Vakfıkebir’deki Milli Maçı Halkımız Ücretsiz İzleyebilirler

Vakfıkebir’deki Milli Maçı Halkımız Ücretsiz İzleyebilirler
Trabzon Haber
Trabzon Haber
15 Ekim 2022 Cumartesi 08:34

Türkiye-Sırbistan Milli maçı öncesi Türkiye Ragbi Federasyon Başkanı Murat Pazan, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Cumartesi günü saat 12.00 de Vakfıkebir İlçe stadyumunda oynanacak olan Avrupa 15 li Ragbi Konferans 2. Ligi Güney Gurubu kapsamında Türkiye- Sırbistan Milli maçı öncesi Türkiye Ragbi Federasyon Başkanı Murat Pazan,beraberinde  Milli takım teknik direktörü Cherokee Sylvain Nue, Mlli takım menajeri Erkan Göral ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yunus Ali Civil, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Hikmet Aksoy Lokalinde  basın toplantısı düzenlediler.

Vakfıkebir halkının desteğiyle beraber buradan galibiyetle ayrılırız diye ümit ediyorum: Türkiye Ragbi Federasyon Başkanı Murat Pazan, Mart ayında Vakfıkebir İlçemizin ev sahipliğinde Okul sporları Türkiye şampiyonası gençler kategorisini burada yaptık. Yaptığımızda gördük ki insanlar spor denince belli başlı sporlar değil de farklı sporlara açık olduğunu gördük. Hem halk nezlinde hem de yönetimsel ve şehrin bürokrasisi olarak burada gerçekten katma değer hissettik. Dolayısıyla yapılan bu hizmete karşılık bizde Milli Takım müsabakasını Vakfıkebir yapmayı arzu ettik. Onların yaptığı jeste karşılık bizde böyle bir jestle cevap verelim istedik. Sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve Müdürümüz Civil, bu organizasyona ciddi anlamda sahip çıktılar. Aslına bakarsanız ben bu kadar ilgiyi beklemiyordum. Halkta bir futbol müsabakası gibi sahada izlemeye başladılar. Dolaysıyla Vakfıkebir bir milli müsabakayı hak etti. Gerçekten aslında geç kalınmış bir organizasyon, bu bir müsabaka bir kazananı olduğu gibi kaybedeni de olacak. Tabi i kazanan olmak isteriz. Kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Onun için çok çalışıyoruz. Altı yıllık bir süreçte bir seviyeye gelebildik. İnşallah çok daha güzel olur. Vakfıkebir halkının desteğiyle beraber buradan galibiyetle ayrılırız diye ümit ediyorum.

Basın mensuplarını sorularını cevaplayan Pazan, biz henüz yeniyiz altı yıllık bir serüvenimiz var. Biz geldiğimiz günden itibaren konferans liglerine yükseldik. Olimpiyatlar seviyesinde kadınlarımız Avrupa oyunlarında yarışma hakkı elde ettiler. Önümüzdeki yıl inşallah şampiyonluk kazanarak bir terslik olmazsa olimpiyatlara kadar gitmeyi arzu ediyoruz dedi.

Maçımızı Vakfıkebir’de oynayacak olmaktan dolayı çok mutluyuz: Milli takım menajeri Erkan Göral ise yaptığı değerlendirmede; şu an Avrupa 15 li Ragbi Konferans 2. Ligi Güney Gurubundayız. Biz Avrupa’nın orta liginde yarışıyoruz. Gelişim liginden terfi ettik. Bu gün konferans ligindeyiz. Sezonun ikinci maçını oynayacağız. İkinci maçımızı Vakfıkebir’de oynayacak olmaktan dolayı çok mutluyuz. Mayıs ayında Kardağ ile Kardağ ile üçüncü maçımızı oynayacağız. İlk maçımızı Bosna Hersek’e karşı kaybetmiştik dedi.

Her sabah Vakfıkebir Ekmeği yiyorum: Milli takımın son durumu ve Türkiye’yi nasıl bulduğunuz sorusuna cevap veren Milli takım teknik direktörü Cherokee Sylvain Nue, güzel karşılama için tün Vakfıkebir yöneticilerine ve halkına teşekkür ediyorum. Takım için çok çalıştık. Son oynadığımız maç ile alakalı bazı düzeltmelerimiz vardı onları düzeltmek için çalıştık. Yurt dışında yaşayan iki tane deneyimli oyuncumuzu aldık. Onlarında bizim için kullanışlı olacağını ve etkili olacaklarını düşünüyoruz. Kötü maçlardan çıkarak bu duruma geldik ve bunu düzelteceğimize inanıyoruz. Mutluyuz. Genç oyuncularımız deneyim kazanarak geliştiler ama yol uzun adım adım ilerlemeye devam edeceğiz. Hedefimiz yarınki maçı kazanmak. Bunun için hazırız. Umarız ki Vakfıkebir bizim için iyi bir şans olur dedi.

Vakfıkebir Ekmeği ilgili görüşlerini soran basın mensuplarına cevap veran Cherokee Sylvain Nue, normalde çok emek yiyen birisi değilim. Vakfıkebir’de olduğum sürece her sabah Vakfıkebir Ekmeği yiyorum ve lezzetini de beğeniyorum. Vakfıkebir Ekmeğinin yanında ytereyağı ve bal da yiyorum dedi.

Halkımız maçın ücretsiz izleyebilirler: Milli maç için yapılan hazırlıkları değerlendiren Vakfıkebir İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yunus Ali Cival, Ragbi Milli takımımızı ilçemizden ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Elimizden gelen her türlü imkânlarımızı kullandık. İlçemizde bir milli maç izletmek için elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret ettik. Yarın ki maça tün sporseverleri bekliyoruz. İlçe olarak Ragbi’yi sevdik. Bizim insanımıza da uygun bir spor olduğunu düşünüyorum İnşallah ileriki zamanlarda bura hem milli maçlar hem de Türkiye şampiyonası yapılmasını canı gönülden istiyoruz. Gelecek yıllarda da Vakfıkebirli bir sporcumuzun milli takımın bir parçası olması için adımımızı atacağız. Okullarda çalışma yapmayı çok arzu ederiz. Anacak antröner sıkıntısı var. Hocanın olması durumunda burada okullarda alt yapı kurmayı istiyoruz. Böyle bir imkân olursa mutlaka değerlendireceğiz. Halkımız maçın ücretsiz izleyebilirler dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.