”Bizim İlk Göz Ağrımız Şalpazarı Meslek Yüksek Okulunda Oryantasyon Programı Düzenlendi”

”Bizim İlk Göz Ağrımız Şalpazarı Meslek Yüksek Okulunda Oryantasyon Programı Düzenlendi”

”Bizim İlk Göz Ağrımız Şalpazarı Meslek Yüksek Okulunda Oryantasyon Programı Düzenlendi”
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
05 Ekim 2021 Salı 21:09

Trabzon Şalpazarı Belediye Başkan Refik Kurukız tarafından kendi arsası bağışlanarak  Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından yapımı üstlenen mülkiyeti Şalpazarı  Belediyesine ait olan Şalpazarı Meslek Yüksek Okulu’nun devir teslim törenine 15 Şubat 2021 tarihinde Trabzon Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu  arasında imzalanan protokol  ile Şalpazarı Meslek Yüksekokulu  binası Trabzon Üniversitesi’ne devir teslim töreni yapıldı ve Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın her zaman dile getirdiği Şalpazarı sevdamıza bir Yüksek okul kazandıracağız hayali gerçekleşmesin akabinde de  2021-2022 öğretim yılında Başkan Kurukız’ın hayali gerçek oldu.

Trabzon Şalpazarı Meslek Yüksek Okuluna ait 160 kişi kapasitesine sahip Okulun konferans salonunda Covid-19 kurallarına uyularak yapılan konferans Meslek Yüksekokulumuz Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı’nı kazanan öğrenciler için 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı oryantasyon programı düzenlendi.


Saat 11.00’de başlayan program, Meslek Yüksekokulumuz Konferans Salonunda yapıldı. Oryantasyon Programına Şalpazarı İlçe Kaymakamı Sayın Zekeriya Murat Şahan, Şalpazarı Belediye Başkanı Sayın Refik Kurukız, Şalpazarı İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Sayın Ahmet Karaçoban, Yükseköğrenim Derneği Başkanı Sayın Ahmet Yüksel Gülay ile Meslek Yüksekokulu Akademik ve idari Personelleri ile öğrencileri katıldı.


İlçe Kaymakamı Şahan’ın Konuşması; Öğrencilere konuşma yapan Şalpazarı İlçe Kaymakamı Sayın Zekeriya Murat Şahan sözlerine şöyle devam etti.


“Sizlerin bir kaymakam olarak değil, bir abi olarak karşınıza çıkıyorum. Yapacak olduğunuz sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde yanınızda olacağım. Kaymakamlık kapısının da her daim sizlere açıktır” dedi.

Başkan Kurukız Hayallerine Kavuştu ;Trabzon Şalpazarı Belediye Başkanı Sayın Refik Kurukız Başkan olarak ve Başkan olmadan toplunun her kademesinde çok konuşma yaptı ancak bu gün burada yaptığı Konuşmanın Başkan Kurukızı heyecanlandırdığı kadar heyecanlandırmadı. Şalpazarı Belediye Başkanı Kurukız deyim yerinde olsa gerek hayallerine kavuştu bu hayallerine kavuşmasını da salondaki konuşma sırasında İlçesine gelen Öğrencilere evinize hoş geldiniz kültür elçileri diyerek sevincini gösterdi.
“Farklı memleketten gelen öğrencilerin artık bundan sonra Şalpazarı adına birer kültür elçileridir. Öğrencilere gerekli her türlü destek verilecektir”.

İlçe Spor Müdürü Karaçoban’ın Konuşması; Şalpazarı İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Sayın Ahmet Karaçoban da yaptığı konuşmasında “İlçemizdeki sportif faaliyetlerde ve kurslarda her daim öğrencilere kapılarımız açıktır. Spor Salonu ve Gençlik Merkezini istedikleri zaman öğrencilerimiz kullanabilirler”.

Yüksek Okul Dernek Başkanı Gülay’ın İzlenimleri; Yükseköğrenim Derneği Başkanı Sayın Ahmet Yüksel Gülay ise konuşmasına “Gelen öğrencilerimize maddi-manevi her türlü desteği vereceğiz. Ben Beşikdüzü’nde ikamet ediyorum. Hem Şalpazarı, hem de Beşikdüzü artık sizlerin ikinci evlerinizdir”.

Meslek Yüksek Okul Müdür Kahveci’nin Konuşması

Meslek Yüksekokulumuz Müdürümüz Sayın Dr. Öğr. Üyesi Harun Kahveci de yaptığı konuşmasında;
“Öncelikle Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’nun siz değerli öğrencilere ve katılımcılara selamları var. Meslek Yüksekokulumuza ve Şalpazarı’na gelen öğrenciler çok şanslı. Kaymakamlık Binasının, Belediye Binasının, Spor Merkezlerinin öğrencilerimize sunmaları büyük bir nimettir. Bu ancak Şalpazarı’nda olur, başka yerde böyle bir durumla karşılaşamazsınız. Siz değerli öğrencilerimizden de bizlerin de talepleri olacaktır. Birlikte güzel işler yapabilmek ve başarabilmek için çalışacağız

Program sonrasında ise Meslek Yüksekokulumuzda okuyan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.