Vakfıkebir CHP'de Kan Değişimi

Vakfıkebir CHP'de Kan Değişimi
Trabzon Haber
Trabzon Haber
06 Ağustos 2023 Pazar 08:19

Vakfıkebir CHP’de Kan Değişimi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Vakfıkebir Olağan İlçe Kongresi yapıldı. CHP’nin Trabzon’daki ilk kongresi olan Vakfıkebir İlçe Kongresinde mevcut Başkan Mehmet Keskin aday olmadı.

Kongrede Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından divan kurulu oluşturuldu. Tek aday olarak seçime giren Olcay Bahadır Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni Vakfıkebir ilçe başkanı seçildi. Vakfıkebir Ramada Otel’de yapılan kongreye Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Nurcan Aşçı Demiröz, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve partililer katıldılar.

Olcay Bahadır, başkanlığında oluşturulan Cumhuriyet Halk Partisi Vakfıkebir İlçe Teşkilatı şu isimlerden oluştu; Mehmet Aydın, Volkan Aygün, Uğur Akar, Ali Aksoy, Ahmet Bektaş, Alibaşa Bilgin, Aykut Dural, Seyfettin Furuncu, Güven Karagüzel, Adil Kılıç, Osman Koçal, Bülent Kuleyin, Yusuf Küçük, Avni Özkan, Volkan Sağlam, Ömer Saka, Melih Sefer, Sudem Şaffak, Şenol Şeref, Sebahat Turt, Gökhan Turutoğlu, Zafer Turutoğlu, Sezgin Ulusoy ve Nur Zaman. İl delegeleri: İsmail Alp, Volkan Aygün, Olcay Bahadır, Mehmet Keskin, Volkan Sağlam, Sudem Şafak, Gökhan Turutoğlu, Sebahat Turt, Zafer Turutoğlu ve Nur Zaman. Kongre de CHP Trabzon İl Başkanı Nurcan Aşçı Demiröz , CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmer, CHP Trabzon Eski Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keski ve CHP Vakfıkebir Yeni İlçe Başkanı Olcay Bahadır birer konuşma yaptılar.

https://www.buyuklimanpostasi.com/images/upload/3-Olcay-Bahad%C4%B1r-Yeni-%C4%B0lce-Ba%C5%9Fkan%C4%B1.jpg

“VATANDAŞIMIZ KOR ATEŞİN TAM ORTASINA ATILMIŞTIR”

CHP Vakfıkebir İlçe Yeni Başkanı Olcay Bahadır yaptığı konuşmasında; "Öncelikle hiçbir menfaat ve çıkar beklemeden yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi teşkilatlarını açık tutarak bayrağı indirmeyen, seçim çalışmaları için tüm emeği ile koşuşturan, oy sandıklarında nöbet tutan tüm yöneticilerimize ve üyelerimize sonsuz teşekkürlerimi kalben sunarak söze başlamak istiyorum. Güzel memleketimiz tabiri caizse her şeyi olmasına rağmen vatandaşımız kor ateşin tam ortasına atılmıştır. Türkiye’mizde eğitim, dış politika, ekonomi, kalkınma, tarım, sanayi ciddi bir şekilde geriye giderken, maşallah israf ve talanda zirveye tırmandık. Bu israf ve talan biz vatandaşların cebinden aldatıcı ve otoriter yollarla alınan paralarla finanse ediliyor. Bu durumda ülkemiz temiz ve ahlaklı vatandaşları yoksulluk ile boğuşurken, bir grup zümre yandaşların refah içinde olmasını Türkiye sevdalıları olan bizler kabul edemeyiz. Milli Eğitim Bakanı eğitim kalitesi ile uğraşmayı dert edinecekken, kız-erkek çocuklarını nasıl farklı okullara alırım, hangi cemaatle iş birliği yapsak ve çocukların kafasını yıkasak derdinde. Dış politikada ABD, Rusya, AB üçgenine sıkışmış bir durumda, bir gün Rusya’cı, bir gün AB’ci, bir gün Amerikancı, elbette bir yere bağlı olmayalım ancak savrulmaya gerek yok. Biz ABD’nin normalde açması gerektiği Türkiye arşivlerini açmadığını, Rusya’nın da 100 yıl önce dedelerimizi babaannelerimizi muhacir ettiğini çok iyi biliyoruz. Dün düşman ettiği Arap yarımadası ülkeleri ile bugün sarmaş dolaş, biz vatandaşlar olarak ne yapacağımızı şaşırdık. Böyle bir savrulma ile memleketin yönetilmediği açıktır. Nitekim bu savrulmaların neticesinde insanların yüzü gülmüyor. Çarşıda, pazarda, sokakta beraber bir gezelim. Psikolojik tahliller yapalım, pazara gelen vatandaşın köylünün suratı asık, çocuk ağlıyor, anne ellerini sıkmış vaziyette, babanın saçlarından dert dışarıya yansımış, esnaf çay söylemeye çekinir oldu, asabiyet hat safhadadır.

“VAKFIKEBİR BÜYÜKLERİN BİZE ANLATTIĞINDAN ÇOK UZAKTA KALDI”

Vakfıkebir namı diğer Büyükliman bir uç burundan bir uç buruna ve arkaya yani güneye doğru Gümüşhane-Giresun’a dayanan güzel bölgemizde, yeme içme yerleri, iskeleden yapılan transfer ticareti ve taşımacılığı, yalı kültürü ve diğerleri mazide yani tarihte kaldı. Oysa Vakfıkebir Büyükliman Milli Eğitimin bütçe olanakları yetmediği için kendi ortaokulunu kendisi yapan eğitim sevdalı bir yer iken sanatta, sporda, ticarette, turizmde adının varlığı kalmadı. Kısaca Vakfıkebir büyüklerin bize anlattığından çok uzakta kaldı. Plajımız pislik içerisinde, iskelemizin korkulukları dahi yok, iskelemiz ile bağlantımız kesildi, eğitimde derecelerimiz düştü, hayvancılık deseniz can çekişiyor son nefesinde… Bakalım bu süt fabrikaları 5-10 yıl sonra nereden aromalı sütü bulacak. En basit soruyu soralım, fiziksel açıdan merdivenleri çıkmayacak biri deniz kenarına nereden nasıl ulaşacak? Biz Vakfıkebir’i her yönüyle gölge gibi takip edeceğiz. Trabzon Valisi ilçemizi yılda kaç defa ziyaret ediyor, neler yapıyor takip edeceğiz? Vakfıkebir’de sahil bandının halen kokması bize yakışmaz. Bu işler elbette iş birliği ve el ele olacaktır. Halkla milletle el ele yapacağız. Birçok ilçe turizmde yol alırken bizim planımız nedir hala bilmememiz veya bir planın olmaması kabul edilebilir değildir. Vakfıkebir’in bir diğer kanayan yarası kentsel dönüşümdür. Kentsel dönüşüm kararı kapalı kapılar ardında alındı, sonrasındaki gelişmelerden kimsenin haberi yok. Belediye Başkanı “bu proje yapılmaz” diyor, yapılmaz yapamayacaksan o zaman neden kentsel dönüşüme aldın bu şehri diye sormazlar mı? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Ne yapacaksın diyoruz, bir harita var, gizli halka bilgi verilmiyor, binamı yapayım, yapamazsın ama yapan var. Onu deyince ee iii ile veya çocuk kandırır hesabı bir yalan gerekçe sunuluyor. Kentsel dönüşüm olacaksa olsun, biz de katkı verelim. Vakfıkebir’de yeni markalar aramaya gerek, Vakfıkebir’in zaten kendine has markaları var. Öncelikle bunları ulusal değil, uluslararası marka haline getirmek için yola çıkmak gerekir. Kabul edelim ki partimiz bir geçiş sürecindedir. Uzun ömürlü organizasyonlarda bu tür geçişlerin olması beklenen durumlardır. Biz bu tartışmaları sürecin bir an önce sonuçlanmasından yanayız. Bu süreci bir an önce layıkıyla olması gerektiği gibi sonuçlandırarak önümüze bakmak zorundayız. Zira bizi bekleyen çok iş var. Partimizdeki sorunlar malumunuzdur. Bu nedenle mevcut sorunları burada saymaya gerek yok. Önemli olan sorunla çözüm üretmek ve çözümün bir parçası olmaktır. En kısa sürede çalışma toplantıları yaparak çözüm önerilerimizi ve yollarını birlikte bulacağız. Altını tekrar çizmek istiyorum. Sorunları değil çözümleri konuşacağız. Hedefimiz hemen ilk fırsatta ayda bir mahalle başkanlarımızla bir araya gelmektir. İlerleyen günlerde bir çalışma takvimi ve programı geliştireceğiz. İmaj ve örnek bir yönetim oluşturacağız.

https://www.buyuklimanpostasi.com/images/upload/2-Mehemet-Keskin-%C4%B0lce-Ba%C5%9Fkan%C4%B1.jpg

“KARARGÂHTA ÖNCE KAZANACAĞIZ, SONRA SAHADA KAZANACAĞIZ’’

Önümüzde bir yerel seçim var. Bu yerel seçim bizim için büyük bir imtihandır. Değişimin bir ateşini de Vakfıkebir’den yakabiliriz. Bu konuda elbette maça taktiksiz çıkmayacağız, sıkı antrenman yapacağız, geçmiş maçları izleyeceğiz, soyunma odasında taktikler üzerinde çalışarak maça çıkacağız ve maçı 1-0 kazanacağız. Buradaki karargâhta önce kazanacağız, sonra sahada. Karargahta yapılan iyi bir planlama elbette galibiyet getirecektir.

“KAPILARIMIZI HALKIMIZA HEP AÇIK TUTACAĞIZ”

Şahsım olarak partimizin onayı ile bu nöbeti devraldığımızda elbette istemeden yanlışlarımız olacaktır. Siyaset ve toplum bilimi matematik değildir, bazen o an yaptığın tercih zamanla yanlış olabiliyor. Ancak şunun sözünü bu haziruna vermek isterim. Daha az yanlış yapmak için iletişim kanallarını halka hep açık tutacağız, istişareyi güçlendireceğiz. Daha az yanlış yapmak için danışacağız.

Yapıcı bir muhalefet yapacağız. Projeci olacağız. Büyüklimancı olacağız, Vakfıkebir’in turizmini, hayvancılığını, kalkınmasını, denizini, kültürünü, ticaretini tarihini Büyükliman sınırları ile hatta Giresun ve Gümüşhane ile düşünmek gerek. Vakfıkebir’de elbette her belediye başkanı bir şeyler yapmıştır. Ancak gelinen nokta kesinlikle yeterli değildir. Bizim ilk sorumuz şudur. 5 yıl sonra, 10 yıl sonra, 20 yıl sonra ilçemizin nerede olacağı meselesidir. Bunun için doğuma bağlı nüfus oranlarından göç hareketlerine kadar inceleyeceğiz. Vizyon belgemiz olmadır. Belediye başkanı, Kaymakam, Vali, Bakan, Vekiller, Sivil toplum örgütleri ile bu vizyon belgesinin peşinden gideceğiz. Bir diğer anlayışımız, hemşerilerimizi derneklerimizle, kültür, spor ve kalkınma derneklerimiz ve vakıflarımızla mutlak iş birliği halinde olacağız. Amacımızı ve projelerimizi sarih bir şekilde anlatacağız. CHP’ye oy vermese dahi projelerimize muhalefet edemeyecek bir süreç yöneteceğiz. Çok çalışacağız, finansmanımızı güçlendireceğiz, profesyonel medyamızı güçlendireceğiz, bu vesile ile sizlerden de bir istirhamım olacak; sosyal medya da yıkıcı mesajlar yerine yapıcı mesajlar vermemiz daha uygun olacaktır, mahalle temsilcilerimizle sürekli istişareler yapacağız, mesajı bir birlikte oluşturacağız, partimizin görsel materyallerini geliştireceğiz, adam adama markaj taktiğimiz olacak, esnaf gezmeleri el sıkma ile değil, uğrama ve sohbet üzerine olacak.Büyükliman olarak hareket etmeyi önceliğimize alacağız, ilk olarak Vakfıkebir belediyesine kazanarak makus durumu değiştireceğiz. Bizleri yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim. Allah utandırmasın. Bu vesile ile kongremize iştirak eden herkese teşekkür eder, Hepinize saygılarımı sunarım. ’ifadelerinde bulundu.

Haber Kaynağı; Büyükliman Postası

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.