Şalpazarı MYO İtfaiye Dersi İle 2021-2022 Öğretimine Başladı

Şalpazarı MYO İtfaiye Dersi İle 2021-2022 Öğretimine Başladı
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
05 Ekim 2021 Salı 18:45

Trabzon Şalpazarı Belediye Başkan Refik Kurukız tarafından kendi arsası bağışlanarak  Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından yapımı üstlenen mülkiyeti Şalpazarı Belediyesine ait olan Şalpazarı Meslek Yüksek Okulu’nun devir teslim törenine 15 Şubat 2021 tarihinde Trabzon Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu  arasında imzalanan protokol ile Şalpazarı Meslek Yüksekokulu  binası Trabzon Üniversitesi’ne devir teslim töreni yapıldı ve Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın her zaman dile getirdiği Şalpazarı sevdamıza bir yüksek okul kazandıracağız hayali gerçekleşmesin akabinde de  2021-2022 öğretim yılında Başkan Kurukız’ın hayali gerçek oldu.

27 Eylül 2021 Pazartesi günü 2021-2022 Eğitim Öğretim dönemine başlayan Trabzon Üniversitesi Şalpazarı Meslek Yüksekokulu’nda dün “İtfaiye Haftası” nedeniyle bir tanıtım etkinliği yapıldı.

Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Olcay Bal‘ın da katıldığı tanıtım etkinliğine büyük ilgi gösterdiler.

Şalpazarı MYO Konferans Salonu’ndaki, “İtfaiyecilik” konulu seminerin sunuculuğunu Yüksekokul Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Dönüş Gençer yaptı. Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Harun Kahveci‘nin açılış konuşmasının ardından, Yüksekokul Müdür Yrd. Öğr. Gör. İsmail Turgut Pala kısa bir konuşma yaptıktan sonra öğrencilere itfaiye duası yaptırdı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Olcay Bal da öğrencilere İtfaiye Haftasıyla ilgili bir konuşma yaptı. Tanıtım etkinliğine; Trabzon BB İtfaiye Dairesi Yangın Müdahale Şube Müdürü Fatih Yardımcı, Bölge İtfaiye Amirleri, İtfaiye Erleri de katıldı.

"İtfaiye Haftası" nedeniyle Meslek Yüksekokulumuz Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencilerine yönelik tatbikat gerçekleştirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Sayın Mehmet Olcay BAL'ın da konuşmacı olarak katıldığı programa, Yüksekokul Müdürümüz Sayın Dr. Öğr. Üyesi Harun KAHVECİ, açıklama konuşması gerçekleştirdi. Programın sunuculuğunu Müdür Yardımcımız ve aynı zamanda Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Bölüm Başkanı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Dönüş GENÇER yaptı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Sayın Mehmet Olcay BAL;
İtfaiyecilerin önemine, özellikle itfaiyecilerin sadece yangına müdahale değil, önce insan olmak üzere, hayvanlar ve diğer canlılarla birlikte mal güvenliğini de korumak olduğunu söyledi. 

Programın ilk bölümünün son kısmında ise, Müdür Yardımcımız Sayın Öğr. Gör. İsmail Turgut PALA kısa bir konuşma ve "İtfaiyeci Duası" yaptı. Müdür Yardımcımız Sayın Öğr. Gör. İsmail Turgut PALA, özellikle son dönemlerde ülkemizde oluşan, çoğunun can ve mal kaybına neden olduğu doğal afetlere değindi. İtfaiyecilerin ve arama kurtarma ekiplerinin önemine dikkat çekti.

İtfaiyeci Duası:
 "ALLAH(c.c)'ım!!! tehlikeye düşmüş olan her canlının, özellikle küçük bir çocuk ya da yaşlı birinin imdadına geç kalmadan yetişebilmem için bana güç ver. Yangınla mücadelede bilgi, teknik ve tecrübelerimi arttır. Sevgimi, cesaretimi ve inancımı eksiltme. Pirimiz İbrahim Peygamberi yanmaktan koruduğun ilahi emrin sırrına beni de dahil et. Kaderimde ölmek varsa çocuklarımı, eşimi ve yakınlarımı koru ALLAH(c.c)'ım".

Programın ikinci kısmında, Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde görevli İtfaiye Eri Yüksekokul binamızdan bir atlayış gerçekleşti. Yapılan tatbikatı Yüksekokulumuz Akademik ve İdari Personelleri, Yüksekokul öğrencilerimiz ile çevredeki ilk ve orta dereceli okullardaki öğretmenler ve öğrenciler takip etti.

Program sonunda ise, Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Sayın Mehmet Olcay BAL, Yüksekokul Müdürümüz Sayın Dr. Öğr. Üyesi Harun KAHVECİ'ye Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine ait Flama hediye etti. Ayrıca İtfaiye ekipleri programa katılanlara çam fidanı ve itfaiyenin önemini belirten çeşitli broşürler dağıttı.
Yüksekokulumuz Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Harun KAHVECİ de, katılımlarından ve konuşmalarından dolayı Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Sayın Mehmet Olcay BAL'a teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından bir itfaiye eri Yüksekokul binasının en üst katından halatla yere inerek küçük bir gösteri sundu. İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 307. yıl dönümü nedeniyle bu yıl 25 Eylül – 1 Ekim arası İtfaiye Haftası olarak kutlanıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.