İlkyardım Eğitim Seminerine Katılanlara Başarı Sertifikası

İlkyardım Eğitim Seminerine Katılanlara Başarı Sertifikası
Trabzon Haber
Trabzon Haber
23 Kasım 2022 Çarşamba 21:12

Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi’nde açılan “İlkyardım” kursu uygulamalı olarak devam ediyor. Kurs sonunda kursiyerlere sertifika verilecek.

Vakfıkebir Halk eğitimi Merkezi tarafından açılan 18 saatlik “İlkyardım” kursunu başarıyla tamamlayanların katılacağı sınav sonrası sertifikaları verilecek. Halk Eğitim Merkezi’nde öğretmen Febiha Kahyaoğlu tarafından verilen kursta; ilkyardım, sağlık personeli gelinceye kadar olay yerinde hastanın durumun kötüleşmesinin önlenmesi amacıyla ilkyardım eğitimi almış kişilerce yaralıya yapılan müdahaledir. ilkyardım eğitiminde, insan vücudu, temel yaşam desteği, hekimlik manevrası (boğulmalarda ilkyardım), kırıklarda ilkyardım, kanamalar, yaralanmalar, hayvan ısırmalarında ilkyardım, zehirlenmeler, taşımalar, göğüs ağrısı, kalp krizi, havale ve şeker düşmesi ve çıkmasında ilkyardım konuları işleniyor.

18 saat sürren kurslarda dersler, drama, canlandırma, rol/play, gösterip yaptırma, manken üzerinde uygulama şeklinde devam eden derslerin sonunda sınav yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerlere “ilkyardım eğitim sertifikası” verilecek ve verilen sertifika e-devlette de görülecek.

Haber Kaynağı:Büyükliman Medya

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.