Şalpazarı Kadın Kültür Merkezinde Bulunan Bayanlara Vakfıkebir SHM Tarafından Bilgilendirmeler Yapıldı

Şalpazarı Kadın Kültür Merkezinde Bulunan Bayanlara Vakfıkebir SHM Tarafından Bilgilendirmeler Yapıldı

Şalpazarı Kadın Kültür Merkezinde Bulunan Bayanlara Vakfıkebir SHM Tarafından Bilgilendirmeler Yapıldı
Trabzon Haber
Trabzon Haber
23 Kasım 2023 Perşembe 16:23

Trabzon Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız tarafından 2014 mahalli idareler seçimleri için İlçe seçmeninden kendisine destek olmaları için çıktığı ilçeye bağlı mahallerde bulunan bayanlara eğer bana destek verirde Şalpazarı Belediye Başkanı olursam haftada bir kurulan Pazar alışverişi için ilçemize gelen siz değerli bayan kardeşlerimize annelerimize bacılarımıza ve kızlarımıza bir dinlenmek sohbet etmek için kültür evi sözüm var bunu hep beraber gerçekleştirelim sözü vermişti.

Başkan Kurukız Sözünü Tuttu; Şalpazarı Belediye Başkanı seçim çalışması için söz verdiği İlçe merkezine alışveriş için  inen bayanlara ve kızlarımıza Annelerimize verdiği Bayanlar için dinlenme yeri toplanma ve içerisinde her türlü etkinliğin yapıldığı kısacası kültür evini söz verdiği gibi 2014 Mart seçimlerinde Belediye Başkanı seçilmesin ardından 3 Haziran 2015 tarihinde BDereköy mahallesi Milletvekili Mustafa Demir caddesi üzerindeki Bayan Kültür Evini hizmete açtı.

Ekmeğimizi Bölüşüyor, Kaynaşıyor ve Kültür Evinde Buluşuyoruz; Şalpazarı Belediye Başkanı tarafından Şalpazarı Bayanlar için düzenlenen Kültür evinin tüm ihtiyaçları Başkan Kurukız tarafından karşılanıyor. Hatırlanacağı gibi Şalpazarı Bayanlar Kültür evinde Çocuk emzirme odaları, mescit, kütüphane, mutfak, spor salonu buna benzer bir çok etkinlikleri içinde bulunduran buluşma salonunda her hafta Çarşamba günü Başkan Kurukız ve kültür evinde bulunan bayanlar ve Annelerimiz ile beraber kahvaltı yaparak onların sorunlarını ve isteklerini dinliyor.

KADES Bilgilendirmesi yapıldı; Vakfıkebir Sosyal Hizmetler Müdür Yaşar Saral ve beraberindeki personeli tarafından Büyükliman Bölgesindeki 5 ilçeye hizmet veren kurum haftada iki defa Şalpazarı genelindeki bayanların sorunlarını dinleyerek onlara bilgilendirmelerde bulundu. KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır.

KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiş. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyorlar.

Müdür Saral’ın Konuşması ; Programa katılım sağlayan Vakfıkebir Sosyal Hizmetler Müdürü Yaşar Saral değerli bayanlarımız ben Trabzon’un 18 İlçesini gezdim ancak burada bulunan bir kültür evini görmedim çok şanslısınız dedi.

Başkan Kurukız’ın Konuşması; Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve beraberindekiler toplu kahvaltı yapmalarının ardından konuşma yapan Kurukız bu tesisleri yapmak kolay olmuyor. Ben siyaset yapmak istemiyorum ama yine de birkaç cümle söylemek istiyorum. İlçemizin nüfusu malum az bir nüfusa sahip nüfusa göre para geliyor. Şalpazarı Belediyesinin bende dahil 35 personeli var bu gelen paranın %40 kesilerek bize geliyor bizde bu paradan giderlerimizi ve Belediye çalışanın paralarını ödemeye çalışıyoruz. İlçede faaliyet gösteren iş yerlerin tabela vergisi, Su parası gibi paralar bizlere kalmıyor. Yine de de buradan Devlet büyüklerime teşekkür ederim.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.