İnşaat Eldivenlerinin Önemi

İnşaat Eldivenlerinin Önemi
Trabzon Haber Tanıtım
Trabzon Haber Tanıtım
26 Mayıs 2023 Cuma 21:41

İnşaat Eldivenlerinin Önemi İnşaat sektöründeki çalışma ortamı pek çok riski barındırır.

İnşaatta kullanılan keskin aletler, sıcak yüzeyler ve zararlı kimyasallar gibi malzemeler ve ekipmanlar, çalışanların diğer organlarında olduğu gibi ellerinde de birçok hasara neden olabilir. Bu tip kazalarda ellerde oluşabilecek kesik, yırtılma, yanma, delinme, yaralanma ve yıpranma gibi sonuçlarla karşılaşmamak ya da hasarı en aza indirgemek için inşaat eldivenleri kullanmak çok önemlidir.

Çalışanların şantiyede yaptıkları işlere göre kullanmaları gereken inşaat eldivenleri de farklılık gösterir: Taşıma İşçileri İçin Standart İnşaat Eldivenleri Şantiyede fazla riski olmayan işler için standart iş eldivenleri kullanılabilir. Örneğin tuğla taşıyan işçilerin kullanabileceği bu tip eldivenlerde kavramanın iyi olması ve esneklik ön plandadır.

Hafif ve Esnek İnşaat Eldivenleri El becerisi gerektiren işler yapan elektrikçi veya duvar ustası gibi işçilerin kullanım kolaylığı açısından hafif bir eldivene ihtiyaçları olur. Hem koruyucu hem de ince olan inşaat eldivenleri bu işçiler için ergonomik bir kullanım olanağı sunar. Kesilmeye Dayanıklı İnşaat Eldivenleri Kesici alet kullanan veya taşıyan inşaat işçilerinin kullanacağı eldivenin kesilmeye karşı dayanım derecesi en az 3 olmalıdır. Bu tip yüksek koruyucu eldivenler özel malzemelerden yapılmıştır. Kullanım sırasında esneklikleri sayesinde işçilerin performansını etkilemeyecek yapıları vardır.

Termal ve Su Geçirmez İnşaat Eldivenleri Elleri soğuktan, sıcaktan ve sudan korumak için termal ve su geçirmez eldivenler kullanılır. Bu tip ürünler, özellikle kimyasal ve sıcak sıvılarla çalışan inşaat işçilerinin ya da soğuk hava depolarında çalışan kişilerin kullanımına sunulmuştur. Titreşim Önleyici İnşaat Eldivenleri Şantiyelerde matkap, beton kırıcı gibi elektrikli alet kullanan işçilerin titreşim önleyici eldiven giymeleri hem titreşim sendromu yaşamamaları hem de işin düzgün olması için son derece önemlidir. .

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.