettahoğlu ağabeyimiz de sağlık sorunları nedeniyle aramızda olamadı. Kendisine Allah’tan acil şifalar diliyorum.” dedi.

TURGUT TEŞEKKÜR ETTİ

Yarışma ödüllerinin sonuçlarını açıklayan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı Yusuf Turgut ise, “Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti’nde olmaktan ve bu değerli yarışmanın jüri olmaktan büyük mutluluk duydum. Jürimizde gerçekten çok değerli arkadaşlarım var. Çok güzel bir jüri toplantısı var. Oylarımızı kapalı olarak verdik ve birleştirme tutanağında birinci olan eserleri belirledik. Ben ödül alan tüm gazeteci meslektaşlarımı kutlarken, böyle bir organizasyona imza atarken merhum Muhammet Taş kardeşimizi ve Hikmet Aksoy ağabeyimizi unutmayan cemiyet yönetimine ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Turgut’un ardından Salih Özkan, Hasan Kalyoncu ve Ahmet Külekçi de yarışmaya ilişkin duygularını ifade etti.

YARIŞMA JÜRİSİ

BGC’nin yarışma jürisinde şu isimler bulunuyordu: Aydın Gelleci (Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı), İsmail Hacıfettahoğlu (Tarihçi, Araştırmacı, Yazar), Yusuf Turgut (Taka Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni), Bekir Bayram (Giresun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı), Hasan Kalyoncu (Gazeteci, Yazar), Salih Özkan (Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Denetim Kurulu Başkanı), Ahmet Külekçi (Küresel Gazeteciler Konseyi Trabzon Temsilcisi).

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.